Home » , » Για δεύτερη φορά το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα ματαίωσε τον προσχηματικό διάλογο για την Παιδεία

Για δεύτερη φορά το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα ματαίωσε τον προσχηματικό διάλογο για την Παιδεία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 | 11:33 μ.μ.

Για δεύτερη φορά το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα χάλασε την φιέστα που ο Φίλης ονομάζει «εθνικό διάλογο για την Παιδεία».
Με το σύνθημα που δέσποζε «Φίλη άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει» εκατοντάδες εκπαιδευτικοί απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου που θα φιλοξενούσε την προσχηματική  συζήτηση με αποτέλεσμα αυτή να μην πραγματοποιηθεί.

Αναμενόμενη η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, που σε ανακοίνωση του έβαλε την κασέτα  για «ολιγομελείς ομάδες» που «εμποδίζουν βίαια» τη «διεξαγωγή του διαλόγου» και τα σχετικά.

Πιο αισχρός ο υπουργός Παιδείας και με θράσος χιλίων πιθήκων έκανε λόγο για αυτόκλητους  «επαναστάτες» που «πρόσκεινται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς», και «ταυτίζονται με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις, και τα συστημικά ΜΜΕ», αναλαμβάνοντας την «βρώμικη δουλειά».

Η ανακοίνωση του συντονιστικού αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Η ενέργεια αποσκοπούσε να «σπάσει το κλίμα αποδοχής και νομιμοποίησης που επιδιώκει να καλλιεργήσει το υπουργείο Παιδείας», και παράλληλα επισημαίνεται η άρνηση τους να συμμετέχουν στον διάλογο «την ίδια ώρα που η αγωνία χιλιάδων ανέργων συναδέλφων μας αντιμετωπίζεται ως πρόσφορο έδαφος για κάλπικες υποσχέσεις μόνιμων διορισμών, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνεται αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο για όλο το 2016».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Ιανουαρίου 2016 στις 1:46 μ.μ.

Ήταν αυτές τις μέρες...

http://eyrytixn.blogspot.gr/2013/02/1949.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger