Home » , » Ν. Μπογιόπουλος: Καπιταλισμός, το σύστημα εκμετάλλευσης σε αριθμούς, τα ΜΜΕ και τα... λέλουδα του Παντελίδη (Ηχητικό)

Ν. Μπογιόπουλος: Καπιταλισμός, το σύστημα εκμετάλλευσης σε αριθμούς, τα ΜΜΕ και τα... λέλουδα του Παντελίδη (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 | 4:23 π.μ.

Ορμώμενος από την είδηση που μας γνωστοποιούσε ότι υπάρχουν στον πλανήτη 62 άνθρωποι που έχουν στην κατοχή τους  τόσο πλούτο, όσο ο πλούτος  που κατέχει ο μισός πληθυσμός της γης, δηλαδή  τριάμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι, ο Νίκος Μπογιόπουλος, στην χθεσινή του ραδιοφωνική εκπομπή μας παρέθεσε την «εικόνα» του συστήματος εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού, που βιώνει ο πλανήτης μας.

Ο κομμουνιστής δημοσιογράφος επικαλούμενος αριθμητικά στοιχεία όχι κάποιας αναρχοκομμουνιστικής οργάνωσης, όπως είπε, αλλά τους αριθμούς που δίνουν «θεσμικοί οργανισμοί»  «ζωγράφισε» το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού που οδηγεί τον κόσμο της εργασίας στην έσχατη εξαθλίωση και μια χούφτα πλουτοκράτες να βλέπουν τα θησαυροφυλάκια τους να ξεχειλίζουν.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός –που ακούμε στο ηχητικό που παραθέτουμε- ότι στα χρόνια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης μια χούφτα πλουτοκράτες είδαν τα κέρδη τους να απογειώνονται σε αστρονομικές διαστάσεις ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βυθιζόταν στην φτώχεια και εξαθλίωση.

Αξιοσημείωτη και η παρατήρηση, του Νίκου Μπογιόπουλου, το πώς τα ΜΜΕ «ξεπετούν» τέτοιες ειδήσεις ενώ επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα … λέλουδα του αοιδού Παντελίδη.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

19 Ιανουαρίου 2016 στις 4:20 μ.μ.

"και πιαίνεις στον μονάρχην Αρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,
και σε προσφέρει σατραπείες και τέτοια. "
αποσπασμα απο τον υπερτιμημενο (γιαυτο τοσο γνωστο) καβαφη ποιημα "η σατραπεια"
αφιερομενο στον αρθρογραφο του παραπανω που εχει καταληξει στην ριαλ (νιους ,εφ εμ)να κανει εκπομπη με τον κοττακη (...), το εντυπο και τον σταθμο του χατζηνικολαου που εχει μαζεψει ολους τους "σταρ" απο την ακροδεξια μεχρι το κκε εκτος του συριζα (οχι τιποτα αλλο αλλα να καποιος που θεωρει τον συριζα αριστερο η αντισυστημικο)

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2016 στις 4:59 μ.μ.

Να κάποιος που θεωρεί υπερτιμημένο τον Καβάφη (αλλά γράφει με ο το αφιερωμένο)... Επί της ουσίας κάτι? Ή απλά να αφιερώσουμε τη Σατραπεια στους αληθινά μηδισαντες?

19 Ιανουαρίου 2016 στις 10:28 μ.μ.

προς τον ανωνυνο που αναζητει την ουσια:
πηρα μολις μια κληση απο την αστυνομια της ορθογραφιας. την εξοφλω στο δεκαπλασιο. ειμαι πλουσιος:εχω αποψη

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2016 στις 11:08 μ.μ.

Η ουσία φίλε είναι οτι όπως όλοι οι φίλοι της αρλουμπας κάνεις τον ψαγμένο και τον επαναστάτη ενώ απο ουσία μηδέν και εξυπνάδα στο φουλ. Άποψη έχουν όλοι.
Και τα χρυσαυγουλα ακόμη. Το θέμα είναι τι άποψη έχεις και τι συγκρότηση. Εσένα απλά δε σου άρεσαν όσα έλεγε ο Μπογιοπουλος γιατί γουστάρεις καπιταλισμό και πετας τη μπάλα στην εξεδρα. Σε αφήνω. Πάω να αποδομησω το Σολωμό και το Μαρξ...

20 Ιανουαρίου 2016 στις 12:57 π.μ.

με απλη κινηση (κοπι πειστ) εξασφαλιζω συστατικη επιστολη (σχολιο) για το βιογραφικο μου
(τον σολωμο χαρισε τον στον πρεκα)
να μην συνεχιζω (ενοχλω) αλλο

21 Ιανουαρίου 2016 στις 12:14 π.μ.

GIANNIS , ο λαος εχει καποιες ρησεις για καποιους σαν και του λογου σου: ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ . Αφιερωσες ΤΟΣΗ ΜΑ ΤΟΣΗ φαια ουσια για να την πεις του Μπογιοπουλου, να την πεις του Χ//νικολαου, να την πεις του αλφα η του δεινα εδω μεσα που σου απαντανε στο πανασχετο εξιπναδιστικο σχολιο σου, την ωρα που το σπιτι μας καιγεται. Για ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ που διαβασε ο Μπογιο και που εξεδωσε η ΚΡΕΝΤΙ ΣΟΥΙΣΣΣ, εχεις να κανεις κανα ΓΑΜΗΜΕΝΟ σχολιασμο και για το συστημα του κερατα που οπως ολα δειχνουν παραυτα υποστηριζεις και προσκυνας;;; ΕΧΕΙΣ να μας σχολιασεις κατι ειτε θετικο ειτε αρνητικο ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, για πανε χαμενες οι προσπαθειες ολων να σε συνεφερουν απο τις "εξυπναδες" που ξερνας εδω μεσα ;

21 Ιανουαρίου 2016 στις 2:32 π.μ.

"ο λαος εχει καποιες ρησεις για καποιους σαν του λογου σου" : νομιζεις πως εισαι ο λαος. μπορεις να κανεις και λαθος.
υποστηριζω το συστημα μην το ανατρεψει κατα λαθος ο βουλευτης που αθωωνει τον στουρναρα (στην επιτροπη).
οταν χαρακτηριζεις ενα σχολιο πανασχετο μπορει να μην το καταλαβαινεις και αυτο δεν ειναι κακο γιατι ο καθενας εχει ιδιαιτερο τροπο να εκφραζεται.
μην επικαλεισαι την πλειοψηφια "οι προσπαθειες ολων να σε..." γιατι καποτε θα την προβαλλουν οι απεναντι σου (βουλη 80% μνημονιο, κοινωνια 60% ευρω κλπ)
να ξυπνησω νωρις να ακουσω τον τραγκα. η τον μπογιοπουλο; μπερδευτηκα.

21 Ιανουαρίου 2016 στις 12:06 μ.μ.

Giannis, καλα τα ομορφα τα λογια τα μεγαλα, και καλες οι εξυπναδιστικες δηθενιες σου, ομως οπως και προηγουμενως για την ταμπακιερα ΜΗΔΕΝ σχολιο, κι ας περιμεναμε προκειμενου να μας διαφωτισεις σχετικα για οσα τραγικα κατ'εμε αναφερει ο μπογιο. Αντιθετως, χρονοτριβεις με ασχετα σχολια και αφηνεις εξω καθε πιθανοτητα για συζητηση επι των επιχειρηματων του - και του καθε μπογιοπουλου να συννενοουμαστε / θα μπορουσαμε τωρα να συζηματε εξισου και για τον μπαμπη του ΣΚΑΙ και οσα εκεινος υποστηριζει οσο με αφορα. Κοιτα να δεις, προσωπικα ακουω και διαβαζω αυτα που οι ιδιοι οι μηχανισμοι που υπηρετουν αυτο το συστημα φροντιζουν και δημοσιοποιουν απλα και μονο γιατι θελω να γνωριζω και ποιος ειναι ο αντιπαλος μου. Τωρα αμα ενας μπογιοπουλος προλαβε και τα μαζεψε σε ενα κειμενο που ουσιαστικα αντικατροπτριζει ΤΟ ΧΑΛΙ που μας δερνει, ε-μην κατηγορεις εκεινον αλλα αυτο το εκτρωμα που υπηρετεις. Τωρα αν θες νακους πρωινιατικα Τραγκα ή απογεματιατικα μπογιοπουλο αυτο δεν ειναι δικια μου επιλογη υποδειξη ή καν προβλημα, αλλα προσωπικα δικια σου ευθυνη και δεν σου επιβαλλει κανεις νακους οτιδηποτε. Την γνωμη σου επανω στο το θεμα σου ζητησαμε και ειναι το μονο που δεν πηραμε... ολα ταλλα τ'αλεθεις σαν τον καλο το μυλο.Οσο για το αν ειμαι η μερος του λαου αυτο ασε με να το κρινω μονος μου θενκ γιου βερυ ματς. Την καλημερα μου και ακομα περιμενουμε να μας διαφωτισεις ουσιαστικα και να παρεις θεση σε οσα αναφερει ο καλος δημοσιογραφος και οχι να υπεκφευγεις.

21 Ιανουαρίου 2016 στις 11:52 μ.μ.

σκεφτεται και σχολιαζει κανεις οπως και οτι ο ιδιος νομιζει και οχι οπως και οτι θελει η περιμενει οποιοσδηποτε αλλος: ελευθερια της βουλησης
ολοι νομιζουμε οτι εχουμε μοναδικο δικιο. παρολο που καποιοι νομιζουν οτι αυτο περιοριζεται στον παπα(αλαθητο) και στο κκε
τα συμπερασματα σου ελπιζω ναναι τα πρωτα και τελευταια που κανεις λαθος
δεν ακουω τργκα μπογπλο σκαι ιδιωτικα μμε
υπηρετω το συστημα και δεν το ξερω; ελπιζω το ιδιο το συστημα να το γνωριζει!

22 Ιανουαρίου 2016 στις 12:27 μ.μ.

@giannis : Εννοειται Giannis οτι στα πλαισια μιας συζητησης μπορει καποιος ειτε να συνεισφερει με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, προσπαθωντας να εμβαθυνει στην ουσια του θεματος, ειτε να τυρβαζει περι αλλων και αλλα λογια ν'αγαπιομαστε ...ειτε ακομα ακομα , να προσπαθει κατηγορωντας και υποβιβαζοντας τη συζητηση με ασχετα και πολλες φορες επιθετικα ή μειοτικα σχολια για τον poster του σχολιου και τους διαφορους σχολιαστες του, πιστευοντας μαλιστα ισως και ο ιδιος οτι πραγματικα μπορει και να ...συνεισφερει στο Συμπαν στα πλαισια της δημοκρατιας και του ελευθερου λογου με τα "γραφομενα" του.Περιττο να πει κανεις οτι η επιστημη φυσικα σηκωνει τα χερια ψηλα σε τετοιες περιπτωσεις. Οι περισσοτεροι απο εμας επετρεψε μου (και παλι εδω να 'καταχραστω" την εννοια της πλειοψηφιας οπως μου προσαπτεις) να θεωρουμε μια τετοια σταση -οπως ειναι και η δικη σου εδω μεσα, ως ΤΡΟΛΙΑ του κεpατα, και τους εκφεροντες της ως καιροσκοπους(επισης του kεpατα). Εφοσον λοιπον, ετσι εχεις επιλεξει να συπεριφερεσε στον κυβερνοχωρο, ΜΗ εκθετοντας αποψεις και επιχειρηματα αλλα τρολαροντας ασυστολα και γενικα μειωνοντας γραφοντες και συμμετεχοντες, so be it. Καθενας οπως στρωνει ετσι και κοιμαται. Κανεις δεν γουσταρει να το παιζει "Παππας" με το απολυτο αλαθητο δωμεσα, αλλα οι περισσοτεροι (και παλι αυτη η καταραμενη καταχρηστικη χρηση του ορου .."πλειοψηφια" -ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ) απλα προσπαθουμε - στο βαθμο που μπορουμε - να ΤΙΜΟΥΜΕ το δικαιωμα εκφρασης του Ελευθερου Λογου. Που κερδηθηκε με αγωνες και πολυ ΑΙΜΑ σ'αυτο τον τοπο στην τελικη.Απο ανθρωπους ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ μαλιστα.Που τοσο σαρεσει να τρολαρεις. Με αυτα τα πολλα, σε αφηνω ...και σου ευχομαι καλες παρενοχλησεις!! Και πολυ ασχοληθηκα με την (ανιατη) περιπτωση σου.

22 Ιανουαρίου 2016 στις 4:34 μ.μ.

θα εκτιμουσα και κατανοω την αποφυγη απαντησης
μια παρακληση
επειδη θεωρω οτι οι χαρακτηρισμοι καιροσκοπος, ανιατος,ο υποβαλλον την επιστημη σε αναταση χεριων,εξυπναδιστικος, προσκυνητης του συστηματος μου ανηκουν και ειναι δεσμευμενοι στο ονομα μου θα παρακαλουσα να μην γινει χρηση για οποιο αλλο προσωπο
και παλι ευχαριστω (αφορα gdox1)

22 Ιανουαρίου 2016 στις 9:11 μ.μ.

@giannis ! ε - καλα τωρα. Καταντησαμε να κυνηγαμε σαν το σκυλο την ουρα του με σενα που μπλεξαμε. Αλλη δουλια δεν ειχαμε δωμεσα. Μην ανηστχεις και κερδισες το κοπυραιτ με περισση αξιωσυνη κανεις δεν στο περνει. Αραξε στο θρονο σου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger