Home » , » Α. Γεωργιάδης: Ενδόμυχα θαυμαστής ληστών, βιαστών, πλιατσικολόγων, πρώην γερμανοντυμένων δολοφόνων;

Α. Γεωργιάδης: Ενδόμυχα θαυμαστής ληστών, βιαστών, πλιατσικολόγων, πρώην γερμανοντυμένων δολοφόνων;

Από giorgis , Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 | 11:57 μ.μ.

Του Γ. Γ.

«Ξέρετε όμως γιατί στην παγκόσμια βιβλιογραφία ο ελληνικός εμφύλιος του 1946-49 αναφέρεται ως “Rebel War” δηλ Συμμοριτοπόλεμος; Διότι από την μία ήμασταν εμείς, οι Δεξιοί και οι Κεντρώοι, οι Αστοί, που τηρούσαμε όσο γινόταν σε τέτοιες άγριες εποχές, τους Αστικούς Νόμους και από την άλλη ήταν άναρχες ομάδες, που τους αντιπάλους τους τους εξόντωναν χωρίς κανέναν φραγμό. Ξέρετε πόσοι κατηγορούσαν το τότε καθεστώς για ήπια συμπεριφορά; όμως εμείς πάντα τηρούσαμε τα όρια και τους νόμους. Κατά βάσιν αυτό είναι που μας ξεχωρίζει από αυτούς».

Αδωνις Γεωργιάδης

Τα παραπάνω έγραψε στο ηλεκτρονικό μετερίζι της ακροδεξιάς, ο βουλευτής τηλέμπορας, αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα: Το στέλεχος της συντηρητικής παράταξης προσπαθεί να κάνει τόσο χοντροκομμένη παραχάραξη της πρόσφατης ιστορίας μας ή ενδόμυχα είναι θαυμαστής των ληστών, βιαστών, πλιατσικολόγων, πρώην γερμανοντυμένων δολοφόνων που αποτελούσαν κατά βάση τον λεγόμενο «Εθνικό Στρατό»;

Θα έχανε κανείς τον χρόνο του να προσπαθήσει σοβαρά να απαντήσει στις ανοησίες του μπουμπούκου. Γ’ αυτό αρκούμαι να παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από ανάρτηση του προσωπικού μου ιστολογίου:

Η περίοδος που ακολουθεί τη συμφωνία της Βάρκιζας και την παράδοση των όπλων από τον ΕΛΑΣ, ως το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, είναι ίσως η πιο σκοτεινή περίοδος της νεοελληνικής ιστορίας. Μετά τη σφαγή από τους Άγγλους του λαού της Αθήνας τον Δεκέμβρη του ΄44, μπαίνει σαν επιτακτικός στόχος από τον Τσώρτσιλ, η ολοκληρωτική συντριβή με κάθε τρόπο της τεράστιας επιρροής που ασκεί το ΚΚΕ στο λαϊκό κίνημα.

Οι πιο πρόθυμοι και πιστοί σύμμαχοί του στην προσπάθεια αυτή θα είναι οι μέχρι χτες συνεργάτες των Γερμανών καταχτητών. Οι προδότες που φορώντας ή όχι τη μάσκα τους στα χρόνια της κατοχής, κατέδιδαν ή συλλάμβαναν οι ίδιοι τους πατριώτες αγωνιστές και τους οδηγούσαν στους τόπους της εχτέλεσης. Δίπλα σ’ αυτούς, το παλιό πολιτικό κατεστημένο, όσοι πολιτικοί με άμεσο ή έμμεσο τρόπο συνεργάστηκαν με τους καταχτητές. Οι ξεγραμμένοι στη συνείδηση του λαού αστοί πολιτικοί που οι Άγγλοι με τη δύναμη των όπλων τους επιβάλουν ξανά, σε έναν λαό που πολέμησε ενάντια και σε αυτούς. Ξέρουν καλά πως για να επιβιώσει το μέχρι χτες ξοφλημένο πολιτικό σύστημα, ένας τρόπος υπάρχει. Να συντριβεί το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης. Να ποδοπατηθούν τα ιδανικά που το ενέπνευσαν. Να πνιγεί στο αίμα όποιος  προβάλλει αντίσταση στη νέα μορφή κατοχής.

Οι άγγλοι οργανώνουν και καθοδηγούν συμμορίες παρακρατικών που αποτελούνται από μέλη του υποκόσμου και συνεργάτες των χιτλερικών καταχτητών. Τους εξοπλίζουν με τα τιμημένα όπλα που εξαναγκάστηκαν να παραδώσουν οι ηρωικοί Ελασίτες και τους εξαπολύουν σε όλες τις άκρες της επικράτειας γι’ αυτό το σκοπό. Σε συνεργασία με τα επίσημα όργανα της… τάξης εξαπολύουν ένα χωρίς προηγούμενο όργιο τρομοκρατίας στα χωριά και τις πόλεις. Καίνε, αρπάζουν, βασανίζουν βιάζουν, σκοτώνουν. Ο εμφύλιος πόλεμος άρχισε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Μαρτίου 2016 στις 2:32 π.μ.

rebel = επαναστάτης. Παρόμοιες αγγλικές λέξεις rebellion = επανάσταση, ανταρσία εξέγερση. rebel war = ανταρτοπόλεμος ή επαναστατικός πόλεμος.
Ο όρος "κομμουνιστοσυμμορίτες" χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τους γερμανοτσολιάδες συνεργάτες των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στην προσπάθεια τους να καταδιώξουν στις αντιστασιακές ομάδες. "Συμμορίες κομμουνιστών" χαρακτηριζόταν αρχικά από τα SS και τη Γκεστάπο, όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις, ορολογία που πέρασε γρήγορα στους προδότες συνεργάτες τους.
Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου οι "μοναρχοφασίστες" χρησιμοποίησαν και τη λέξη "εαμοβούλγαροι" προσπαθώντας να ταυτίσουν το ΕΑΜ με ξένη δύναμη για να κάνουν πατριδοκαπηλία, ώστε να ξεχαστεί η προδοτική τους συνεργασία με τους Γερμανούς ναζί.
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί χρησιμοποιήθηκαν και μετά. Περισσότερο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Παπαδόπουλου, για κάθε αντίθετο σε αυτούς, κυρίως όμως για τους Κομμουνιστές, μαζί με τον υβριστικό χαρακτηρισμό "μίασμα".
Ο Μητσοτάκης, που ο μπαμπάς του είχε κάποιες περίεργες σχέσεις με τους Γερμανούς τον καιρό της Κατοχής, και που ο ίδιος έχει επίσης περίεργες συναλλαγές με γερμανικές εταιρίες, δεν θα δείξει την ίδια ευαισθησία που έδειξε στο Φαύλο, καθώς -όπως τονίσαμε- ο Άδωνης κολακεύει υπέροχα.
Αναρωτιέμαι όμως τι εξυπηρετεί αυτό το πισωγύρισμα σε μια άθλια ύβρη. Μια προσπάθεια συσπείρωσης κι επιστροφής όλων των ναζί στη ΝΔ; Έναν αποπροσανατολισμό; Μια λάσπη προς τους αντιπάλους;
Είναι σίγουρο πως με τον δήθεν "κεντρώο" Μητσοτάκη, η Δεξιά θα θυμηθεί το χειρότερο εαυτό της, όπως έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Να θυμίσω ότι η δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα έγινε επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Καθόλου τυχαίο... mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger