Home » , » Προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Είστε τόσο ηλίθιοι;

Προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Είστε τόσο ηλίθιοι;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 | 4:25 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Όταν οι αγανακτισμένοι (με το δίκιο τους) ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αποδοκίμαζαν τους βουλευτές του Κινήματος και την κυβέρνηση του "πλέον καταλληλότερου" ΓΑΠ, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν την ιδέα να τους κατηγορήσουν, ότι ήταν τάχα υποκινούμενοι, πως σκοπός τους ήταν άλλος, ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση, δεν διαμαρτύρονταν γι αυτά που έλεγαν κλπ.

Ο Πάγκαλος π.χ έστειλε χιλιάδες στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν είπε ότι πίσω από τις αποδοκιμασίες, τις βολές γιαουρτιών, τα φάσκελα και γενικά το κυνήγι δοσίλογων, βρίσκονταν ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και κάτι άλλα τέτοια "τεφαρίκια", είχαν τη ανόητη ιδέα να σπιλώσουν και να προκαλέσουν ακόμα περισσότερο την οργή με εκφράσεις του τύπου "μαζί τα φάγαμε", "κοπρίτες" κοκ.

Η συνέχεια ήταν γνωστή κι αναμενόμενη. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί ακριβώς αυτόν κατηγορούσαν τότε. Όταν κάποιος αντιπαθής κατηγορεί έναν άνθρωπο, ο κατηγορούμενος γίνεται συμπαθής. Αυτός ο απλός κανόνας ισχύει όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στις καθημερινές σχέσεις. "Ώστε σας τσούζει ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι; ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν", σκέφτονταν οι ψηφοφόροι. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4% βρέθηκε δεύτερος στο 17% για να ανέβει τελικά στην εξουσία.

Εκείνο που δεν κατανοούσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε, ήταν πόσο πολύ άλλαξε το σκεπτικό του κόσμου με το Μνημόνιο. Πόσο πολύ οργίστηκε η πλειοψηφία, ώστε να υπάρξει ριζοσπαστικοποίηση της. Τίποτα δεν είναι όπως πριν την κρίση, ακριβώς γιατί οι μάσκες έπεσαν και φάνηκε ο πραγματικός εαυτός των πολιτικών.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν το παραπάνω μοιραίο λάθος για τους ίδιους, όπως αποδείχθηκε, διότι δεν πίστευαν πως ο κόσμος, που τους χαρίστηκε σε τόσα σκάνδαλα, σε τόσα πολλά λάθη, θα έλεγε "τέρμα, ως εδώ". Επίσης δεν αναγνώρισαν, ότι ακόμα κι αν υπήρχαν ένα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, ή των άλλων κομμάτων, που ήθελαν την πτώση τους, οι ψηφοφόροι έφευγαν μαζικά, επειδή εφαρμόζονταν αυτή η απάνθρωπη, η εξοντωτική πολιτική. Κοντολογίς οι ίδιοι έπεσαν, δεν τους έριξαν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Κάθε κυβέρνηση, που προκαλεί έτσι την πλειοψηφία, που καταστρέφει τη χώρα, χάνει την εξουσία.

Τώρα, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, απευθύνω μια μόνο ερώτηση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Είστε ηλίθιοι; Το να μεθύσετε από την εξουσία το καταλαβαίνω. Όλοι οι τυχοδιώκτες παθαίνουν τον "πυρετό του χρυσού". Το ότι εφαρμόζετε την ίδια ακριβώς πολιτική, το περιμέναμε. Είχατε πει πριν τις εκλογές Ναι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ξέραμε τι θα πει αυτό, άσχετα αν σας ψήφισαν πολλοί για να φύγουν οι προηγούμενοι υπηρέτες των τοκογλύφων.

Όμως! Το να βγαίνετε και να κάνετε το ίδιο ακριβώς στρατηγικό λάθος, που έκανε το ΠΑΣΟΚ με εσάς, δείχνει ότι τα έχετε χάσει τελείως! Οι αγρότες κι όσοι διαμαρτύρονται, δεν θέλουν απλώς αλλαγή κυβέρνησης. Αυτό είναι πολύ λίγο, ελάχιστο. Θέλουμε αλλαγή πολιτικής, αυτό που προεκλογικά υποσχεθήκατε. Όχι μόνο δεν αλλάξατε πορεία αλλά επιταχύνετε προς το γκρεμό. Εμείς, ως "επιβάτες", τι να κάνουμε; Να περιμένουμε να χαθούμε μαζί σας ή να σας πάρουμε το "τιμόνι" από τα χέρια; Ναι! θέλουμε να πέσετε, όπως θέλαμε να πέσουν κι οι προηγούμενοι απατεώνες. Πού είναι το κακό; Το κακό θα ήταν να παραμείνει η ιδία πολιτική. Γιατί με αυτή κόβονται μισθοί, συντάξεις, απολύεται κόσμος, μπαίνουν άδικα χαράτσια, αυξάνει η ανισότητα, έχουμε ύφεση, πείνα, αστέγους κοκ. Ξεχάσατε; Εμείς και να θέλουμε, δεν μας αφήνουν οι λογαριασμοί.

Μην κάνετε λοιπόν το λάθος να διαφημίζετε τη ναζιστική συμμορία, όπως διαφήμιζε το ΠΑΣΟΚ εσάς. Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν δίκιο, ενώ εσείς άδικο. Δρόμο τώρα. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:38 μ.μ.

Οι καιροι εχουν αλλαξει και οι λαικοδεξιες διαμαρτυριες θα εκτονωνονται γρηγορα.
Προτιμουν τα μπλοκα και τις καμερες των καναλιων της διαπλοκής αλλά στο συνταγμα σε θεσμικη μορφη συναξης του συνολου της αγροτιας δεν τους βγηκε και δεν ηταν δυνατον να γινει διαφορετικά. Η αγροτια δεν ειναι ενιαια - τσιφλικάδες και μικροαγροτες βιοπαλαιστες δεν αγνωνίζονται για τα ιδια συμφέροντα.
Είναι το τελος των κλασικων αγροτικων κινητοποιησεων που γνωρισαμε από το 1990 και μετά.

Σεχτάρ ο Τρομερός
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:46 π.μ.

...."λαϊκοδεξιές"!!!!!
...απέναντι στην ...."αριστερή" μας Κυβέρνηση!
Κλάψ, κλάψ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger