Home » » Να κλειστούν στο Πολυτεχνείο Τσίπρας και υπουργοί

Να κλειστούν στο Πολυτεχνείο Τσίπρας και υπουργοί

Από askordoulakos , Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 | 4:20 μ.μ.


Του Κώστα Καίσαρη (από: sentragoal.gr)

ΚΙ όμως. Είχε δίκιο ο Αδωνις. Οταν έλεγε ότι πρόκειται περί «τρελλών». Στην καλύτερη περίπτωση, προσθέτω εγώ. Στη χειρότερη, για τσαρλατάνους. Εμφανίζεται, λοιπόν, στα ερτζιανά, ο σύντροφος Μάκης Μπαλαούρας. Σχετικά με την κάθοδο των μυρίων αγροτών στην Αθήνα. «Η κυβέρνηση θα βάλει λεωφορεία στο μέρος που θα σταματήσουν τα τρακτέρ για να μεταφέρει τους αγρότες. Θα υπάρχουν πούλμαν για τη μεταφορά τους στο Σύνταγμα και την επιστροφή τους. Η κυβέρνηση θα πληρώσει τα έξοδα βεβαίως».
Τι μπορείς να πεις; Τίποτα. Μόνο να υποκλιθείς στο μεγαλείο της κυβερνώσας Αριστεράς. Υστερα από 50 χρόνια, το σύνθημα του Μάη του '68 στο Παρίσι έγινε πραγματικότητα: «Η φαντασία στην εξουσία». Μπορεί να καταδικάζουμε έναν λαό στην εξαθλίωση, αλλά έχουμε καλούς τρόπους. Ποια άλλη κυβέρνηση, πλην της αριστερής, θα έβαζε δωρεάν πούλμαν; Δωρεάν διαδήλωση και λιγότερα έξοδα, σχετικά με το πετρέλαιο που θα βάζανε στα τρακτέρ.
Τελικά κι αυτό ήταν ένα ακόμα Συριζέικο σότο. Παραμύθι φούρναρης ήτανε τα περί πούλμαν. Και προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι και η κεντρική πολιτική σκηνή και το γενικότερο κοινωνικό γίγνεσθαι είναι κάτι μεταξύ Ρομέο και Δελφινάριου, βγήκαν όλα τα μωρά στην πίστα. Οπως η ερίτιμος βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα: «Μέχρι το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάνει όσα έχει υποσχεθεί». Κι αν κάνει πλάκα, ΟΚ. Αν όμως το πιστεύει; Προσδοκώ ανάσταση (πολιτικών) νεκρών. Οπως ο Νίκος Μπίστης: «Πρέπει να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω για την κεντροαριστερά». Κι όμως. Υπάρχουν και πολιτικά πτώματα που κάνουν και τους δύσκολους. Οπως ο Φώτης Κουβέλης: «Με προϋποθέσεις θα γύριζα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Αλλοι είναι εξαρτημένοι από ουσίες. Αλλοι με το κάπνισμα, άλλοι με τον τζόγο. Ο μεγάλος Ελληνας, Πάνος Καμμένος, με τις εκλογές. Αυτήν τη φορά, όμως, το γύρισε στη μεθαδόνη. Αντί για εκλογές, θέλει να γίνει δημοψήφισμα για τη διαπραγμάτευση.
Δεν είναι ανέκδοτο. Ο Στέφανος Χίος ανακοινώνει την ίδρυση κόμματος. Πληροφορίες ότι έχει εκφράσει ανάλογη επιθυμία ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Ποιος μίλησε στον ΣΥΡΙΖΑ για οικογενειοκρατία; Στο κυβερνητικό τσίρκο Μεντράνο υπάρχει πολυφωνία. Οπως την εξέφρασε ο σύντροφος, Ανδρέας Νεφελούδης. Που χαρακτήρισε τα τρακτέρ των αγροτών «τανκς που θα κατέβουν στην Αθήνα». Ιδού, λοιπόν, η μεγάλη ευκαιρία για τον Τσίπρα και τους υπουργούς του. Να κλειστούν στο Πολυτεχνείο. Αν καλέσουνε και την τέως συντρόφισσα Μαρία Δαμανάκη από τας Ευρώπας να κάνει την εκφωνήτρια, ακόμα καλύτερα: «Εδώ Πολυτεχνείο. Εδώ Πολυτεχνείο. Λαέ της Αθήνας. Σας μιλάει ο σταθμός των ελεύθερων αριστερών. Είμαστε άοπλοι. Αστυνομικοί, είστε αδέρφια μας. Προστατέψτε μας από τα τρακτέρ».
Σοκ και δέος. Πιάσανε τον διευθυντή των φυλακών Τρικάλων με κοκαΐνη. Το σοκ και το δέος έχει να κάνει με την ποσότητα που βρέθηκε στην πολυτελή Μερτσέντες. Μόλις 0,7 γραμμάρια. Για να διαψευστούν πανηγυρικά τα τσογλάνια που λένε ότι οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη. Εκτός αν είχε ξεπουλήσει.
Η πατρίδα, ωστόσο, μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ρητά και απερίφραστα: «Ηρθε η στιγμή να ενωθεί και πάλι ο χώρος της κεντροαριστεράς. Τίποτα δεν μας σταματά».
Ποιος είπε ότι μόδα εισάγουν μόνο οι μόδιστροι. Η τραγιάσκα του δαιμόνιου ρεπόρτερ, Αρη Γάτα, στα αποδυτήρια της Λεωφόρου στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη, ήταν βγαλμένη από επίδειξη στα σκαλιά της Πιάτσα Ντι Σπάνια, κατεβαίνοντας για τη Βία Κοντότι στη Ρώμη.
Και κλείνω με το δημοσίευμα του «Εθνους» που προκάλεσε την οργή του Κώστα Καραμανλή, στον οποίον αποδίδεται και το προσωνύμιο «ο Βούδας της Ραφήνας». Που τον εμφάνιζε να συντρώγει με τον παλαίμαχο στρατηγό Φραγκούλη και τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ. Ποτέ δεν είναι αργά. Οταν δηλαδή για τόσα χρόνια δεν είχε οργιστεί με τίποτα. Ούτε για το δεξί του χέρι, που έκανε μακροβούτια στο Βατοπέδιο. Ούτε για το νόμιμο και ηθικό. Ούτε με τα ψέματα για το έλλειμμα. Από το 2004 που έγινε πρωθυπουργός και μέχρι σήμερα τίποτα δεν είχε συμβεί που να προκαλέσει την οργή του. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος κοιμάται για χρόνια και ξαφνικά ξυπνάει. Ο Κ. Καραμανλής, ύστερα από δώδεκα χρόνια, οργίστηκε. Κάτι είναι κι αυτό.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:40 μ.μ.

Μουλειψε η``επαναστατικοτητα `` της Μαριας Καιρο ειχα να τη δω και την πεθυμησα``Ξενητευτηκε`` η ``ανταρτισα`` του Πολυτεχνειου κι εχει οπως μαθαινω πολυ δουλεια με τα ψαρια των θαλασσων γι αυτο ερχεται αραια και που προ Ελλαδα αφου και το παλιο της κομμα με τους μνημονιακους πηγε Βρισκει οτι επικρατει πολυ μονοτονια εκει στα νοτια!! melito

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger