Home » , » Ηρωική αντίσταση στη σιωνιστική κατοχή

Ηρωική αντίσταση στη σιωνιστική κατοχή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 | 4:00 μ.μ.

Ενα από τα πιο ισχυρά όπλα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας. Δεκάδες νέοι και νέες, ζωσμένοι με εκρηκτικά, πολλές φορές αυτοσχέδια, ανατινάζονταν μέσα στο Ισραήλ. Περισσότεροι από 1.000 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν απ’ αυτές τις επιθέσεις. Ο τρόμος και η ανασφάλεια απλώθηκαν στην επικράτεια του εχθρού.

Η απάντηση των σιωνιστών ήταν να χτίσουν το τσιμεντένιο τείχος κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τη Δυτική Οχθη και να γεμίσουν με σημεία ελέγχου τους δρόμους πρόσβασης στο Ισραήλ, καθεστώς που υφίσταται μέχρι σήμερα. Προσπάθησαν να κλείσουν τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Οχθης σε μια τεράστια φυλακή, με δεσμοφύλακες τους πραιτωριανούς του Μαχμούντ Αμπάς και με δικαίωμα των κατακτητών να εισβάλλουν όποτε θέλουν και να διαπράττουν εγκλήματα κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Η βάρβαρη καταστολή των δυνάμεων κατοχής, όμως, δεν κατάφερε να κάμψει την αποφασιστικότητα και την ευρηματικότητα των αγωνιστών του παλαιστινιακού λαού. Τη θέση των εκρηκτικών που δεν μπορούν να περάσουν από τα στρατιωτικά σημεία ελέγχου πήραν τα μαχαίρια, που αποτελούν πλέον το σήμα κατατεθέν της τωρινής εξέγερσης στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καθημερινές είναι οι επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών και εποίκων από παλαιστίνιους αγωνιστές ακόμα και μέσα στο Ισραήλ. Σε μια σειρά επιθέσεις στο Ισραήλ και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ την Τρίτη 13 Οκτώβρη σκοτώθηκαν τρεις ισραηλινοί και τραυματίστηκαν 27. Δυο οπλισμένοι Παλαιστίνιοι, ο ένας με μαχαίρι και ο άλλος με πιστόλι, μπήκαν σε λεωφορείο και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας σοβαρά εφτά Ισραηλινούς. Στη Δυτική Ιερουσαλήμ, Παλαιστίνιος έριξε το αμάξι του σε στάση λεωφορείου, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας τέσσερις Ισραηλινούς. Στη συνέχεια, βγήκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε σε περαστικούς με μαχαίρι, μέχρι να πέσει νεκρός από τα πυρά ισραηλινού μπάτσου.

Οι επιθέσεις της Τρίτης ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών Ισραηλινών σε εφτά, ενώ οι Παλαιστίνιοι που έχουν πέσει νεκροί από ισραηλινά πυρά φτάνουν τους 30 από την αρχή του μήνα. Στις ολοένα αυξανόμενες συγκρούσεις μεταξύ νεολαίων και σιωνιστών έχουν τραυματιστεί περίπου 2.000 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Από τους τραυματίες, 350 έχουν πληγές από σφαίρες και 650 από σφαίρες καουτσούκ, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από το χημικό πόλεμο με ασφυξιογόνα που χρησιμοποιούν οι σιωνιστικές δυνάμεις καταστολής. Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν 40 γυναίκες και 200 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν τραυματιστεί από κανονικές σφαίρες.

Οι Παλαιστίνιες συμμετέχουν μαζικά στις συγκρούσεις και στις διαδηλώσεις, δείχνοντας ότι γυναίκες και άνδρες είναι ίσοι στον αγώνα για την απελευθέρωση. Η εξέγερση κλιμακώνεται και οι διαδηλώσεις ενάντια στη σιωνιστική κατοχή έχουν πλέον εξαπλωθεί και στα παλαιστινιακά εδάφη του '48, στη Χάιφα και στη Γιάφα δίπλα στο Τελ Αβίβ, επιτείνοντας το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι σιωνιστές, καθώς βλέπουν ότι η αιματηρή καταστολή έχει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Οι φλόγες της εξέγερσης έχουν φτάσει και στη Γάζα, όπου οι ελεύθεροι πολιορκημένοι επιχειρούν να περάσουν τη συνοριογραμμή με το σιωνιστικό μόρφωμα. Στις διαδηλώσεις στα σύνορα, οι ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν στις πέτρες των παλαιστίνιων νεολαίων με αληθινά πυρά στο ψαχνό, σκοτώνοντας εφτά σε λίγα λεπτά της ώρας. Οι νεκροί στη Γάζα έχουν ήδη φτάσει τους έντεκα, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες.

Προκειμένου να καταστείλει την εξέγερση, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει ένα όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι συλληφθέντες Παλαιστίνιοι από την αρχή του Οκτώβρη έχουν ξεπεράσει τους 400, ενώ παράλληλα οι σιωνιστές ισχυροποιούν το νομικό πλαίσιο καταστολής των διαδηλώσεων φτάνοντας στα άκρα. Πλέον θα κατεδαφίζονται τα σπίτια όλων όσων συλλαμβάνονται για πράξεις αντίστασης ενάντια στους σιωνιστές και όχι μόνο αυτών που κατηγορούνται για «τρομοκρατικές» πράξεις. Η περιουσία των συλληφθέντων ή δολοφονημένων Παλαιστίνιων θα κατάσχεται, ενώ όσοι συλλαμβάνονται και έχουν άδεια παραμονής στο Ισραήλ αυτομάτως τη χάνουν. Η κατώτερη ποινή φυλάκισης για όσους συλλαμβάνονται για πετροπόλεμο είναι τα τέσσερα χρόνια.

Ξεπερνώντας κάθε όριο ανηθικότητας, οι σιωνιστές αρνούνται να παραδώσουν τα σώματα των δολοφονημένων Παλαιστίνιων στις οικογένειες τους για να τα κηδέψουν, γιατί οι κηδείες, παρά τα σκληρά μέτρα καταστολής, μετατρέπονται σε ογκώδεις αντικατοχικές διαδηλώσεις, που καταλήγουν σε σφοδρές συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό. Η κυβέρνηση Νετανιάχου αποφάσισε να αυξήσει τις δυνάμεις καταστολής, να τοποθετήσει 300 φρουρούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ιερουσαλήμ και να τοποθετήσει εκατοντάδες στρατιώτες κατά μήκος του Τείχους στη Δυτική Οχθη. Την Τετάρτη 14 Οκτώβρη, ισραηλινοί μπάτσοι κύκλωσαν τις παλαιστινιακές συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ στήνοντας σημεία ελέγχου στις εισόδους τους και συλλαμβάνοντας χωρίς λόγο δεκάδες παλαιστίνιους νεολαίους.

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι προτίθεται να θέσει εκτός νόμου την οργάνωση Ισλαμικό Κίνημα, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του τεμένους Αλ Ακσα, ενώ την Κυριακή 11 Οκτώβρη ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Παλαιστίνιας, μέλους της ισραηλινής Κνεσέτ, Χανίν Ζοάμπι, επειδή έκανε δήλωση υποστήριξης της λαϊκής εξέγερσης.

Εκπρόσωπος της Τζιχάντ στη Γάζα δήλωσε ότι η Αντίσταση δε θ’ αφήσει μόνο του τον παλαιστινιακό λαό στη Δυτική Οχθη και στη Γάζα απέναντι στο σιωνιστή εχθρό, επιλέγοντας τη σωστή στιγμή για να χτυπήσει, ενώ την Παρασκευή 9 Οκτώβρη ο Ισμαήλ Χανίγια, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, κήρυξε την έναρξη νέας Ιντιφάντα και κάλεσε τον παλαιστινιακό λαό να την ενισχύσει και να τη μαζικοποιήσει. Στέλεχος των Ταξιαρχιών Αλ Νάσερ Σαλάχ Αλ Ντιν δήλωσε ότι οι μαχητές τους είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε περίπτωση κλιμάκωσης με τους σιωνιστές. Στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν μετά τις κηδείες των επτά νέων που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τους σιωνιστές κοντά στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ συμμετείχαν εκατοντάδες ένοπλοι μαχητές από όλες τις οργανώσεις της Αντίστασης φέροντας πλήρη εξάρτηση.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger