Home » , » "Λάδι" επιχειρεί να βγει ο μπάτσος παρ' ολίγο δολοφόνος της σ. Αγγελικής Κουτσουμπού

"Λάδι" επιχειρεί να βγει ο μπάτσος παρ' ολίγο δολοφόνος της σ. Αγγελικής Κουτσουμπού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Μαΐου 2016 | 10:37 μ.μ.

Για την παρ’ ολίγο δολοφονία της αγωνίστριας και μέλους του ΕΕΚ Αγγελικής Κουτσουμπού από μπάτσο της ομάδας Δέλτα στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις  6 Δεκέμβρη 2009, έναν ακριβώς χρόνο από τη δολοφονία του Aλέξη Γρηγορόπουλου, έχουμε γράψει αναλυτικά.

Σ’ αυτή την ανάρτησή μας (όπου υπάρχει και βίντεο σε σχετική συνέντευξη που είχαν δώσει στελέχη του ΕΕΚ) τονίζαμε ότι ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής είχε αποφανθεί ότι επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα. Δύο χρόνια αργότερα, το δικαστήριο επικύρωσε τη «γνωμάτευση» του εκπροσώπου  και καταδίκασε τον επίδοξο δολοφόνο μπάτσο σε δωδεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή, για τροχαίο ατύχημα.

Αποθαρρυμένος απ’ αυτή την εξέλιξη ο μπάτσος «επιχειρεί να πετάξει από πάνω του ακόμα και αυτή την ποινή, βγαίνοντας λάδι ο ίδιος, για να ξεπλύνει την κυβέρνηση που του ανέθεσε να πράξει τη δολοφονική πράξη», κάνοντας έφεση σ’ αυτή την δικαστική απόφαση, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα.
Καλεί σε μαζική παρουσία στην νέα εκδίκαση της υπόθεσης  στις 9 Ιούνη στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτήριο 2).

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ 
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤΙΡΙΟ 2


Είναι το ελάχιστο που πρέπει να συμβεί. Στις 9 Ιούνη, ο παραλίγο φονιάς της συντρόφισσας Αγγελικής Κουτσουμπού, που πρωτόδικα, το Νοέμβρη του 2014, καταδικάστηκε σε δωδεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή, για τροχαίο ατύχημα, επιχειρεί να πετάξει από πάνω του ακόμα και αυτή την ποινή, βγαίνοντας λάδι ο ίδιος, και επιχειρώντας να ξεπλύνει την κυβέρνηση που του ανέθεσε να πράξει τη δολοφονική πράξη. 

Και την ανέθεσε συνολικά στο πραιτωριανό σώμα της ομάδας ΔΕΛΤΑ, αυτής που και η τωρινή κυβέρνηση υποτίθεται πως έχει καταργήσει. Η αθώωση Ποιμενίδη θα είναι όχι μόνο η ολοκλήρωση ενός κόλαφου για την ίδια την αστική δικαιοσύνη (άλλωστε, καμμιά αυτεπάγγελτη δίωξη ή έστω έρευνα δεν ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές για το γεγονός, η μήνυση της παθούσας εναντίον του αστυνομικού απορρίφθηκε από τις εισαγγελικές αρχές. Eπίσης, η εκδίκαση της αγωγής, ύστερα από 7 σχεδόν χρόνια, δεν έχει προσδιοριστεί και κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο συρτάρι βρίσκεται. 

Όπως, επίσης δεν έχει προσδιοριστεί δικάσιμος για τον τραυματισμό του σ. Δημήτρη Γεωργίου, γιατρού, που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην Aγγελική και δέχθηκε τα χτυπήματα από το γκλοπ του συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας, με αποτέλεσμα να έχει μείνει μισοπαράλυτο το χέρι του), αλλά και μια ακόμα εκδικητική πράξη από τη μεριά της εξουσίας, απέναντι στο Δεκέμβρη που τους τρόμαξε, του Δεκέμβρη που αποτέλεσε την αφετηρία των εξεγέρσεων απέναντι στην καπιταλιστική κρίση.

Πολλοί σύντροφοι τραυματίστηκαν και διώκονται δικαστικά, σε μια σειρά χωριστών δικών για να μη φαίνεται πως αποτελούν μια ενιαία επιχείρηση αστυνομικής επίθεσης κατά αγωνιστών του κινήματος και του EEK. Έτσι, στις 17 Ιουνίου έχει προσδιοριστεί η δίκη του σ. Κυριάκου Μουτίδη, στελέχους του ΕΕΚ και συνδικαλιστή στο σωματείο βάσης ταχυμεταφορών, κατηγορούμενου, με βαριές κατηγορίες για «αντίσταση κατά της αρχής» κ.ά.

Πολιτικός υπεύθυνος της επίθεσης ήταν ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Xρυσοχοΐδης, που την εποχή εκείνη έπαιζε πολλά πολιτικά παιχνίδια ευελπιστώντας ότι θα γίνει αρχηγός του ΠAΣOK.

Tο εργατικό και λαϊκό κίνημα τώρα, επτά χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση στο μπλοκ του Ε.Ε.Κ. και την Αγγελική Κουτσουμπού, όχι μόνο πρέπει να απαιτήσει την τιμωρία, και όχι για τροχαίο του Ποιμενίδη, αλλά και να απαιτήσει τη διάλυση των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ και όλων των ομάδων των δυνάμεων καταστολής. 

26-5-2016

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

30 Μαΐου 2016 στις 2:19 μ.μ.

Και ολα αυτα γινονται στις μερες που κυβερνα ο ``αριστερος`` Συριζα Τι αισχος
και τι ντροπη Καμια επιεικια καμια συγχωρεση σ αυτα τα κτηνη που μας λερωσαν
την πεντακαθαρη εντιμη και περηφανη αριστερα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger