Home » , » Συνέντευξη Φαλτσιανί.- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους εμπλεκόμενους στην λίστα Λαγκάρντ (2 Βίντεο)

Συνέντευξη Φαλτσιανί.- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους εμπλεκόμενους στην λίστα Λαγκάρντ (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 | 7:44 μ.μ.

Για το τεράστιο σκάνδαλο με την λίστα Λαγκάρντ και τις μεθοδεύσεις να μην λογοδοτήσει κανένας πολιτικός για την εμπλοκή του έχουμε γράφει πάρα πολλές φορές. (Μπορείτε να δείτε αυτή μας την ανάρτηση).

Ο Ερβέ Φαλτσιανί ήταν αυτός που κατάφερε να βγάλει από ηλεκτρονικά συστήματα της τράπεζας HSBC γύρω στις 80.000 καρτέλες με καταθέτες, πλούσιων Ευρωπαίων μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας και έτσι ήρθε στην επιφάνεια το μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.
Ο Φαλτσιανί το έκανε για να πουλήσει την λίστα και τα Ελβετικά δικαστήρια τον καταδίκασαν ερήμην σε 5 χρόνια φυλακή για «διακεκριμένη οικονομική κατασκοπεία».

Ποινή όμως που δεν θα εκτίσει γιατί είναι Γάλλος υπήκοος και στην πατρίδα του δεν εκκρεμούν κατηγορίες εις βάρος του. Όπως και να είναι πάντως ο πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC Γενεύης έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα αφού ακριβοπληρώνεται σε κάθε συνέντευξη που δίνει στις τηλεοράσεις και στα έντυπα.

Μια απ’ αυτές τις συνεντεύξεις παρακολουθούμε, σ' αυτό το βίντεο. Μεταδόθηκε χτες από την τηλεόραση του Alpha. O Φαλτσιανί μιλάει στην Γιάννα Παπαδάκου για τις 2.063 καρτέλες με καταθέσεις Ελλήνων πολιτών που αποτέλεσαν τη λεγόμενη Λίστα Λαγκάρντ.

Τι αποτέλεσμα είχαν οι έλεγχοι από το ελληνικό κράτος σ’ αυτή την λίστα το αναφέρουμε σε περασμένες αναρτήσεις μας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση που έκανε στην τηλεοπτική εκπομπή που αναφέραμε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην πρόεδρος της βουλής η οποία από την προηγούμενη θεσμική θέση της έχει ενδιαφερθεί για να αποκαλυφθεί αυτή η υπόθεση, σήμερα καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καμιά διάθεση να συγκρουστεί με τα ντόπια μεγάλα συμφέροντα οδηγώντας να λογοδοτήσουν αυτούς που συμπεριλαμβάνονται με «μαύρο» χρήμα στην λίστα Λαγκάρντ.

«Αυτό το οποίο αντικατοπτρίζει τελικά η λίστα Λαγκάρντ είναι η μεγάλη θυματοποίηση της ελληνικής κοινωνίας από επιτήδειους που πλούτισαν σε βάρος του πολίτη και που αποκόμισαν οφέλη την ώρα που καταστρεφόταν ο ελληνικός λαός. Εκείνοι που παρέχουν αυτή την στιγμή ένα καθεστώς άνευ προηγουμένου προστασίας στα πρόσωπα αυτά είναι εξ ίσου υπόλογοι» ακούμε να μας λέει ανάμεσα στα άλλα η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger