Home » , , » «Η κατά γράμμα τήρηση του νόμου» και η αξιοπρέπεια. (Βίντεο)

«Η κατά γράμμα τήρηση του νόμου» και η αξιοπρέπεια. (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 | 9:17 μ.μ.

Ραγίζει καρδιές η σπαρακτική φωνή της  63χρονης καρκινοπαθούς από την Αρμενία που αποφάσισε να πουλήσει τα λιγοστά υπάρχοντά της για να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό και να παλέψει την αρρώστια της. Κι όμως στο πρόσωπο αυτής της γυναίκας το αστικό κράτος εντόπισε τον .. μεγάλο φοροφυγά. Κατάσχεσε την πραμάτεια της και της επέβαλλε πρόστιμο 10.000 ευρώ!

Σε μια γυναίκα που βρίσκεται στην απόλυτη ένδεια και που προσπαθεί να επιβιώσει αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αρρώστια της με μοναδικό εισόδημα τα 360 ευρώ της σύνταξης του άντρα της, επέλεξαν οι κρατικοί μηχανισμοί να εφαρμόσουν την «κατά γράμμα τήρηση του νόμου».

Απ’ αυτή την «παράνομη» λοιπόν, ζητούν να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί πουλούσε «μια γυάλινη κανάτα, ένα δίσκο που σερβίρουν και ένα κηροπήγιο» χωρίς να διαθέτει την «απαραίτητη άδεια».

Θα ήταν πλεονασμός να αναφέρουμε κάτι περισσότερο εμείς. Τα λόγια της   63χρονης καρκινοπαθούς είναι μαχαιριές στο αστικό κατεστημένο και στην … νομιμότητά του:
«Η αρρώστια μου, μου έγινε μάθημα ζωής. Σήμερα ζω, αύριο μπορεί να πεθάνω. Κάθε μέρα πηγαίνω στις λαϊκές, δεν θέλω να κάθομαι σπίτι μου και να περιμένω το θάνατο. Ότι βγάλω. Για δύο και τρία ευρώ τα πουλάω.  Όταν πεινάς και δεν έχεις, πρέπει να βρεις τρόπο να εξασφαλίσεις έστω ένα πιάτο φαγητό». 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger