Home » » Φιλοπολεμική προπαγάνδα

Φιλοπολεμική προπαγάνδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 29 Μαΐου 2016 | 9:49 μ.μ.

Το θερμό επεισόδιο στον Έβρο που δεν έγινε τελικά
Αυτός είναι ο τίτλος αρθρογραφίας της 25ης Μαΐου που αναφέρει:
Ένα περιστατικό το οποίο θα μπορούσε να εξελιχτεί σε θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας έλαβε χώρα στην περιοχή των Φερών στον Έβρο πριν από 18 ημέρες στις 6 Μαΐου. Αν και το περιστατικό αποκαλύφθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό maximum fm 93,6 και ως είδηση αναπαράχθηκε από αρκετά τοπικά ΜΜΕ της περιοχής οι ανάλογες εξελίξεις στην περιοχή των Οινουσσών την περίοδο εκείνη μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον της Ελληνικής κοινής γνώμης.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το σταθμό maximum fm 93,6 Τούρκοι στρατιώτες προκάλεσαν τον σκοπό του Ελληνικού φυλακίου πλησίον του χωριού Πόρος το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Φερών. Όπως ανέφερε ο σταθμός η παρενόχληση των Έλληνα σκοπού ήταν τόσο επίμονη που όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πήγες, στόχος των Τούρκων ήταν η ελληνική πλευρά να ανταποδώσει φτάνοντας πρώτη στα άκρα, ώστε αργότερα οι Τούρκοι να ρίξουν την ευθύνη στον Ελληνικό Στρατό. Αμέσως μετά το περιστατικό στο φυλάκιο μετέβη ανώτερος στρατιωτικός και δόθηκαν εντολές για ενίσχυση της δύναμης.

Το φυλάκιο κοντά στο χωριό Πόρος βρίσκεται σε μια ιδιόμορφη γεωμορφολογικά περιοχή του Έβρου όπου φυσικό σύνορο των δύο χωρών, είναι μια διακλάδωση του ποταμού ο οποίος όπως είναι φυσικό έχει αλλάξει ροή μέσα στο πέρασμα των ετών. Στην εν λόγω περιοχή η απόσταση μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών ακτών του ποταμού είναι μικρή σε σχέση με το κύριο τμήμα του ποταμού. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό μερικές μέρες πριν από το περιστατικό οι Τούρκοι πραγματοποίησαν νυκτερινή άσκηση με τεθωρακισμένα στο ποτάμι με αντικείμενο την βιαία διάβαση του ποταμού. Αν και το περιστατικό έληξε χωρίς να κλιμακωθεί η κατάσταση χάρις στην ψυχραιμία του Έλληνα στρατιώτη η προσπάθεια των Τούρκων να προκαλέσουν τον στρατιώτης μας, υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά ποιοι είναι πραγματικά οι γείτονες μας.

Βλέπουμε λοιπόν ότι για να στηθεί το παραμύθι του κινδύνου θερμού επεισοδίου τον Έβρο, απαραίτητοι όροι είναι η κουτοπονηριά του Τούρκου πολεμοχαρούς γείτονα, η νυχτερινή του πολεμική προετοιμασία, αλλά και η ελληνική απάντηση. Αυτή δεν είναι άλλη από την ανάρτηση της προηγούμενης μέρας του ίδιου μέσου με τίτλο:  

«Δύο έκτακτες επιχειρησιακές αξιολογήσεις μονάδων του Ελληνικού Στρατού την ίδια ημέρα» (24 ΜΑΙΟΥ), που αναφέρεται σε προγραμματισμένες από καιρό ασκήσεις του Στρατού Ξηράς. «Χωρίς διακοπή συνεχίζονται οι ασκήσεις και οι επιχειρησιακές αξιολογήσεις των μονάδων του Ελληνικού Στρατού σε ολόκληρη την επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα στις 19 Μαΐου ο Ελληνικός Στρατός πραγματοποίησε έκτακτη επιχειρησιακή αξιολόγηση του Τμήματος Χρονικών Ετοιμοτήτων της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην Περιοχή Ευθύνης του Σχηματισμού, στο νομό Έβρου καθώς και της 95 ΑΔΤΕ, στη Ρόδο. Κατά την αξιολόγηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από Ομάδα Αξιολογήσεως του ΓΕΣ, ελέγχθηκε η ετοιμότητα της Ταξιαρχίας και εφαρμόσθηκε το Σχέδιο Συναγερμού».

Η νέα αυτή αποκάλυψη ενός παρ’ ολίγον θερμού επεισοδίου στον Έβρο αποτελεί όχι μόνο αρρωστημένη εκδήλωση κάποιων μέσων που διεκδικούν αναγνωσιμότητα  και επενδύουν στην εθνική ανασφάλεια και τη φιλοπόλεμη ρητορεία, αλλά απηχούν ευρύτερες προπαγανδιστικές στοχεύεις της αστικής πολιτικής. Θυμίζουμε ότι  ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος πρόσφατα βρήκε το δρόμο για την ναυαρχίδα του αστικού τύπου, την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», αφενός για να προπαγανδίσει την απειλή θερμού επεισοδίου, αφετέρου για να παρουσιάσει τον νέο γύρο αναμέτρησης κατά των προσφύγων-μεταναστών και την συμμετοχή της Ελλάδας στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, με πρώτο στόχο την Λιβύη. Είναι μια πολιτική παρέμβαση που φυσικά κυριάρχησε στο τοπίο της ενημέρωσης με την ενεργή συμμετοχή εκδοτών-συγκροτημάτων-μιντιαρχών, χωρίς φυσικά αντίλογο. Πιάνοντας το νήμα από την παραπλάνηση που επιχειρούν βδομάδες τώρα μιλιταριστικά φιλοναζιστικά σαιτ και το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ που αναπαράγουν μαζί με τον πρώην ηγέτη της ΝΔ Πλακιωτάκη τα ψέματα περί σχεδίου επανάληψης των Ιμίων.

Το αρρωστημένο αυτό φιλοπόλεμο κλίμα «εθνικών κινδύνων» που ταυτόχρονα αποπροσανατολίζει τον λαό μας από τα Μνημόνια και την άγρια ταξική επίθεση του αστικού κόσμου, συνεχίζεται. Σύμφωνα με την αρθογραφία των μιλιταριστικών μέσω αφού αποσοβήθηκε ο κίνδυνος κατάληψης ελληνικής βραχονησίδας (ώστε να μπορέσουν ανεμπόδιστα Τσίπρας-Καμμένος να πουλήσουν 596 νησιά για το χατίρι της τουριστικής αστικής ανάπτυξης και των τοκογλύφων), τώρα πληροφορούμαστε για τις ασκήσεις ανακατάληψης του Ελληνικού Στρατού!

Αυτό είναι το νέο επεισόδιο στο σήριαλ του πολεμικού παροξυσμού και του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού…  

Από τον Έβρο λοιπόν μέχρι Καστελόριζο εντείνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, που στοχεύει στον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου από δύο αδίστακτες αστικές τάξεις, που συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες –με πρώτο σταθμό την Λιβύη- και τον πόλεμο κατά των μεταναστών, επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων τους.

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το λέμε ξεκάθαρα: Δεν έχουμε να Χωρίσουμε Τίποτε με τον Τούρκο Φαντάρο.

Γυρνάμε την πλάτη στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την πολεμοκαπηλεία.

Κοινά είναι τα δικαιώματα και οι ελπίδες μας με τον Τούρκο, Κύπριο, Κούρδο, Άραβα, Εβραίο εργαζόμενο και νέο άνθρωπο.

Με τις κυβερνήσεις της αντεργατικής κτηνωδίας, της κρατικής καταστολής και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών μας χωρίζει άβυσσος.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com        
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger