Home » » Απεργούμε για εμάς και όχι για τα αφεντικά μας – Ενάντια στον συντεχνιακό συνδικαλισμό και τους μιντιάρχες

Απεργούμε για εμάς και όχι για τα αφεντικά μας – Ενάντια στον συντεχνιακό συνδικαλισμό και τους μιντιάρχες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 | 3:06 π.μ.

Ανακοίνωση της Κλαδικής Ένωσης Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την απεργία στις 2 Δεκέμβρη

Για άλλη μία φορά οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν σε απεργιακή κινητοποίηση μία μέρα πριν την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ενώ οι εργάτες και οι εργάτριες καλούνται να απεργήσουν στις 3 του Δεκέμβρη, τα όργανα του εργοδοτικού συνδικαλισμού του Τύπου αποφάσισαν να προκηρύξουν απεργία στις 2 του ίδιου μήνα, αποκαλύπτοντας για πολλοστή φορά την αντίληψη που έχουν διαμορφώσει περί της διαφορετικότητάς τους σε σχέση με τους υπόλοιπους εργάτες και εργάτριες. Επιμένοντας να κινούνται στις ράγες της συνείδησης της «εργατικής αριστοκρατίας», οι καλύτεροι φίλοι των αφεντικών των ντόπιων ΜΜΕ προτάσσουν τα «επαναστατικά» τους ξίφη με μοναδικό σκοπό να μη θιγούν τα δικαιώματα μιας περίκλειστης κατηγορίας εργαζόμενων.

Στην πραγματικότητα ο δικός τους αγώνας αφορά τη διαιώνιση των προνομίων που απολαμβάνει η κάστα τους και την προάσπιση των πλεονεκτημάτων των «ευγενών» ταμείων τους. Ούτε κουβέντα για τους απλήρωτους συναδέλφους του μισθολογίου, αλλά και τους «μαύρους» και αόρατους εργαζόμενους του διαδικτύου. Ούτε κουβέντα για τους εκβιαζόμενους των Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών και για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Ούτε κουβέντα για την τυχοδιωκτική πολιτική των αφεντικών του Τύπου. Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα στην ατζέντα του δικού τους υποτιθέμενου συνδικαλισμού.

Οι γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων των ΜΜΕ, συνειδητοί λακέδες των εργοδοτών, εξακολουθούν να καμώνονται πως τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο μας αφορούν αποκλειστικά και μόνο την σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων και δεν ξοδεύουν ούτε μια στάλα προσοχής στα ουσιαστικά που αφορούν τόσο τις ζωές όλων μας όσο και την ενημέρωση των πολιτών, ενημέρωση που, ούτως ή άλλως, είναι ταυτισμένη με τα συμφέροντα των εργολάβων, των επιχειρηματιών, των παραγόντων και των παραγοντίσκων που ελέγχουν την πλειονότητα των μετοχών τους. Στην εποχή, μάλιστα, της καπιταλιστικής περιδίνησης η κυρίαρχη προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, στοχεύοντας μόνιμα στον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, έχει να παρουσιάσει επιτυχίες μόνο στην αποδυνάμωση του εργατικού κινήματος. Καθήκον, λοιπόν, των εργαζόμενων στα Μέσα είναι το τσάκισμα αυτής της τακτικής των μιντιαρχών και της συνειδητοποίησης πως τα συμφέροντα της τάξης μας δεν μπορούν να ταυτιστούν με τα συμφέροντα των ιεράκων του συστήματος.

Η Κλαδική Ένωση Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε συμμετέχει στην απεργία στις 2 του Δεκέμβρη χωρίς ωστόσο να έχει καμία αυταπάτη πως η τακτική αυτών των υποτιθέμενων σωματείων μπορεί να είναι στο ελάχιστο προωθητική για τα συμφέροντα της τάξης μας. Καλούμε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες στα ΜΜΕ σε αγώνα ενάντια στην ξοφλημένη και ξεπουλημένη τακτική της εξωνημένης ηγετικής κλίκας των συνδικαλιστικών οργάνων μας αλλά και σε διαρκή αγώνα στους χώρους δουλειάς, αναγνωρίζοντας πως η αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος θα προέλθει μόνο μέσα από τη δυναμική αναβίωση του σωματειακού συνδικαλισμού και την επανασύνδεσή του με το μαζικό εργατικό κίνημα.

- ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

- ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 

- ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

- ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ – ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger