Home » , » Αστική βουλή: "λίκνο της Δημοκρατίας" για τον Τσίπρα, "απέραντο εκτροφείο σκανδάλων" για μας.

Αστική βουλή: "λίκνο της Δημοκρατίας" για τον Τσίπρα, "απέραντο εκτροφείο σκανδάλων" για μας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 | 4:53 π.μ.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας και απευθυνόμενος στο Σώμα μιλούσε εκείνη την ώρα για το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα του όταν μια γυναίκα σηκώθηκε όρθια από την θέση της στα θεωρεία και φώναξε προς τον πρωθυπουργό: «Ο ελληνικός λαός, κ. Τσιπρα, ψήφισε "όχι" στο δημοψήφισμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε την φωνή και γύρισε το βλέμμα του προς τα θεωρεία χωρίς όμως να διακόψει την ομιλία του παρά μόνο σχολιάζοντας πως η «η Βουλή μας είναι το λίκνο της Δημοκρατίας»...   

Πηγή

Ε, δεν γίνεται! μετά απ' αυτή την πρόκληση δεν είναι δυνατόν να μην επαναλάβουμε θέση που εκφράσαμε σε περασμένη ανάρτησή μας:

«Τι είναι η βουλή; Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων είναι. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών. 

Αλλωστε, καθεμιά από τις μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της «λόμπι» μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται.

Ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
17 Οκτωβρίου 2015 στις 9:18 π.μ.

Kαποιος να πεί στην κυρία με το κασκόλ,πως μετά το δημοψήφισμα έγιναν κατι ρημαδοεκλογές που έφεραν κάποια αποτελέσματα.
Αν η κυρία με το κασκόλ δεν τις αμφισβητεί και τις απαξιώνει σαν αστικό κατασκεύασμα,τότε δεν έχει θέση και μέσα στο κοινοβούλιο που και αυτό είναι αστκό κατασκεύασμα.
Μπορεί το κοινοβούλιο να μην είναι λίκνο της δημοκρατίας,αλλά η κυρία είναι πολύ νέα για να έχει ζήσει σε άλλες εποχές που όχι μόνο δεν θα πάταγε στον εξώστη του κοινοβουλίου για να διαμαρτύρεται ελεύθερα,αλλά ούτε απο μακριά και απο φωτογραφία δεν θα τό έβλεπε.

Ανώνυμος
17 Οκτωβρίου 2015 στις 12:23 μ.μ.

Και αυτοί που προειδοποιουσαν τον "λαο μας" για τα μυρια οσα θα περνουσε με την δραχμή ας λεγανε οτι παραμονή στο ευρω σημαινει 30% μειωση συνταξεων και μισθων δημοσιου.
Για αρχή γτ η οικονομία δεν θα βρει ουτε μετα απο αυτην την καρμανιολα το σημειο ισορροπιας και του χρονου θα μιλαμε για νεες μειωσεις.
Και φυσικά ουτε λεξουλα για τα 2 μυρια των ανεργων απο τους "φιλους του λαου" υποκριτες γραφειοκρατες εξαπτερυγα των καπιταλιστικών ομιλων.
Αυτοι ειναι β κατηγοριας λαος και απαξιουν να ασχοληθουν μαζι τους.
Για τους 450000 μακροχρονια ανεργους (πανω απο 12 μήνες) γτ δεν κανουν μια "συμβολική" καταληψη στα γραφεια του ΟΑΕΔ?

Ανώνυμος
17 Οκτωβρίου 2015 στις 12:51 μ.μ.

Αυτή είναι η γυναίκα που παρενέβει στην ομιλία Τσίπρα

http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/10/blog-post_46.html

Ανώνυμος
17 Οκτωβρίου 2015 στις 7:33 μ.μ.

Πολυφωτογραφημένη.Δεν θυμάμαι απο τις εκατοντάδες χιλιάδες που διαδήλωναν τα περασμένα χρόνια να έχει άλλος τόσο πολύ φωτογραφηθεί όσο τούτη η γυναίκα.
Αυτή φαίνεται πως έχει φωτορεπόρτερ.... Ι.Χ.
Είναι και Πασιονάρια.Καίει σημαίες.Δύσκολο κατόρθωμα....

Ανώνυμος
18 Οκτωβρίου 2015 στις 12:20 π.μ.

Αγαπητή αγωνίστρια πρέπει να ξέρεις ότι μετά την απομάκρυνση του ταμείου - κάλπης, ουδεμία ευθύνη φέρει (ο Τσιπρας), κάπου έλεγε ότι τον πίστευε και τον ψήφισε!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger