Home » , » “Ο αγώνας είναι μονόδρομος”: Mαζική η συμμετοχή και στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια

“Ο αγώνας είναι μονόδρομος”: Mαζική η συμμετοχή και στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια

Από Δημήτρης Δαμασκηνός , Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 | 8:10 π.μ.

“Ο αγώνας είναι μονόδρομος”: Mαζική η συμμετοχή και στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια – Ποιες ώρες θα είναι κλειστή η εθνική

Μαζική ήταν χθες η συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και των εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και φοιτητών, που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση και στον 4ωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Νέων Καταστημάτων και κατέληξε στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων. Είχαν προηγηθεί οι προσυγκεντρώσεις των αγροτών σε Μεγάλα Χωράφια και Κόμβο Μουρνιών, οι οποίοι με μηχανοκίνητη πορεία και με την συμμετοχή δεκάδων αγροτικών αυτοκινήτων έφτασαν στον χώρο της συγκέντρωσης.

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ξεκίνησαν την πορεία η οποία ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών και κατέληξαν στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Από εκεί μεγάλος αριθμός διαδηλωτών αναχώρησε για το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια όπου και πραγματοποιήθηκε 4ωρος αποκλεισμός της Εθνικής Οδού από την 1μμ έως τις 5μμ. Στο μπλόκο είχε προετοιμαστεί παραδοσιακό κέρασμα για τον κόσμο που συμμετείχε στο κλείσιμο του δρόμου. Μοιράστηκε υλικό με τα αιτήματα των αγροτών στους παρευρισκομένους και στους οδηγούς των αυτοκινήτων.

Σε σχετικό μήνυμά τους αναφέρουν τα εξής:

Οι αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια χαιρετίζομε τους συναδέλφους μικρομεσαίους αγρότες και αγρότισσες που με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα έδωσαν το παρόν στην μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρίας, μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, μαζί με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες.
Ιδιαίτερα τη νέα γενιά που αντιστέκεται, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Χαιρετίζουμε επίσης τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στον αποκλεισμό του δρόμου μαζί μας και που όλες αυτές τις μέρες δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα ενάντια στο ξεκλήρισμα μας.

Δηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για την επιβίωση μας, ενάντια στους σχεδιασμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης της ΚΑΠ της ΕΕ και των κάθε είδους συνεταίρων τους, που με εργαλείο το ασφαλιστικό και το φορολογικό, μας χαρατσώνει, επιταχύνει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων για να συγκεντρωθεί η γη και παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.

Ο αγώνας μας για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αποφασίσαμε στις πανελλαδικές συσκέψεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών, είναι ο δικός μας μονόδρομος για την επιβίωσή μας, ενάντια στο ξεκλήρισμα τη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση μας.

Λέμε όχι στο νέο ασφαλιστικό σχέδιο. Όχι στη νέα φοροληστεία. Παλεύουμε για να μην πάνε στη βουλή κι αν πάνε να μην ψηφιστούν. Μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτή την επίθεση του κοινού μας αντίπαλου, να ανοίξουμε το δρόμο για να κοιτάμε με αισιόδοξα το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας και τα δικό μας.

Το μπλόκο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με αποκλεισμό του δρόμου στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα ενώ επίσης θα συμμετάσχουμε με αντιπροσωπεία στην πανελλαδική σύσκεψη στο Μπλόκο της Νίκαιας στην Λάρισα την Κυριακή 7 Φλεβάρη.

Αναδημοσίευση από τον Αγώνα της Κρήτης, 
Σάββατο, 06/02/2016

Βλέπε ακόμα:  



 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:43 μ.μ.

Οι κινητοποιησεις των απολυμενων απο τα 5μηνα των 500 ευρω δεν εχουνε ουτε το 1/1000 της προβολής από τα media των αγροτικών μπλοκων (που ζητανε αφορολογητο 30.000 ευρω).

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:44 μ.μ.

Οταν τα ελεγε ο Παπανδρεου το 1980 αυτα για τους "μικρομεσαιους" τον κοροιδευανε οι "μαρξιστες".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger