Home » , , » Οι εργαζόμενοι εχθρός των Τσίπρα-Καμμένου: επέμβαση ΟΠΚΕ-ΜΑΤ κατά των απεργών του εργοστασίου του Ζούρα!

Οι εργαζόμενοι εχθρός των Τσίπρα-Καμμένου: επέμβαση ΟΠΚΕ-ΜΑΤ κατά των απεργών του εργοστασίου του Ζούρα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 | 8:46 μ.μ.

Tην ώρα που χτυπούσε η ΓΚΕΣΤΑΠΟ, όπως και οι κατασταλτικές δυνάμεις όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, χτύπησαν οι Πραιτοριανοί των Τσίπρα-Τόσκα εναντίον του εργατικού κινήματος.

Μαζική, σχεδιασμένη επέμβαση των πιο στρατιωτικοποιημένων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. αυτών των ΟΠΚΕ –που αναβαθμίζονται με τους νέους σχεδιασμούς οργάνωσης των κατασταλτικών δυνάμεων- και των ΜΑΤ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» συμφερόντων «Ζούρα», μετά από καταγγελία της εργοδοσίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν τους 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.

Στους προσαχθέντες είναι και ο Λεωνίδας Στολτίδης γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ, ο Μανώλης Καραντούσας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών, ο Γιάννης Τζαβάρας πρόεδρος του Πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο καθώς επίσης εργαζόμενοι και εργαζόμενες από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

Οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι αγωνιστές του εργατικού κινήματος προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και μετά τη μήνυση του διευθυντή της εταιρείας, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης.

Η επέμβαση αυτή της αστυνομίας δεν αφορά ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αφορά μια ακόμη απόδειξη των σύγχρονων όρων καταστολής των κοινωνικών κινημάτων, όπως αυτή σηματοδοτείται από το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που εφορμά για να τσακίσει κάθε κοινωνική αντίσταση που ορίζεται ασύμμετρη απειλή, χρησιμοποιώντας είτε τις ίδιες τις στρατιωτικές δυνάμεις είτε τις στρατιωτικοποιημένες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

Είναι το τρίτο επεισόδιο, όπου η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζει τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας εναντίον του εχθρού αγωνιζόμενου λαού. Είχε προηγηθεί η άσκηση επανακατάληψης εργοστασίου στην Κοζάνη από το 523 ΤΠ που στο πλαίσιο της εφορμούσε εναντίον ταραχοποιών στοιχείων που είχαν καταλάβει μονάδα στρατηγικής σημασίας και η επαναλαμβανόμενη επιχείρηση των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς εργάτες για να επανακαταλάβουν το εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ», στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων. Οι περίπου 40 εργαζόμενοι της επιχείρησης απεργούσαν, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών, καθώς και την επαναπρόσληψη συναδέλφων που έχουν απολυθεί.

Ουσιαστικά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει την ίδια μνημονιακή πολιτική με τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, επιστρατεύει την ίδια πολιτική κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας. Ακολουθώντας το βρωμερό κατασταλτικό παράδειγμα του Αντώνη Σαμαρά εναντίον των απεργών της Χαλυβουργικής.

Οι εργατικοί αγώνες είναι Δίκαιοι. Εκφράζουν την αγωνία του κόσμου της εργασίας, την προσπάθεια υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων που συνθλίβονται από τα Μνημόνια και το σύνολο της κυβερνητικής αστικής πολιτικής, που ανοίγει τους νέους δρόμους αστικής κερδοφορίας που περνούν πάνω μας, πάνω από τους σύγχρονους είλωτες.

Ή αυτοί Ή εμείς.

Τώρα είναι η ώρα της γιγάντωσης των εργατικών αγώνων για την Ανατροπή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2015 στις 9:37 μ.μ.

Θα ειμαι ειλικρινης.....δεν το εχω κανει ποτε ,να σταθω και να κονταροκτυπηθω με τα ΜΑΤ....να φαω αλλα να δωσω κι'ολα!! Θελετε φοβος; Θελετε αναστολες; Οτι θελετε μπορειται να πειτε! Τωρα τελευταια ομως ,εκτος απο την λυσσα και την απογοητευση ,οτι μας κτυπουν με διαταγες αριστερης κυβερνηση.......αναθεωρω πολλες απο τις αντιληψεις μου,.......δεν γινεται να περνουν τα παντα κατασκοτωνοντας τον κοσμακη....και εμεις με τον σταυρο στο χερι!! Θα μου πεις....παμε για εμφυλιακες καταστασεις και βιαιες!! Δεν θα διαφωνησω ,μα και αυτη η παθητικοτητα.....Αρα καλα λεω,οτι ευθυνομαστε και για αυτα που δεν καναμε!! Μηπως επρεπε να δουμε απο την αρχη καποιες θεσεις.....οι διαδηλωσεις δεν ανταποκρινονται στα καλεσματα και στις αναγκες των καιρων........εε συν Αθηνα ,και χειρα κινει........δεν ειμαι και παιδι των λουλουδιων διαολε!!! Ειναι αυτο το απλο ''παρτο αλλιως''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22 Νοεμβρίου 2015 στις 1:07 μ.μ.

..Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στις 10.00 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Καβάλα σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες απευθύνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ....

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/80001/grammateia-kavalas-toy-pame-kato-ta-heria-apo-toys-naytergates-poy

..Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ικαρίας - Φούρνων του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «η συνδικαλιστική και λαϊκή δράση έχει μπει στο στόχαστρο κυβέρνησης - μονοπωλίων και ποινικοποιείται. Έχει ανοίξει βιομηχανία διώξεων πανελλαδικά, με στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, να τους φοβίσουν, ώστε να ισχύσει σιγή νεκροταφείου στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που καθημερινά παίρνουν και μας εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο». Καλεί όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών, αλλά και πανελλαδικά να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται. Απαιτεί την αθώωση όλων των κατηγορουμένων και καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.....

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/79700/ikaria-se-diki-odigoyntai-agonistes-symparastasi-apo-ek-samoy-somateia




Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger