Home » , » Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Ελλάδα: Οι δουλέμποροι με τα λευκά κολάρα ακονίζουν τα νύχια τους!

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Ελλάδα: Οι δουλέμποροι με τα λευκά κολάρα ακονίζουν τα νύχια τους!

Από askordoulakos , Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 | 1:39 π.μ.

«Όλες οι τέχνες παρήγαγαν τ’ αριστουργήματά τους. Μόνο η διακυβέρνηση, η τέχνη  δηλαδή της καταστολής, παρήγαγε τέρατα».

Σεντ Ζυστ (SaintJust), 24.4.1793.
______________________________________

Την Παρασκευή 26/2/2016, η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου ήταν καλεσμένη του Γερμανού Προέδρου Joachim Gauck στο φετινό Bellevue Forum, που πραγματοποιήθηκε  στο Βερολίνο, με θέμα την «Προσφυγική κρίση στην Ευρώπη».

Το βασικό θέμα του Bellevue Forum, ήταν η πρόσληψη του προσφυγικού ζητήματος μέσα από τις διαφορετικές πολιτικές, κοινωνικές και ιστορικές πτυχές των επιμέρους χωρών της ΕΕ που εμπλέκονται άμεσα στο πρόβλημα.

Στην παρέμβαση της η Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι «για την Ευρώπη η κρίση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία εμπλουτισμού του εργατικού δυναμικού της γηράσκουσας Ηπείρου, αλλά προϋπόθεση είναι η δημιουργία νέων ισχυρών ευρωπαϊκών μηχανισμών (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου), η αλλαγή των υφιστάμενων προβληματικών (Δουβλίνο ΙΙ) και η απαρέγκλιτη τήρηση του action plan μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας».

Την Τρίτη, 1η Μαρτίου, το ΚΕΦίΜ (Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών) διοργάνωσε στο κτήριο των εκδόσεων «Νομική Βιβλιοθήκη», εκδήλωση με χορηγό επικοινωνίας το Liberal.gr και θέμα «Πρόταση για τη Λειτουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Ελλάδα».

Η Πρόταση για τη Λειτουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Ελλάδα, είναι προϊόν της συνεργασίας του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, της ομάδας μελέτης των φοιτητών (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ κλπ) της Νομικής Αθηνών και εκδόθηκε υπό την καθοδήγηση του Friedrich Naumann Foundation for Freedom.

«Τι είναι οι Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες; Είναι κίνητρο για τις ξένες επενδύσεις; Ενισχύουν τις εξαγωγές; Μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας; Πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί στη χώρα μας ένα πλαίσιο που να επιτρέπει στις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες να αναπτυχθούν;»
Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα, στα οποία εκλήθησαν να απαντήσουν οι κάτωθι...εκλεκτοί ομιλητές στην εν λόγω εκδήλωση:

Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Συγγραφέας, Δ/ντής του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας .

Χρήστος Δήμας: Βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ., τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Άννα Διαμαντοπούλου: (μέσω ζωντανής διαδικτυακής σύνδεσης) τ. Βουλευτής, Πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Χάρης Θεοχάρης: Βουλευτής Β' Αθηνών με το Ποτάμι.

Αθανάσιος Τσιούρας: Νομικός, Σύμβουλος του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών.

Είναι λοιπόν προφανές, γιατί δε διαψεύσθηκε  το δημοσίευμα της 29ης Φεβρουαρίου της Wall Street Journal με τίτλο «EU to Allocate $ 765 Million for Refugees Stuck in Greece», βάσει του οποίου η Κομισιόν έδωσε στην «ελληνική» Κυβέρνηση το ποσό των 500 εκ. ευρώ (756 εκ. δολάρια), προκειμένου να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες στη χώρα μας.

Είναι επίσης προφανές, ότι το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας έγινε με την –κάτω από το τραπέζι- έγκριση και συναίνεση άπαντος του ελληνικού πολιτικού συστήματος, διότι είναι πάρα πολλά τα –προς διαχείριση- χρηματικά ποσά, που δήθεν θα αξιοποιηθούν προς ανακούφιση των δύστυχων ξεριζωμένων ανθρώπων.

Στην πραγματικότητα, τα «προσφυγικά κονδύλια» θα χρησιμοποιηθούν, αφενός για να οικοδομηθούν τα σύγχρονα ναζιστικά στρατόπεδα, στα οποία θα κρατούνται αιχμάλωτοι οι σύγχρονοι δούλοι, οι οποίοι θα διοχετεύονται –ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό -στα σκλαβοπάζαρα της ΕΕ, αφετέρου για να «κονομήσουν» τα πολιτικά κι επιχειρηματικά κοράκια ανά την...πολιτισμένη Ευρώπη.

Πρώτη φορά...δουλεμπορικά.


Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

                                                                                                     askordoulakos
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger