Home » , » Σφοδρά χτυπήματα στους πλιατσικολόγους του ISIS

Σφοδρά χτυπήματα στους πλιατσικολόγους του ISIS

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 | 9:56 π.μ.


Γράφει ο  mitsos175

Την απελευθέρωση της πόλης Ραμπίγιας στη δυτική παραλιακή επαρχία της Λαττάκειας, κατόρθωσαν χθες οι πιστές τον Πρόεδρο Άσαντ στρατιωτικές δυνάμεις. Πρόκειται για μεγάλη νίκη κατά των αμερικανοκίνητων φανατικών, αφού η πόλη αποτελεί το κλειδί για τον έλεγχο της περιοχής. Η εγγύτητα της με τα τουρκικά σύνορα, η στρατηγική της θέση και ο έλεγχος των δρόμων της εξασφαλίζει τη διακοπή του ανεφοδιασμού των μισθοφόρων από πλευράς Τουρκίας.

Οι μάχες συνεχίζονται σε όλα τα μέτωπα. Στο θύλακα της Deir ez Zur οι Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αμύνονται σθεναρά στις επιθέσεις των φονιάδων του ISIS προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες. Αν και αρχικά η επίθεση των δολοφόνων είχε σημειώσει τοπικές επιτυχίες, με αποτέλεσμα σφαγές και απαγωγές αμάχων, φαίνεται πως ο στρατός επανακτά σταδιακά αλλά σταθερά τον έλεγχο, δείχνοντας από τη μια την αντοχή του χάρη στην υποστήριξη του πληθυσμού, κι από την άλλη την αδυναμία των μισθοφόρων να σημειώσουν ουσιαστικά κέρδη.

Στο Βορρά, στα σύνορα με την Τουρκία όλοι μάχονται για τον έλεγχο της περιοχής του Χαλεπιού (Aleppo). Οι "Τίγρεις" μοιάζουν ασταμάτητοι απελευθερώνοντας διαρκώς νέα εδάφη. Με την υποστήριξη της Ρωσικής Αεροπορίας και τους Σιίτες της Χεζμπολάχ πρόκειται να κόψουν στα δυο το "ισλαμικό κράτος". Αυτό θα συμβεί καθώς οι ηρωικοί Κούρδοι μαχητές πιέζουν από την άλλη πλευρά έχοντας μεταξύ "σφύρας και άκμονος" τους πλιατσικολόγους του ISIS.

Γι αυτό και η συμμορία του ISIS βομβαρδίζει το Κομπάνι, όπου γνώρισαν την αποφασιστική ήττα. Το φέρουν βαρέως που οι επαγγελματίες κι οι φανατικοί ηττήθηκαν κατά κράτος από λίγους άνδρες και γυναίκες, που υπερασπίστηκαν γενναία την πόλη. Αν νίκησε η Ανθρωπότητα τη Βαρβαρότητα το οφείλει στους Κούρδους του Κομπάνι.

Σύντομα ο ISIS θα γνωρίσει νέα συντριπτική ήττα, καθώς έχει φτάσει στα όρια του, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες της ηγεσίας του να δείξει το αντίθετο. Θα αποκοπεί από την Τουρκία χάνοντας τον εφοδιασμό σε εφόδια και άντρες! Αν συμβεί αυτό 1) Η Τουρκία δεν θα έχει πλέον πρόφαση να επέμβει, αφού δεν θα συνορεύει με το ISIS. 2) To NATO και η Σαουδική Αραβία δεν θα μπορούν μέσω της Τουρκίας να ανεφοδιάζουν κρυφά τους φονιάδες τους. 3) Οι Κούρδοι θα ελέγχουν μια μεγάλη περιοχή που κατοικείται από αυτούς, βάζοντας γερά θεμέλια για το μέλλον. 4) Ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα και πάρα πολλοί πρόσφυγες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. 5) Ο θρησκευτικός φανατισμός θα δεχθεί ένα καίριο χτύπημα. 6) Η περιοχή της Μ. Ανατολής θα γνωρίσει μια σχετικά ήρεμη περίοδο. 7) Οι Μειονότητες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν ζώντας αρμονικά με την Πλειοψηφία.

Όπως αντιλαμβάνεστε κάτι τέτοιο δεν αρέσει ούτε στις ΗΠΑ, που θέλουν την αναταραχή για να επέμβουν, ούτε στην Τουρκία που βλέπει με τρόμο τη μαχητική ικανότητα των Κούρδων, αλλά ούτε και στη Σαουδική Αραβία και τα υπόλοιπα απολυταρχικά καθεστώτα, που θα βρεθούν σε δύσκολη θέση για το βρώμικο ρόλο που έπαιξαν στην περιοχή. Αν λοιπόν κάνουν κάτι οι Δυτικοί, θα το κάνουν σύντομα. Προσωπικά πιστεύω, ότι δεν θα τολμήσουν. Χάνουν τον πόλεμο κι αν δυσκολεύονται να το χωνέψουν, ας πιουν σόδα.

Σε ένα πόλεμο οφείλουμε να λάβουμε θέση. Η θέση μας είναι με το Συριακό Λαό, τις Μειονότητες και φυσικά τους Κούρδους ήρωες. Εφόσον έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο συνασπισμούς, σ' αυτόν που εκπροσωπείται από τον Άσαντ κι σε εκείνον των βασανιστών του ISIS, επιλέγουμε ξεκάθαρα τον Άσαντ. Ανάμεσα στην Συριακή Κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ δεν μπορούμε ποτέ να επιλέξουμε το φασιστικό ΝΑΤΟ. Μακάρι να μη γίνονταν όλη αυτή η σφαγή για την οποία κύρια υπεύθυνη είναι η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ - ΕΕ και των παρανοϊκών Σεΐχηδων. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2016 στις 10:18 μ.μ.

Ο Συριακός λαός όπως και ο κάθε λαός δεν έχει κανένα λόγο να μπεί κάτω απο την σημαία τμημάτων τις αστικής τάξης και να διαλέξει τον καλό Ρώσο....Ιμπεριαλιστή ενάντια στον κακό Ιμπεριαλιστή ΕΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε.Πρέπει να παλέψει κάτω απο την δική του ταξική σημαία για την αντιμετώπιση της ντόπιας και ξένης αστικής τάξης σαν εισβολέα για έξοδο απο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με νίκη της εργατικής λαικής εξουσίας.

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2016 στις 11:57 μ.μ.

Συμφωνώ, αλλά όταν γίνεται πόλεμος οι Κομμουνιστές παίρνουμε θέση. Στο ΒΠΠ η ΕΣΣΔ πολέμησε τους φασίστες μαζί με Εγγλέζους - Αμερικάνους. Σήμερα οι Σύριοι Κομουνιστές πολεμούν τους φασίστες του ISIS. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στη γενοκτονία και στον θρησκευτικό σκοταδισμό, ούτε να μείνουμε ουδέτεροι. Προφανώς οι Ρώσοι προωθούν τα δικά τους συμφέροντα, όπως έκαναν οι ΗΠΑ στο Β Παγκόσμιο. Κι ο Άσαντ σίγουρα δεν είναι αγγελούδι, κάθε άλλο. Αλλά το ΝΑΤΟ κάνει επέμβαση και χρησιμοποιεί τους ναζί, όπως έκανε στην Ουκρανία. Σε μια τέτοια ενέργεια, που προωθεί το ναζιστικό μίσος, το φανατισμό, έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger