Home » » Πάντα τον θυμάμαι!

Πάντα τον θυμάμαι!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 | 4:51 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Σαν σήμερα, τρία χρόνια πριν, πέθανε ο πατέρας μου, συνάδελφος και σύντροφος, από τους τελευταίους Μακρονησιώτες στο Σύρμα (Α.Ε.Τ.0.)

Κομμουνιστής ως το βαθύ τέλος, άρα άθεος, δεν ήθελε μνημόσυνα, ούτε να φορέσουμε μαύρα η Τίνα και εγώ.

Αυτό το κατακόκκινο βιβλίο είναι μια συλλογική δουλειά για το Μακρονήσι, για το Κολαστήριο, επιζώντων και ιστορικών μελετητών του αρχειακού υλικού του ΚΚΕ.

Για την Ιστορία, που δεν αρκείται σε ψιθύρους και λόγια, που στροβίλισε ο αέρας στην διαδρομή, που τους πήγαινε με το καΐκι, Λαύριο-Μακρονήσι

Εκεί, που οι ίδιοι, προδομένοι, συνέχιζαν την μάχη για την Επανάσταση και την Κοινωνική Απελευθέρωση.

Πάντα τον θυμάμαι!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:37 μ.μ.

Για πες μας λοιπόν απο ποιούς προδόθηκε ο λαός και δεν πήρε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 μετατρέποντας τον πόλεμο σε Ταξικό. Την στιγμή που η Κ.Δ είχε διαλυθεί απο το 1943 λόγο ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΩΝ................

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:51 μ.μ.

Να ζησετε καλα,και να τον θυμαστε......ισως ειναι και η μοναδικη ευχη που μου αρεσει,στις περιπτωσεις αυτες!Εμενα πανε εξι χρονια ,που πεθανε....ακριβως με τα ιδια ομως χαρακτηριστικα! Και λυπαμε πολυ που εφυγε τοσο πικραμενος,και θυμωμενος και απογοητευμενος απο την ''μεταπολιτευτικη ...επαναστατικη αριστερα μας''!! Και, αι στα κομματια να πανε.....χωρις λεφτα ,ζω δυσκολα,και προσπαθω να αντεξω !Το πιο δυσκολο ειναι αυτη η μονιμη αναγουλα.....αυτην ας μου πει καποιος τι να την κανω επιτελου! Αηδιασαμε πια ως εκει που δεν εχει αλλο!

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:04 μ.μ.

Nα εισε πολυχρονη εσυ να τον θυμασε και ν ακολουθεις τ αχναρια που αυτος
αφησε πισω του Αυτο ειναι το καλυτερο μνημοσυνο του πατερα σου melito

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:36 μ.μ.

Με το προδομένοι δεν κατάλαβα τι εννοείς;Γιατί και απο ποιους;

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:57 μ.μ.

6.51 Η Λαικη Συμμαχία υπάρχει και εκεί χωράμε όλοι σε Ταξική βάση. Μέσα απο εκει θα παλέψουμε για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι καπιταλιστές είναι στην εξουσία. Σάββατο 13 Φλεβάρη ωρα 11 στην Ομονοια με το ΠΑΜΕ να υποδεχτούμε τους Αγρότες ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger