Home » , » Σκηνικό απαλλαγής για τα γκεσέμια των νεοναζί

Σκηνικό απαλλαγής για τα γκεσέμια των νεοναζί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 | 8:13 μ.μ.

Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

Δεν κάνουμε τίποτα χωρίς να πάρουμε εντολή από τον Λαγό. Μόλις πάρουμε το ΟΚ, ορμάμε και σαρώνουμε τα πάντα. Ο,τι κινείται σφάζεται! Το βίντεο που δείχνει τον πυρηνάρχη Νίκαιας των νεοναζί Πατέλη να αναλύει στα μέλη των ταγμάτων εφόδου τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενεργούν, σαν ένας καλά πειθαρχημένος στρατός που δεν κάνει τίποτα του κεφαλιού του, αλλά περιμένει διαταγές από τους ανωτέρω, το έχει δει πλέον ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Μόνο στο δικαστήριο του Κορυδαλλού όπου δικάζονται οι νεοναζί δεν προβλήθηκε. Οπως αποφάσισε το δικαστήριο, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, το βίντεο, που υπάρχει στη δικογραφία, θα προβληθεί κατά τη φάση των αναγνωστέων εγγράφων. Αφού, δηλαδή, έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας και πριν την έναρξη των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης.

Υπάρχει μήπως δικονομικό πρόβλημα, έστω και τυπικό; Κανένα απολύτως. Θυμόμαστε ότι στις μεγάλες πολιτικές δίκες της 17Ν και του ΕΛΑ, μόλις ολοκληρωνόταν η εξέταση των μαρτύρων για μια ενέργεια, διαβαζόταν και η προκήρυξη της οργάνωσης. Για την ενότητα της διαδικασίας, όπως έλεγαν οι πρόεδροι των τρομοδικείων, χωρίς κανείς να διαφωνήσει.

Στη δίκη των νεοναζί, όμως, όταν δικηγόρος της πολιτικής αγωγής ζήτησε να προβληθεί το συγκεκριμένο βίντεο, ώστε στη συνέχεια να υποβάλει ερωτήσεις στη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τους νεοναζί Παύλου, ξέσπασε μεγάλη χλαπαταγή. Οχι μόνο από την υπεράσπιση των νεοναζί, αλλά και από την έδρα. Η πρόεδρος έφτασε στο σημείο να προτείνει ως... συμβιβαστική πρόταση να προβληθεί το βίντεο χωρίς ήχο! Μιλάμε, δηλαδή για την απόλυτη γελοιότητα.

Ομως, πίσω από τη γελοιότητα κρύβεται η προσπάθεια να μην επιβαρυνθούν ο φύρερ και τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ (βουλευτές και μη), ώστε να καταστεί δυνατή πρώτα η αποσυσχέτισή τους από τις δολοφονικές ενέργειες των ταγμάτων εφόδου και μετά η απαλλαγή τους και από την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, με το επιχείρημα ότι εκλείπει το οικονομικό όφελος από τη δράση τους. ·

Πρόκειται για μεθόδευση που ξεκίνησε από τη φάση της προδικασίας, κατά την οποία τα ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας δεν παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις των υφισταμένων τους (δολοφονία Φύσσα, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αιγύπτιων ψαράδων και εργατών του ΠΑΜΕ). Δεν παραπέμφθηκε ούτε καν ο Λαγός, μολονότι υπάρχει αυτό το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, τραβηγμένο σε ανύποπτο χρόνο, από το οποίο αποκαλύπτεται ότι το τάγμα εφόδου της Νίκαιας δεν έκανε τίποτα αν δεν έπαιρνε εντολή από τον Λαγό. Ετσι, ο φύρερ και τα υπόλοιπα στελέχη έφτασαν στο δικαστήριο αποσυσχετισμένοι από τις δολοφονικές ενέργειες του συρφετού των ταγμάτων εφόδου.

Το επόμενο βήμα ήταν να απαγορευτεί, με απόφαση του δικαστηρίου, στην πολιτική αγωγή να υποβάλει ερωτήσεις σχετικές με τα ηγετικά στελέχη. Τα ηγετικά στελέχη κατηγορούνται μόνο με τη γενική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, η πολιτική αγωγή παρίσταται για τα θύματα (Π. Φύσσας, αιγύπτιοι αλιεργάτες, Παμίτες), επομένως μπορεί να ρωτάει μόνο γι' αυτούς που κατηγορούνται ως αυτουργοί και συνεργοί για τις δολοφονικές ενέργειες εναντίον αυτών που εκπροσωπεί. Αν το δικαστήριο ήθελε να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, τότε θα επέτρεπε στην πολιτική αγωγή να ρωτάει και για τα ηγετικά στελέχη. Εφάρμοσε, όμως, την πιο συσταλτική ερμηνεία των σχετικών δικονομικών διατάξεων, υψώνοντας τοίχος προστασίας γύρω από τον φύρερ και τους επιτελείς του. Μόλις κάποιος συνήγορος προσπαθήσει, έστω και με πλάγιο τρόπο, να υποβάλει κάποια σχετική ερώτηση, η πρόεδρος Λεπενιώτη, επιδεικνύοντας έξοχα αντανακλαστικά, σηκώνει κόκκινη κάρτα και απαγορεύει την ερώτηση.

Η ίδια η πρόεδρος, βέβαια, διατηρεί αυτό το δικαίωμα για τον εαυτό της. Ρωτά τους μάρτυρες και για τα ηγετικά στελέχη των νεοναζί. Το έκανε με τον πατέρα Φύσσα, δοκίμασε να το πάει παραπέρα με τη μητέρα, εκτιμώντας προφανώς ότι αυτή η «γυναικούλα του λαού», υπό το βάρος μάλιστα της έντονης συγκινησιακής φόρτισης, δε θα ήταν σε θέση να μιλήσει για τις ευθύνες του φύρερ και των ηγετικών στελεχών. Πλην, όμως, δοκίμασε δυσάρεστη έκπληξη. Οπως γράφτηκε και στο ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της «Κ», η Μάγδα Φύσσα έδειξε και «τσαγανό» και συγκρότηση. Οι απαντήσεις της ήταν πλήρεις και ολοκληρωμένες. Δε δίστασε να πει στην πρόεδρο ότι αντλεί την ενημέρωσή της όχι μόνο από τις διηγήσεις της κοπελιάς του γιου της, αλλά και από τη δικογραφία, την οποία μελέτησε, όπως έχει δικαίωμα.

Οταν, λοιπόν, έφτασε η ώρα να ρωτήσει η πολιτική αγωγή και ο συνήγορος ζήτησε να προβληθεί πρώτα το βίντεο, έγινε αμέσως αντιληπτό πως η προβολή θα επιβεβαίωνε πλήρως όσα είχε υποστηρίξει η Μάγδα Φύσσα. Θα επιβεβαίωνε τον ισχυρισμό της ότι ο Παύλος δολοφονήθηκε με εντολή και δεν έφταιγε «η κακιά η ώρα», στο πλαίσιο μιας συμπλοκής μεταξύ νεοναζί και αντιφασιστών. Θα επιβεβαίωνε τον ισχυρισμό της για τη στοχοποίηση ατόμων τα οποία μόνο με εντολή αναλάμβαναν να «εξουδετερώσουν» τα ρεμάλια των ταγμάτων εφόδου. Γι' αυτό δεν παίχτηκε το βίντεο στο δικαστήριο κι ας το έχει δει πλέον όλη η Ελλάδα. Οταν παιχτεί, σε κάποιο απροσδιόριστο μέλλον, το πιθανότερο είναι να μην επιτραπεί στην πολιτική αγωγή καν να σχολιάσει τη δομή της Χ.Α και το ρόλο των ηγετικών στελεχών.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2015 στις 4:06 μ.μ.

Ως φαινεται ,εφτασε η στιγμη ,που θα πρεπει να γινουν μαζικες διαδηλωσεις εξω απο τα δικαστηρια,να στοχοποιηθουν τακτικες συγκεκριμενων πια φορεων της δικαιοσυνης ,για να πουμε οτι ως κοινωνια ,τιμουμε τον Παυλο Φυσσα !! Τι να τις κανω τις συγκεντρωσεις γυρο απο την προτομη του,στην Αμφιαλη ,μια φορα τον χρονο, αν τωρα που γινεται η δικη,και διαφαινεται ολοκαθαρα ,οτι ''τα πραγματα'' δεν πανε καλα,δεν αντιδρασει ο κοσμος,τα κομματα, κ.λπ!! Μια φορα ,ας σκευτουμε και εμεις ,ως τιμημενη κοινωνια πια, πως μπορουμε να προλαβουμε το ξεπουλημα μας, απο το να κλαιμε εκ των υστερων !! Οποιος ακουσει το περιεχομενο στο video ,που θελουν να αποσιωπησουν ,δεν μπορει να εχει καμια αμφιβολια ,οτι μιλαμε για κοινους φονιαδες διαολε!! Ποιοι ειναι λοιπον αυτοι οι δικαστες ,που προτεινουν να προβληθει βουβο;; Ο πολυς ο κοσμος , γνωριζει την προταση αυτη;; Ειναι θεμα χρονου ,ποτε θα ξανα-κλαψουμε για εναν αλλο Παυλο ,που μετα θα του κανουμε και αγαλμα!!!! Σαμπως δεν προηγηθηκε ο αδικοχαμενος Γρηγοροπουλος, η , ο Λουκμαν ;; Μονο την περιπτωση Φυσσα εχουμε;; Ουτε εμας λοιπον ουτε τα παιδια μας,προστατευουμε ενγκαιρα και αποτελεσματικα!! Αυτη ειναι η πικρη αληθεια ! Ουτε και εμεις ,ειμαστε επαρκεις μπροστα στις απαιτησεις των καιρων!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger