Home » , » Οργιο βίας των ΜΑΤ κατά του ΠΑΜΕ (Βίντεο)

Οργιο βίας των ΜΑΤ κατά του ΠΑΜΕ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 | 6:55 μ.μ.

Ξεσάλωσαν οι ένστολοι πραιτοριανοί του συστήματος –με κυβερνητική εντολή φυσικά- αυτή την φορά απέναντι στα μέλη του ΠΑΜΕ που κινητοποιήθηκαν σήμερα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Τις βαρβαρότητες των δυνάμεων καταστολής της παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ υπάρχει στην ιστοσελίδα 902 απ’ όπου και αντιγράφουμε:

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 μ.μ. η μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 8 το πρωί, αλλά και με μια δυναμική συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου στις 12 το μεσημέρι και την πορεία που, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εμποδίσει, έφτασε μέχρι την Ηρώδου του Αττικού, χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα ενάντια στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ολοκληρώνει το έγκλημα σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΓτου ΠΑΜΕ, τόνισε: «Η κυβέρνηση της "δεύτερης φορά αριστερά" χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των συγκυβερνήσεών τους, δηλαδή ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες ειδήσεις. Έχει ξαμολήσει τα παπαγαλάκια της και ιδιαίτερα στην περιβόητη "δημόσια ΕΡΤ" όπου παπαγαλίζουν εδώ και μια εβδομάδα τα "καλά" του νομοσχεδίου. Χρησιμοποιεί ακόμα χημικά, χειροβομβίδες κρότου, γκλομπς και καταστολή, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Δεν θα τους αφήσουμε, θα βάλουμε εμπόδια για να μην περάσει το σχέδιό τους. Σας προειδοποιούμε.

Προετοιμάζουμε τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, στα καράβια, στα εργοστάσια, στις λαϊκές συνοικίες για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους να προετοιμάζονται από σήμερα κιόλας, κλάδο τον κλάδο, να μην υπάρξει χώρος δουλειάς που να μην οργανωθούν. Να νιώσει η κυβέρνηση την ανάσα όλων των κλάδων. Εμείς δεν θα στρώσουμε κόκκινο χαλί στους εργοδότες, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες. Ανατροπή, αυτό είναι το σχέδιό μας και θα το υλοποιήσουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αυτό είναι το χρέος μας προς την εργατική τάξη, τη φτωχολογιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Επαναστατημένο Μπαχαλάκι
9 Ιανουαρίου 2016 στις 12:00 π.μ.

Η αλήθεια είναι πως κάτι πρέπει να κάνουμε και μεις.
Δεν μπορεί όποτε θέλει το παμε να περνάει απο τα μπλόκα των ΜΑΤ και εμείς τόσα χρόνια που προσπαθούμε να καταλάβουμε την βουλή να μην έχουμε σταθεί ούτε 30 δεύτερα μπροστά σε ματατζή χωρίς να λακίσουμε...
Κάτι συμβαίνει και νομίζω πως θα πρέπει να σταματήσουμε να βρίζουμε το παμε πως προφυλάει τη βουλή.
Να αρχίσουμε να βρίζουμε τους μπάτσους που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και αφήνουνε τους παμίτες να περνάνε τις γραμμές τους αέρα πατέρα;
Για να το δούμε λίγο...

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2016 στις 10:30 π.μ.

Οι εργαζομενοι με μπλοκάκι στο δημόσιο (οι οποιοι προσληφθηκαν ως ελευθεροι επαγγελματιες συνηθως με συνεντευξεις) μετατρεπονται και τυπικα σε μισθωτους (και ποιος ξερει αργοτερα ισως γινουν και αοριστου χρονου) με αυτο το ν/σ χωρις καμμια αναφορα σε όλους τους υπολοιπους που προσπαθουν να βρουν μια απασχόληση με τις διαδικασιες του ασεπ.
Με το ν/σ κατρουγκαλου εχουμε έμμεση ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ με την καλυψη όλων των κομματων του κοινοβουλιου.
Και αυτό περναει τελειως αθορυβα.
Οπως παντα θα πληρωσουν τα τερτιπια της ψοφοδεους κυβερνησης τσιπρα οι ανεργοι, οι αποκλεισμενοι, οι εκτος πολιτικων μηχανισμων.
Για ολους αυτούς ουτε μια κουβεντα.

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2016 στις 10:36 π.μ.

Κι ενω τα κοροιδα, ο λαουτζικος, η πλεμπα δικαιουνται ενα 5μηνο των 500 ευρω καθε 2 χρονια, τα δικα μας παιδια τα βαφτιζουμε "αυτοαπασχολουμενους" τα προσλαμβανουμε χωρις ασεπ και ερχεται ο κατρουγκαλος και τα δικαιωνει μετατρεποντας τα σε μισθωτους.
Χαρας ευαγγελια για ολα τα κομματα που θα χωσουν τους ψηφοφορους τους στο κρατος.

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2016 στις 10:42 π.μ.

Το ειχαμε πει η κυβερνηση τσιπρα θα πορευτει με ρουσφετια ως το τελος.
Και δεν περιμενουμε από κανενα κομμα του κοινοβουλιου να σταθει στο πλευρο των εργαζομενων των 500 ευρω για 5 μηνες.
Τα δικα σας παιδια ψευτοεπαναστατες να δουλεψουν.

9 Ιανουαρίου 2016 στις 12:38 μ.μ.

Άνοιξε η γη και τις κατάπιε.
Όλες τις Συριζοουρες του οπορτουνισμού και του παθολογικού αντικομμουνισμού.
Τα γενικά επιτελεία επεξεργάζονται τα θρύψαλα της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας της τελευταίας πενταετίας και η αμηχανία τους ειναι ολοφάνερη.

Το καινούργιο αντικομμουνιστικό παραμυθι πρέπει να σερβιριστεί επιγοντως.

Επαναστατημένο Μπαχαλάκι
9 Ιανουαρίου 2016 στις 4:29 μ.μ.

Την ίδια σκηνή δείχνει και ξαναδείχνει ο σκαης. Τους αφήσανε και περάσανε. Δεν είναι υπεράνθρωποι οι παμιτες σαν εμάς που έχουμε ιπτάμενες ταξιαρχίες, ταρατσάτες και χιτρανούδες διαρκείας. Εκείνο το ρανούδες είναι κάτι σαν κόλλημα αλλά που θα πάει κάποτε θα σταθούμε ακίνητοι και θα αντισταθούμε και μεις...

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2016 στις 8:30 μ.μ.

Και άντε και έμπαιναν στο Μαξίμου, όπως κάποιοι άλλοι ήθελαν να μπουν στη βουλή.
Τι θα πετύχαιναν ;
Την ανατροπή του καπιταλισμού ;
Αυτός ο τρόπος αγώνα είναι αδιέξοδος, και οδηγεί την εργατική τάξη από ήττα σε ήττα.
Το λαϊκό κίνημα πρέπει να απομονώσει τους τάχα μου επαναστατημένους προβοκατορες, που το μόνο που καταφέρνουν είναι ή αύξηση της καταστολής.
Στην πραγματική επανάσταση δε θα πέσει ούτε ένα δακρυγόνο.

Τακσικά Γυαλιά και θρύψαλα
10 Ιανουαρίου 2016 στις 12:23 π.μ.

Αν μπροστά σε μερικούς αποφασισμένους και ταξικά προσανατολισμένους εργάτες οι ματατζήδες κάνουν πίσω φαντάσου σε επαναστατημένες μάζες αναρίθμητων εργαζομένων τι θα κάνουν.
Εικασίες σήμερα αλλά είναι πολύ πιθανό να πετάνε οι ματατζήδες από ταράτσα σε ταράτσα για να γλιτώσουν σαν θα 'ρθει εκείνη η μέρα.

Στου μαξίμου να μπουν γιατί;
"Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά" φωνάζουν οι ταξικά προσανατολισμένοι και του δείχνουν που και που πως κόβονται σαν βούτυρο οι μικρές "αλυσίδες" που φαντάζουν εμπόδια σε μερικούς - μερικούς.
Οι εργάτες θα πάρουν με πρωτοπόρα τμήματά τους τους κομμουνιστές τα όποια θερινά ή χειμερινά ανάκτορα της εξουσίας όταν αντικειμενικά θελήσουν να πάρουν όλη την εξουσία στα χέρια τους.

Ούτε οι καναπεδάτοι ούτε οι υπερεπαναστάτες της πορδής χρειάζονται τις μάζες των εργαζομένων και γι αυτό τους φαίνονται παράξενα τα κατακλυσμιαία φαινόμενα μίας πραγματικής λαικής εξέγερσης. Οι φιλόσοφοι του ραγιαδισμού και οι επαγγελματίες νετσαγιεφικοί είναι αυτοί που θέλουν αίμα - αίμα πολύ για να πνίξει το δίκιο του εργάτη, το δίκιο που το έχουνε οι πολλοί.
Να το κοιτάξετε το πράμα!
Όταν είναι σίγουρη η ήττα, ο αστός τρέχει να εξαφανιστεί... σιγά την καταστροφή...

ΥΓ. Φυσικά, μπορεί να συνεχιστεί το παραμυθάκι και ο αντιπερισπασμός : να μην μάθει ο εργάτης την δύναμή του, να μην καταλάβει που πρέπει να φτάσει, να τον βάζεις να διαλέγει ανάμεσα πάντα σε δυο κακά, να διαβάλλεις και να διασπείρεις το κίνημα το ταξικό...
Εντάξει, αυτό γινόταν και αυτό κάνεις αλλά κάποτε θα σου τελειώσει ο χρόνος ύπουλε ψεύτη οπορτουνιστή.

10 Ιανουαρίου 2016 στις 3:28 π.μ.

...Όχι δεν έγινε και κάτι σπουδαίο επειδή το ΠΑΜΕ πέρασε σαν οδοστρωτήρας πάνω από τις δυνάμεις καταστολής. Ούτε αλλάζει τακτική, ούτε υπόσχεται κάποιον μαύρο Γενάρη. Αλλά είναι χρήσιμο να γίνουν κάποιες παρατηρήσεις.
Η χρήση της βίας ως μέσο είναι όχι μόνο αποδεκτή αλλά και αναπόφευκτη κάποιες φορές. Το ζητούμενο είναι να εξεταστεί ποιες δυνάμεις συγκρούονται και για ποιόν λόγο συγκρούονται.
Έχει πολύ μεγάλη διαφορά λοιπόν το ξύλο που θα δώσει (η θα φάει ) ο Χαλυβουργός που στην παραπάνω φωτογραφία απασχολεί με τα χέρια του τρεις ματατζήδες, από τις πέτρες και τις μολότοφ που θα πετάξει από απόσταση ο μπάχαλος και θα κρυφτεί στα στενά. Όχι τόσο λόγω της μορφής της βίας που επιλέγει αλλά γιατί εκπροσωπεί ΚΑΙ σε αυτή τη στιγμή της ταξικής πάλης το συνδικάτο του. Είναι εκεί με το πανό του, μετά από απόφαση του συνδικάτου του για να διαδηλώσει απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο στην ασφάλιση.

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως είναι δυνατή μια σύγκρουση απέναντι στις δυνάμεις καταστολής υπέρ των διαδηλωτών. Το αστικό κράτος έχει εξοπλίσει ολόκληρους στρατούς για αυτό τον σκοπό. Ο φετιχισμός της βίας και της σύγκρουσης , η μητροπολιτική βία - που είναι και της μόδας - έχουν ως αποτέλεσμα την λήψη όλο και σκληρότερων μέσων κι μέτρων καταστολής. Με αυτούς τους όρους δεν μπορεί και δεν συμφέρει την εργατική τάξη να αναμετρηθεί. Αυτό το ξέρει ο Χαλυβουργός γιατί ξέρει τι είναι υπεραξία, εκμετάλλευση, κεφάλαιο, κράτος. Γιαυτα μιλάει στο συνδικάτο του, αυτά λεει στους συναδέλφους του που απολύονται. Είναι παλικάρι, όχι μόνο γιατί στέκεται απέναντι στους "μπάτσους" αλλά γιατι τράβηξε 9 μήνες απεργίας , μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας.

Γιατί δεν συμβιβάστηκε ΠΟΤΕ

Να γίνουν πολλοί οι Σιφωνιοί, αυτό πρέπει να κάνουμε.

http://laikhexousia.blogspot.se/2016/01/blog-post_9.html

Τακσικά Γυαλιά και θρύψαλα
11 Ιανουαρίου 2016 στις 1:28 π.μ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι λες @3:28 π.μ
Αυτή τη φωτογραφία εννοείς;
http://www.enikos.gr/data/photos/43fd6a0a5d766f4dc7a5412dc41fb629.JPG
Αν ναι, δεν καταλαβαίνω ποιός είναι γιατί έχει γυρισμένη την πλάτη στον φακό, θαρρείς και δεν θέλει να γίνει διάσημος.
Ποιός είναι;
Μην είναι ο Θεωνάς μέγας συνδικαλιστής και πρώην μέλος του ΚΚΕ;
Μήπως παραβλέπω και είναι κανένας σοσιαλοφασίστας Καζάκης που έφυγε από το ΚΚΕ και είπε να φτιάξει κόμμα γιατί το ΚΚΕ είναι του Μανιαδάκη;
Λες να είναι ένα από εκείνα τα καλόπαιδα που θέλανε να πάρουν την Βουλή για να μας σώσουν όταν ήταν στις πλατείες και έτσι έγιναν όλοι - εκτός του Καζάκη - υπουργοί;
Να δεις που θάναι ένας από αυτούς τους υπερκουμουνιστές που πιστεύουν μονάχα ΣΤΗΝ γενική απεργία και στους ταλιμπάν που θα θυσιαστούν για μας;

Μα ποιός είναι; Ποιός είναι αυτός που πέφτει πάνω σε τρεις για να ανοίξει δρόμο και να περάσει το πλήθος που ακολουθεί;
Ποιό είναι το όνομά του που αν το ξαναδώ να γίνεται το ίδιο γεγονός να μην χρειαστεί να δω αυτόν που το κάνει αλλά να πω να αυτός είναι ο ...
Πως λέγεται ρε διάολε αυτός που προηγείται δυό βήματα μονάχα από τους πολλούς και τους ανοίγει δρόμο και την πορεία τους δείχνει;
Ε; Πως;

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2016 στις 1:39 π.μ.

"Καλώς ήρθατε" κουκουέδες στον κόσμο της κρατικής καταστολής. Μπορεί να μην το έχετε καταλάβει αλλά ο κόσμος (ο απλός κόσμος που κατεβαίνει στις διαδηλώσεις) τρώει χρόνια ξύλο εκατό φορές πιο πολύ. Από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και με χιλιάδες συλλήψεις και προσαγωγές. Και εσείς τον ειρωνευόσασταν και χαιρόσασταν κιόλας. Αντίθετα με εσάς, όλος ο άλλος κόσμος συμπαραστέκεται σε όποιον (όχι φασίστα) χτυπιέται και άρα και σε σας.
Μπορεί λοιπόν εσείς, σας οπορτουνιστές και ρεφόρμες που είστε να εκπλήσσεστε και να νομίζετε ότι επειδή σας έχει υπηρετικό προσωπικό, θα σας χαριστεί, αλλά έτσι είναι το αστικό κράτος. Βίαιο. Και αχάριστο.

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2016 στις 8:18 μ.μ.

ανώνυμε των 1:39 μείνε στην κοσμάρα σου.
Ο απλός κόσμος που ήταν μαζί με το ΠΑΜΕ δεν έφαγε ξύλο και μπορέσαν να περάσουνε γιατί μερικοί ψυχωμένοι και αποφασισμένοι εργάτες έδειξαν ταξική αλληλεγγύη και τους βοήθησαν. Απλά τα πράματα...

Από εκεί και πέρα μην ασχολείσαι με το ΠΑΜΕ. Και στους καταπέλτες τους πλοίων έδειξε πως μπορεί να αγωνιστεί και όταν εσύ λούφαζες εκείνο έσπαγε τις απαγορεύσεις διαδήλωσης κυριολεκτικά μεν όχι σαν αυτοσκοπό όμως. Έτσι και προχτές και το επόμενο διάστημα θα δείχνει έμπρακτα και με αποδείξεις πως το σύστημα δεν είναι άτρωτο ούτε αδύνατο να πετύχουν οι εργάτες τον στόχο τους.

Εσύ αστόπαιδο να παρακολουθείς από την οθόνη του πλεηστεσιον τις ηρωικές πράξεις και να έχουν πάντα αμερικάνους πρωταγωνιστές. Άκου σε ένα ΠΑΜΕ με χιλιάδες μέρες φυλακή για συνδικαλιστική δράση να μιλάνε μωροί για συλλήψεις και προσαγωγές... σα να είναι κάτι σπουδαίο...

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2016 στις 1:43 π.μ.

Ανώνυμο 1.39
Μάλλον κάποιο πρόβλημα στα μάτια έχεις, γιατί δεν είδες καλά. Το ΠΑΜΕ, ο κόσμος που το ακολουθούσε και συνεπώς και οι κουκουέδες που δρουν μέσα στα σωματεία του ΠΑΜΕ, ούτε έφαγαν ξύλο, ούτε τους επιτέθηκε η αστυνομία και τα ΜΑΤ, ούτε έπαιξαν πετρούλες με τα ΜΑΤ κρυβόμενοι με κουκουλίτσες στα στενά μέχρι την Ομόνοια. Με γυμνά και δυνατά χέρια, όπως ακριβώς είναι τα χέρια εργατών, με φανερά και ξάστερα αλλά τελείως αποφασισμένα πρόσωπα, όπως ακριβώς είναι τα πρόσωπα των εργατών και των λαϊκών ανθρώπων, γυναίκες μπροστά εργάτριες, άφοβες πιο πολύ κι από τους άντρες, παππούδες και γιαγιάδες που μπαίναν επίτηδες μπροστά και συνέχιζαν περήφανοι την πορεία τους, όλοι αυτοί και πρώτα αυτοί, έπεσαν πάνω στα ΜΑΤ, σαν οδοστρωτήρας παρέσυραν τα πάντα εκείνη την στιγμή, μαζί και τα ΜΑΤ. Οχι φίλε μου, όλοι αυτοί δεν έφαγαν ξύλο από τα ΜΑΤ, απλά πέρασαν πάνω από τα ΜΑΤ. Αυτό σημαίνει να είσαι οργανωμένος και όχι μπάχαλο, αυτό σημαίνει να είσαι περιφρουρημένος με ξεκάθαρο σκοπό και όχι προβοκατοράκι της δεκάρας να παίζεις το στημένο κρυφτούλι με την αστυνομία, αυτό σημαίνει να είσαι ταξικό εργατικό κίνημα, που ακριβώς γιατί είσαι όλα αυτά, η δύναμή σου πολλαπλασιάζεται στην νιοστή. Μάκης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger