Home » , » Και τώρα τι;

Και τώρα τι;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 | 2:30 π.μ.

Του Γιάννη Ραχιώτη – «Δρόμος της Αριστεράς»

Το αίσθημα της ήττας είναι διάχυτο. Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν ανταποκριθήκαμε. Δεν αναδείξαμε πολιτικά υποκείμενα ικανά να δώσουν άλλη κατεύθυνση στα πράγματα. Στην κοινωνία είναι πια εδραιωμένη η πεποίθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στη νεοφιλελεύθερη αποδόμηση. Σαν συνέχεια έρχεται η μελαγχολία και η αναζήτηση ατομικής διεξόδου.

Η ήττα έγκειται στη σύμπτωση ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων και ολόκληρου του κοινοβουλευτικού φάσματος σε αυτό που εύστοχα, από αυτή τη στήλη, ο Φώτης Τερζάκης περιέγραψε σαν «ευρωπαϊσμό». Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή του «ανήκομεν εις την Δύσιν».

Η μεγάλη υπηρεσία που πρόσφερε στο κατεστημένο η Αριστερά είναι ότι μέσω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της χαοτικής αντιπολίτευσης των υπολοίπων, έγινε δυνατό να αποδεχθεί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και με τη νομική έννοια του όρου: Με το τελευταίο μνημόνιο παραιτηθήκαμε από το κυριαρχικό δικαίωμα να νομοθετούμε χωρίς έγκριση της τετραμερούς αρμοστείας. Δεν επιτρέπεται ούτε καν δημοσίευση σχεδίων νόμου. Το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας δεν βλέπει πλέον νόημα στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή της οικονομίας και τη δημογραφική κατάρρευση. Ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο γίνεται αποδεκτή η κάθετη πτώση του βιοτικού επιπέδου.

Οι αιτίες είναι πολλές, όμως κάποιες πρέπει να υπογραμμιστούν: Πρώτα απ’ όλα, η διεθνής συγκυρία ήταν πράγματι δυσμενής. Οι ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, μέσω της Ε.Ε., έχουν πετύχει τον ασφυκτικό έλεγχο των υπολοίπων. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν προβάλλεται με αξιώσεις αριστερή εναλλακτική πρόταση. Ο άλλος πόλος του δυτικού συστήματος, οι ΗΠΑ, βρίσκεται στην ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

1 Νοεμβρίου 2015 στις 12:56 μ.μ.

Η αιτία είναι μία...Εσύ!Που πουλήσεις στη νεολαία τα φούμαρα "Πρώτη φορά Αριστερά".Δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από τον ολομετωπο αγώνα ενάντια στον Καπιταλισμό μέχρις εσχάτων!Η μέση λύση που προπαγανδιζες και τώρα δηθεν κλαίς πάνω από το χυμένο γαλα(λες και δεν ήξερες..)δεν υπάρχει.Η θα κλειστουμε ο καθένας στο καβούκι του και θα αφήσουμε να περάσει από πάνω μας ο οδοστρωτήρας την ιμπεριαλιστών ή θα πολεμήσουμε όλοι μαζί.Όχι όμως κάτω από ξένες σημαίες πια!!Ας πολεμησουμε για εμάς και τα παιδιά μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,για τον κομμουνισμό.Κι όσο για το αν υπάρχει κόμμα να συνταχθουμε,υπάρχει!Κι έχει και το πρόταγμα της νέας κοινωνίας στον τίτλο.ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Α.Κ.Α.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger