Home » , » Καημένη Αρχαιολογία.

Καημένη Αρχαιολογία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 | 8:00 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

Καημένη Αρχαιολογία τι τραβάς σήμερα από κάθε έναν που έχει καβαλήσει το καλάμι. Αμάν πια αυτή η καπήλευση των μνημείων. Αυτή η γελοία προσπάθεια να λειτουργήσει η εθνικιστική έπαρση. Νισάφι!

Είναι ο τάφος του Ηφαιστίωνα. Αλήθεια; Να δώσουμε συγχαρητήρια τότε στον Τζίμη τον Πανούση. Γιατί πρώτος αυτός είπε στο σόου του πως ο τάφος είναι του "Ηφαιστίωνα τεκνό Αλεξάνδρου". Δεν είναι επιστήμονας, άλλα πάλι μέσα έπεσε ο μπαγάσας. Τυχερός; Το είχε ακούσει καθόσον είναι καλά πληροφορημένος; Πάντως είπε μήνες πριν αυτό που μας λέει η Περιστέρη σήμερα. Και τότε γελάσαμε και τώρα το ίδιο κάνουμε.

Γιατί οι αντιρρήσεις είναι σοβαρές. Από την εγκυκλοπαίδεια μπορούμε να μάθουμε για τον αγαπημένο φίλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συμπληρωματικά να πω ότι ο Αλέξανδρος τον αγαπούσε πολύ, μοιράζονταν μόνο με αυτόν μυστικά, καθόσον όπως είπε στην αιχμάλωτη μητέρα του Δαρείου "ήταν κι αυτός Αλέξανδρος" κι όταν πέθανε διέταξε να χτίσουν μνημείο αξίας 10.000 ταλάντων. Πολλά λεφτά. Ο Παρθενών για σύγκριση κόστισε τα μισά. Αλλά δεν θα μπω σε τέτοια θέματα, που αφορούν κυρίως επιστήμονες, θα μιλήσω πιο απλά.

Άντε και είναι όντως ο τάφος του κολλητού του Μεγαλέξανδρου. Τι θα αλλάξει μ αυτό; Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ; Θα σταματήσουν τα χαράτσια; Θα αυξηθούν μισθοί - συντάξεις; Κάθε φορά που μια κυβέρνηση στην Ελλάδα στριμώχνεται, σκάει κι από ένα πυροτέχνημα. Εδώ, δεν πρόλαβαν να ανακαλύψουν άλλο μνημείο, να στήσουν άλλο πανηγύρι, δανείστηκαν αυτό του Σαμαρά.
Θέλει από την άλλη να επιστρέψει ο Αντώνης για αρχηγός της ΝΔ; Ας το κάνει, αλλά για όνομα της επιστήμης και της σοβαρότητας, ας βρει κάτι άλλο να διαφημιστεί. Δεν έπιασε τότε το κόλπο που ήταν ακόμα ζεστό, θα πιάσει τώρα; Πολλοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, κανένας όμως δεν το έκανε κριτήριο στην ψήφο του.

Γιατί τα μνημεία ανήκουν στο παρελθόν. Άμα είσαι μάγκας, κάνεις παρόμοια ή καλύτερα έργα σήμερα, από εκείνα που αντέχουν στο χρόνο, όχι κιτς κακοτεχνίες. Προφανώς τα μνημεία τους οι Αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Αιγύπτιοι κι άλλοι λαοί, δεν τα ανέθεταν σε εργολάβους μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών, ώστε να δίνουν μίζες και να τα φτιάχνουν για λίγες μέρες, με σκοπό να χαλάνε, αυτοί να ξαναπαίρνουν τις δουλειές και να κόβουν συνέχεια ταρίφες.
Αφήστε ήσυχους τους Αρχαίους και πείτε μας εσείς, οι ζωντανοί, τι κάνατε; Όταν δεν έχεις μέλλον και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στο παρόν καταφεύγεις στο παρελθόν, αυτό όμως δεν είναι λόγος έπαρσης αλλά περισυλλογής.

Κάτι ακόμα. Ο Αχιλλέας με τον Πάτροκλο, ο Σωκράτης με τον Πλάτωνα και τον Αλκιβιάδη, ο Αλέξανδρος με τον Ηφαιστίωνα, πάρα πολλοί σπουδαίοι και ικανότατοι πολεμιστές (Ιερός Λόχος Θηβών) φιλόσοφοι και άλλοι ξακουστοί, ήταν αμφιφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι. Το λέω μόνο και μόνο γιατί κάποτε η επιστήμη στην Ελλάδα οφείλει να δει τα πράγματα όπως ήταν, μακριά από ομοφοβικά σύνδρομα και προκαταλήψεις. Ο μύθος του Δία με το Γανυμήδη πχ. Λέει καθαρά πως επειδή ο Γανυμήδης ήταν πανέμορφος, ο Δίας τον ερωτεύτηκε. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι Αρχαίοι είχαν αποδεχθεί κάποια πράγματα κι ότι αυτά θεωρούνταν φυσιολογικά.

Αλλά εδώ, όπως το κόβω, είναι έτοιμοι να φέρουν τον Άνθιμο να κάνει τρισάγιο στον Ηφαιστίωνα. Να κάνουν έπειτα καμιά φιέστα σαν αυτές της χούντας, όπου οπλίτες με σάρισες μαζί με τσολιάδες έκαναν παρελάσεις και γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2015 στις 9:10 μ.μ.

Μπούρδες και αρχαιολογικά (που λέει ο λόγος) παραμύθια με στόχο την παραπλάνηση. Πολύ χρήσιμη η κα Περιστέρη. Ανασύρουν αυτή και τις μπαρούφες της κάθε φορά που τη χρειάζονται. Και βέβαια ο τάφος δεν είναι του τεκνού του Αλέξανδρου.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 9:55 π.μ.

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/76366/nees-apolyseis-ergazomenon-sto-arhaiologiko-tmima-toy-metro-thessalonikis
Διαμαντής

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger