Home » , » Απειλές και ψέματα του BREXIT

Απειλές και ψέματα του BREXIT

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 | 4:49 μ.μ.

Πηγή: Λεωνίδας Βατικιώτης – «Επίκαιρα»

Ποτέ άλλοτε! Δεν θυμόμαστε άλλη φορά στις παραμονές ενός δημοψηφίσματος να έχει μεσολαβήσει τέτοια ιδεολογική τρομοκρατία. Ούτε με το δημοψήφισμα των Κυπρίων για το Σχέδιο Ανάν ή των Γάλλων για το Ευρωσύνταγμα το 2004 ούτε καν πριν από το δικό μας δημοψήφισμα το 2015 δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά και τόσο χονδροειδή ψέματα, δεν ασκήθηκε τέτοια ψυχολογική πίεση, όπως αυτή που καθημερινά βλέπουμε να ασκείται με αφορμή το δημοψήφισμα των Βρετανών στις 23 Ιουνίου.

Αξίζει όμως μια ματιά στα επιχειρήματα που επιστρατεύει το στρατόπεδο της παραμονής στην ΕΕ για έναν και μόνο λόγο: επειδή αποκαλύπτουν την ποιότητά του πολιτικού τους λόγου και επίσης επειδή φαίνεται πόσο αδίστακτοι είναι, αφού επιστρατεύουν ακόμη και παιδικά παραμύθια προκειμένου να φοβίσουν την κοινωνία και υπό το κράτος της ανασφάλειας οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τη γερμανική ΕΕ.

Για παράδειγμα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κορυφαίος κηφήνας της αργόσχολης ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική λαϊκίστικη εφημερίδα Bild δήλωσε ότι σε περίπτωση που οι ΣΥΝΕΧΕΙΑΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger