Home » , » Και τώρα ψηφοφόρε μου, ας πούμε δυο κουβέντες.

Και τώρα ψηφοφόρε μου, ας πούμε δυο κουβέντες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 | 1:28 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πριν λίγους μήνες ψήφισες το ΣΥΡΙΖΑ μα τώρα το μετάνιωσες, χτυπάς την κεφαλή σου. Το ξέρω, αν δε ψήφιζες τον ψεύτη τον Αλέξη, οι άλλες οι επιλογές, χειρότερες πως ήταν. Μα σε παιχνίδι βρώμικο και από πριν στημένο, μέσα δεν μπαίνεις, μον’ μακριά φεύγεις και τους μουντζώνεις.

Τώρα οι μάσκες πέσανε, συντάξεις θα χαθούνε, μισθούς και κόπους μας πολλούς φάγαν οι τοκογλύφοι.

Τα τέρατα οι δανειστές, σταματημό δεν έχουν, μα λυσσασμένοι ρίχνονται στην έρημη τη Χώρα, όπου θυσία έγινε στις Τράπεζες μεγάλη.

Βογκούνε πάλι οι φτωχοί, βρίζουνε οι αγρότες, κι οι γέροι τις συντάξεις τους κοιτάνε μαραμένοι: «Ανάθεμα στο ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, και στο Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, κακιά φωτιά να πέσει, που να χαθούνε οι ΑΝΕΛ, στο διάολο κι ο Λεβέντης!

Γιατί μας κοροϊδεύουνε κι όλο κοιτάν να φάνε, κι εμάς από τα σπίτια μας, μας διώχνουν τα χαράτσια».
Μα ψηφοφόρε μου καλέ, οπού σωστά τα είπες, ποίος, πες μου, τους εψήφισε και στης Βουλής τους θρόνους έβαλε τέτοιους πισινούς, να τρώνε και να κλάνουν; Να κοροϊδεύουν όλους μας, μπροστά μας να αρπάζουν τις μίζες από τις δουλειές και να μας απειλούνε; Μήπως το έκανες εσύ, τέτοιο μεγάλο σφάλμα;

Τώρα, γιατί μοιρολογάς, γιατί ξεσπάς σε θρήνο; Άμα θα βάλεις αλεπού, κουνάδι στο κοτέτσι, κότα δε μένει ζωντανή, θα σου τις κόψει όλες, κι εσύ θα κάθεσαι να κλαις τα αυγά και τις πουλάδες.

Κι αν κάθεσαι στον καναπέ με ανοιχτά τα σκέλια και περιμένεις «ήρωα», «σωτήρα», να σε σώσει, τράβα σκάψε το λάκκο σου και μπες μέσα από τώρα.

Μόνος κι ατός σου θα σωθείς, εσύ μαζί με άλλους, φτωχούς κι εργαζόμενους, ανέργους και αστέγους, ηλικιωμένους μα και νιους, όταν ξεσηκωθούμε κι όλους αυτούς τους άτιμους, που τώρα μας γλεντάνε, τους στείλουμε στο διάολο κι ακόμα παραπέρα.

Δε θες εσύ αφεντικά, δεν θέλεις βασιλιάδες. Πλούσιοι και πολιτικοί πάνε να σου φορέσουν θηλιά και φοβερά δεσμά, βαρύτατη αλυσίδα, ώστε να σε κρατούν καλά, να ζεις να τους πληρώνεις. Να τρων’ από τον κόπο σου, να τρώνε κι από σένα.

Απόφαση χρειάζεσαι και Θάρρος να παλέψεις, τη Σύνεση, τη Λογική, και την Αλληλεγγύη να δείξεις στο συνάνθρωπο, μαζί να αγωνιστείτε, να φύγει τούτο το κακό, κανείς τους να μη μείνει, μη μας μολύνει το μυαλό μ’ απάτες και με φόβο.

Ο ήρωας είναι μέσα σου και ο σωτήρας δίπλα, όταν το Δίκιο αναζητάς... μα τώρα, Έλα Σήκω! Πολύ το κουβεντιάσαμε κι η ώρα έχει φτάσει, Έργα να γίνουνε σωστά, να μη χασομεράμε. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2015 στις 1:40 μ.μ.

Aμην και ποτε! Και μπραβο σε καποιες φωνες που προσπαθουν να ειναι χρησιμες ,γιατι αλλη αναλυση ,για το πως ζουμε...ειλικρινα δεν το αντεχουμε. Ας ανοιξουν και μερικα στοματα ,να μιλησουν ,και να πουν γιατι ζουμε αυτο που ζουμε,και δεν πειραζει ...ας μην ειναι και τοσο συμπαθεις τελικα! Εδω που φθασαμε , εχουμε ακουσει χιλιαδες φορες τις αναλυσεις τους....μπραβο ....τους ευχαριστουμε .....φτανει ομως! Μερος του προβληματος ειμαστε ! Μην χρυσωνουμε το χαπι .......ουτε συνεση ,ουτε θαρρος,ουτε λογικη ....εδειξε ο ελληνικος λαος ! Αγαπημενη ατακα ,'' ξερω 'γω ρε παιδι μου ...ασε και θα δειξει''!!! Παναγια μου ...τι περιμενουμε να δειξει...και ποιος...δεν καταλαβα ποτε μου ,εδω και 5-6 χρονια στην σειρα!!

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2015 στις 5:54 μ.μ.

Ο Σύριζα έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει από την πρώτη στιγμή στην εξουσία, μετά το δημοψήφισμα και λίγο πριν τον Αύγουστο του 15 τα πάντα ήταν προδιαγεγραμένα και αποφασισμένα πλέων για το που οδεύει η κατάσταση, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου όλοι και όλες ήταν ενήμεροι τι θα έκανε όχι μόνο ο Σύριζα αλλά και οι άλλοι μνημονιακοί.
Ο λαός φοβήθηκε να κάνει την ανατροπή να κάνει την μεγάλη επανάσταση απέναντι στην ΕΕ και το ευρώ, επέλεξε να ξανακάνει τον Σύριζα κυβέρνηση και δημιουργεί στο σύνολό της μια μνημονιακή βουλή στο 95%.
Τώρα καλείτε να "απολαύσει" αυτούς τους καρπούς των επιλογών του, ο λαός δεν μπορεί να είναι μόνιμα στο απυρόβλητο φέρνει ευθύνες και μάλιστα τεράστιες όχι σήμερα αλλά και εχθές, είναι ο ίδιος λαός που εδώ και δεκαετίες ψήφιζε για πλάκα, ψήφιζε και έστελνε στην βουλή πλακατζήδες ηθοποιούς, τραγουδιστές, γελοίους, γραφικούς, και άξεστους τύπους, είναι αυτός ο λαός που αφού είχε επιλέξει αρκετές φορές ν απέχει από την εκλογική διαδικασία τώρα κατηγορούσε συλλήβδην ολόκληρο το πολιτικό σύστημα ότι τον κορόιδεψε και τον έφερε στο χείλος του γκρεμού.
Ο λαός είναι πολιτικά απαίδευτος τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό του, από την αρχή της κρίσης βαλλόταν από παντού και τους πάντες, έχασε το μπούσουλα και τα απανωτά εγκεφαλικά τον αποπροσανατόλισαν τελείως, συμφωνούσε με τον Πάγκαλο στο "μαζί τα φάγαμε" ο κοινωνικός αυτοματισμός χτύπησε κόκκινο όταν ο ένας εργαζόμενος βάλλονταν κατά του άλλου, δεν μπορούσε να δει τον κοινό εχθρό, έβλεπε το δέντρο και έχανε το δάσος, και έτσι το υπάρχον σύστημα τα πρώτα χρόνια τις κρίσης μεταφέροντας τις δικές του ευθύνες στον εργαζόμενο και στο συνταξιούχο δούλευε ανενόχλητο, έφτασε το σήμερα και τ αποτελέσματα του τσακίσματος του λαού άνεργου, ΙΥ, ΔΥ, συνταξιούχου, ελευθ επαγγελματία, αγρότη να είναι πλέων δεδομένο.

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2015 στις 11:40 μ.μ.

Φιλε ανωνυμε των 5:54 μ.μ δεν εχω πουθενα ,και σε κανενα σημειο να διαφωνησω. Μαι το θεμα ειναι απο δω και περα τι γινεται. Εδω πανε να του παρουν ,οτι εχει και δεν εχει και παρόλα αυτα δεν κουνιεται φυλλο! Συγνωμη αλλα και η τελευταια απεργια, .....ηταν μια ασχημη εικονα! Αλλος ο αυτοσκοπος....του τυπου '' συμμετεχω και 'γω στην διαμαρτυρια''! Προς θεου,καθολου κακο ,μα απεχει απο το ''δημιουργω κυμα διαμαρτυριας'' .Και αυτο που χρειαζομαστε ολοι ,εδω που φτασαμε ειναι ανθρωπους που τωρα πια εξεγειρονται ,μαζικα ,απαιτουν ,διεκδικουν και αναχαιτιζουν και ανακοπτουν ολον αυτον τον συμφερτο των δωσιλογων. Ειμαστε πολυ μακρυα απο αυτο που απαιτουν οι καταστασεις. Και ναι!! Δεν γινεται να ειναι ο λαος στο απυροβλητο ,αρνουμε πια να διαβασω κι'αλλο ...'' τι μας εκαναν οι αλλοι ,οι κακοι. '' Μα κατανταει και γελοιο !!

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:54 π.μ.

5.54 Μη τα λες μπερδεμένα. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Διαφορετικά αθελά σου εξυπηρετείς τμήματα της Αστικής τάξης και την χρυσή αυγή που θέλουνε εθνικό καπιταλισμό και σχέσεις με τις ιμπεριαλιστικές Ρωσία Κίνα. Είμαι σίγουρος οτι έχεις κάνει λάθος.

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:56 π.μ.

11.41 Δεν υπάρχουνε Δοσιλογοι. Το πρόβλημα είναι οτι η Αστική τάξη έχει τα μέσα παραγωγής στα χέρια της. Πρέπει να τα πάρει η εργατική τάξη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger