Home » , » Με αφορμή την κατάληξη μιας ιστορίας μπατσάδικης κτηνωδίας

Με αφορμή την κατάληξη μιας ιστορίας μπατσάδικης κτηνωδίας

Από giorgis , Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 | 4:38 μ.μ.

Του Γ.Γ

Συνήθως όλες κάθε μηνυτήρια αναφορά κατά μπάτσων οι οποίοι έχουν βιαιοπραγήσει σε πολίτες έχει την εξής κατάληξη: «Τέθηκε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να θεμελιώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από αστυνομικό»
.
Τα θύματα της αστυνομικής κτηνωδίας, αδυνατούν να αναγνωρίζουν τους μασκοφόρους και χωρίς διακριτικά μπάτσους, και με την ανοχή και συγκάλυψη που έχουν από φυσικούς και πολιτικούς προϊστάμενους η μπατσάδικη ασυδοσία είναι καθεστώς.
Αλωστε είναι γνωστό ότι η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα δεν είναι τίποτε άλλο παρά φυτώριο φασιστών αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Προς επίρρωση αυτής της διαπίστωσης είναι και η ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε δώσει η πρώην σύμβουλος του υπουργείου μπάτσων και καταστολής, επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή, Αναστασία Τσουκαλά, αναφέροντας τι είχε αντιμετωπίσει απ' τους σπουδαστές της σχολής όταν τους απεύθυνε διαλέξεις με θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Με αφορμή τώρα το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» σύμφωνα με το οποίο το Συμβούλιο της Επικρατείας υποχρεώνει του ελληνικό δημόσιο να καταβάλλει 450.000 ευρώ σαν αποζημίωση στον κύπριο φοιτητή, Αυγουστίνο Δημητρίου για τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη το 2006 στην γνωστή υπόθεση «ζαρντινιέρα», να θυμίσουμε το ιστορικό της υπόθεσης.

Αφού οι μπάτσοι εκτόνωσαν τα βάρβαρα ένστικτα τους στο κορμί του Κύπριου οι ίδιοι που τον βασάνισαν ανελέητα- «πριν καταλάβουν ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες», τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί. Όπως σημείωνε τότε ο δικηγόρος του Αυγουστίνου, «αν δεν είχε αποκαλυφθεί η πραγματικότητα τώρα θα είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος» (!!!) ο εντολέας του.

Κι αφού οι τηλεοπτικές εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου αποτυπώνοντας την μπατσάδικη κτηνωδία, ήταν μονόδρομος να ασκηθεί ποινική δίωξη στους μπάτσους βασανιστές. Η κατάληξη αναμενόμενη. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αθωώνει τους έξι μπάτσους που σακάτεψαν τον Κύπριο φοιτητή, ενώ για να κρατήσει τα προσχήματα επιβάλλει στους άλλους δυο ποινές «χάδι» (2,5 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή).

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτα εμείς. Αρκεί να παραθέσουμε το ξέσπασμα του Αυγουστίνου Δημητρίου όταν έμαθε την δικαστική απόφαση: «Εξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει την ζωή μου, δε θα ξαναέρθω ποτέ στην Ελλάδα»,


Και να μην ξεχνάμε: Αν θέλουν να κουκουλώσουν μια υπόθεση οι μπάτσοι κάνουν ΕΔΕ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger