Home » , , » Και όχι, δεν είναι ρατσιστές! ....

Και όχι, δεν είναι ρατσιστές! ....

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 | 2:40 π.μ.

Της Τ. Γ.  

Είναι το 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Κι είναι το σχολείο του ''συνοικισμού'' που χτίσθηκε πριν πολλά χρόνια για να στεγάσει και να μάθει ελληνικά σε προσφυγόπουλα που βρέθηκαν κυνηγημένα στο νησί μας! Κι ήταν οι γονείς τους που απελπισμένοι , με μόνο βιος, μνήμες, ήθη, παραδόσεις, κατοίκησαν τούτη τη γωνιά της πόλης, ζωντανεύοντας την!

Τα χρόνια πέρασαν, γονείς και παιδιά χάθηκαν ,μα ήρθαν σήμερα εγγόνια και δισέγγονα να βάλουν λουκέτο σε τούτο το σχολείο, αφού πρώτα κλείδωσαν συνείδηση και ανθρωπιά!
Και όχι, δεν είναι ρατσιστές!  Τα παιδιά τους θέλουν να προφυλάξουν!
Εχετε δίκιο.  Τα παιδιά σας χρειάζονται άμεση προστασία! Προστατέψτε τους λοιπόν  τα μυαλά απ' το δηλητήριο του φασισμού. Προφυλάξτε τους την ψυχή απ' την αρρώστια του ρατσισμού και της σκατοψυχιάς!

Είναι οι μόνοι και μεγάλοι κίνδυνοι που διατρέχουν.

Γνωρίζοντας από κοντά τα παιδιά της προσφυγιάς, παιδιά του πολέμου, της κλεμμένης ανεμελιάς και της χαμένης ξεγνοιασιάς, ένα πράγμα έμαθα. Τούτα τα υπέροχα πλάσματα, μαχητές από κούνια, σφουγγάρι γίναν και ρουφούν κάθε γνώση που τους δίνεται και έχουν αναπτύξει στο έπακρο τις νοητικές τους ικανότητες, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν στον ανελέητο κόσμο μας

Κι αν δεν θυμάμαι το όνομα της 2χρονης  της σγουρομάλλας  Αφγανής, πάντα χαμογελώ στη θύμηση της πρώτης μας επαφής. Αντιλαμβανόμενη απ’ τα πρώτα κιόλας λεπτά την ανικανότητα μου να επικοινωνήσω λεκτικά μαζί της, άμεσα επιδόθηκε σε μια εξαιρετική παντομίμα προκειμένου να βρούμε πεδίο συνεννόησης! Κι όμορφα συναισθήματα με κατακλύζουν στη σκέψη της γαλανομάτας Σύριας που στα 8 της χρόνια μιλούσε άπταιστα Αγγλικά μα συνεχώς καμάρωνε για τις ελληνικές λέξεις και τα τραγουδάκια που με εξαιρετική ευκολία μάθαινε καθημερινά!

Σ αυτά λοιπόν τα παιδιά ανοίξτε τα σχολεία και τις αγκαλιές σας βοηθώντας πρώτα απ’ όλα τα δικά σας παιδιά να διαβούν τα μονοπάτια που οδηγούν στον Ανθρωπο! Μόνο κερδισμένα θα βγουν απ’ αυτή τη συμπόρευση και τη διαδρομή!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger