Home » , , » Κώστας Μπαλάφας: “Ήπειρος, γη ματωμένη και περήφανη”

Κώστας Μπαλάφας: “Ήπειρος, γη ματωμένη και περήφανη”

Από Δημήτρης Δαμασκηνός , Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 | 10:34 μ.μ.

 “Ήπειρος, γη ματωμένη και περήφανη”: Ο εραστής της τέχνης φωτογράφος Κώστας Μπαλάφας και η σχέση του με την Ήπειρο | Φωτός

Mε αφορμή την έκθεση: “Κώστας Μπαλάφας: Φωτογραφίζοντας το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941-1944)” η οποία άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαρτίου, στην πύλη Sabbionara (Μίνωος & Καλλεργών) στο Κουμ Καπί, στα Χανιά, παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα στον φωτογράφο, σε επιμέλεια Δημήτρη Δαμασκηνού (εκπαιδευτικός Δ.Ε. – ιστορικός, negreponte2004@yahoo.gr).

H έκθεση θα παραμείνει ανοικτή και επισκέψιμη για το κοινό όλο τον Μάρτιο Δευτέρα έως και Σάββατο: (πρωί) 10 έως 13.00μ.μ. και (απόγευμα) 18.30 έως 21.00μ.μ.

Διαβάστε το αφιέρωμα:

“Θεωρώ χρέος κάθε καλλιτέχνη, σ’ οποιοδήποτε τομέα της τέχνης κι αν ανήκει, ότι έχει μια υποχρέωση, πέρα από κάθε προσωπική αναζήτηση στην τέχνη, να καταχωρήσει στο έργο του τον τόπο του, και την εποχή του. Είναι μια υποχρέωση προς την ίδια την ιστορία, αν θέλετε, γιατί ότι ξέρουμε από παλιότερους πολιτισμούς, το μαθαίνουμε από υπολείμματα της τέχνης που διέσωσε η μυλόπετρα του χρόνου κι ότι σμιλεύτηκε στην πέτρα, ότι χαράκτηκε σε εικόνα ή ότι καταχωρήθηκε ποιητικά στην ιστορία”.

(Κώστας Μπαλάφας)

Ο Κώστας Μπαλάφας από το 1945 μέχρι το 1951 εργάστηκε ως ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger