Home » , » Αποφυλακίζεται σήμερα ο έμμισθος της εγκληματικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», μαχαιροβγάλτης, δολοφόνος Ρουπακιάς.

Αποφυλακίζεται σήμερα ο έμμισθος της εγκληματικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», μαχαιροβγάλτης, δολοφόνος Ρουπακιάς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 | 3:08 π.μ.

Αποφυλακίζεται σήμερα οέμμισθος της εγκληματικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», μαχαιροβγάλτης, δολοφόνος Ρουπακιάς. Η αστική δικαιοσύνη αιτιολογεί την εξέλιξη αυτή γιατί, λέει, ο χρυσαυγίτης εγκληματίας συμπλήρωσε το ανώτατο όριο κράτησης, που καθορίζει ο νόμος.

Καμιά αντίρρηση. Να εφαρμόζεται ο νόμος. Αλλά υπάρχει και μια «λεπτομεριούλα» όμως. Οι νόμοι της δικαιοσύνης τους κάνουν και μερικές εξαιρέσεις, ειδικά αν αφορούν αντιεξουσιαστές και αναρχικούς. Το όνομα του  Κ. Σακκά, σας λέει τίποτα; (Αν όχι διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση).

Τώρα θα πείτε ότι ο Σακκάς είναι αναρχικός και όχι δολοφόνος νεοναζί, ή μπάτσος - δολοφόνος σαν τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και δεν μπορεί για την αστική δικαιοσύνη να είναι όλα ίδια κι όμοια! Σωστό κι αυτό.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής μιλούν σε επιστολή τους με βάση την εξέλιξη αυτή για «συνολική αποτυχία των ελληνικών διωκτικών και δικαστικών αρχών», αλλά δεν είναι αυτή η ουσία. Δεν πρόκειται γενικά κι αόριστα για «αποτυχία». Και αυτό διαπιστώνεται από το παρακάτω κειμενάκι που αλιεύσαμε από την εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑ»

Συγκρίσεις

Ο Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης 18μηνου. Στη βραδύτητα με την οποία είναι αναγκασμένο να κινείται το σύστημα της ποινικής δικαιοσύνης απέδωσε το γεγονός ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος. Αυτός που δε φρόντισε ούτε για τη μεταφορά της αίθουσας της δίκης των νεοναζί από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο, μολονότι είχε υποσχεθεί ότι αυτό θα γινόταν τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Εμείς θυμόμαστε μια άλλη δίκη. Αυτή των κατηγορούμενων ως μελών της 17Ν. Σε χρόνο ρεκόρ ολοκλήρωσαν την ανάκριση, εξέδωσαν το βούλευμα, διεξήγαγαν τη δίκη και την ολοκλήρωσαν με διαδικασίες εξπρές, καταλήγοντας στις προαποφασισμένες βαρύτατες καταδίκες.

Μάλιστα, λίγο πριν αρχίσει η συγκεκριμένη δίκη, φρόντισαν να ψηφίσουν και ένα νόμο που εξασφάλιζε τον ορισμό της σύνθεσης των δικαστών. Κανένας από τους συλληφθέντες δεν πρόλαβε να αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης 18μηνου.

Θα μας πείτε ότι σ’ εκείνη τη δίκη δε δικάζονταν νεοναζί, αλλά άνθρωποι που κατηγορούνταν για ένοπλη δράση ενάντια στο αστικό κράτος και καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Αυτό λέμε κι εμείς.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Μαρτίου 2016 στις 4:25 π.μ.

Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα αίσχη γίνονται με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger