Home » , » Φόροι, αντεργατικά μέτρα και ξύλο

Φόροι, αντεργατικά μέτρα και ξύλο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 | 12:27 π.μ.


Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

Πρώτα «ψέκασαν» και ξυλοφόρτωσαν τους συνταξιούχους και μετά στενοχωρήθηκαν τόσο πολύ που μας ανακοίνωσαν ότι τα ΜΑΤ δε θα ξαναχρησιμοποιήσουν χημικά σε κινητοποιήσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Δυο μέρες μετά αυτοδιαψεύστηκαν καθώς τα ΜΑΤ προσπάθησαν (ανεπιτυχώς τελικά) να φράξουν την είσοδο διαδηλωτών σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης στο οποίο θα γινόταν πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» φώναζαν οι διαδηλωτές, έχοντας απέναντι τους τα ΜΑΤ, σταλμένα από την κυβέρνηση ενός κόμματος που πολλοί απ' αυτούς είχαν εμπιστευθεί, καθώς μέχρι να σχηματίσει κυβέρνηση φώναζε τα ίδια συνθήματα.
Τα έσοδα ξεπέρασαν το στόχο! Πανηγυρίζουν τα στελέχη της ίδιας κυβέρνησης, λες και ο λαός δεν ξέρει ότι τα έσοδα αυτά βγήκαν από το αίμα που του ρουφάνε με τους μηχανισμούς της φορομπηξίας.

Ο προϋπολογισμός του 2017 θα εκτελεστεί με την ίδια επιτυχία, δηλώνουν με αυταρέσκεια τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, λες και ο λαός δεν ξέρει πως η επιτυχής εκτέλεση του προϋπολογισμού μπορεί να γίνει μόνο αν τους ρουφήξουν περισσότερο αίμα. Η λίστα των νέων έμμεσων φόρων, που προστίθενται στους παλιούς, από τους οποίους κανείς δεν καταργήθηκε, είναι εφιαλτική. Μόνο στον αέρα που αναπνέουμε δεν έβαλαν φόρο, αλλά δεν αποκλείεται σε κάποια επόμενη «αξιολόγηση» να το κάνουν κι αυτό, άμα «δε βγαίνουν τα νούμερα».

Καλλιεργούν και πάλι μια ψεύτικη αισιοδοξία ότι επίκειται (ή ότι, τέλος πάντων, το παλεύουν σκληρά να γίνει) νέα αναδιάρθρωση του χρέους (την οποία πρόστυχα ονομάζουν «απομείωση», ενώ έχουν υπογράψει ότι αποκλείεται οποιαδήποτε ονομαστική μείωση του χρέους). Στο τέλος θα υπάρξουν μόνο τα προγραμματισμένα βραχυπρόθεσμα μέτρα (που «δε θα είναι δωρεάν», όπως έχει δηλώσει ο Ρέγκλινγκ, ο γερμανός γκαουλάιτερ του ESM), ενώ τα μέτρα για τη ρύθμιση των δόσεων μετά το 2021 Θα συζητηθούν το 2019, για ν' αποτελέσουν μοχλό επιβολής ενός τέταρτου Μνημονίου.

Ομως, ακόμα κι αν ανακοινώνονταν τώρα τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά το 2021 (ως αποτέλεσμα ενός παζαριού ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ και όχι επειδή δίνει κανείς σημασία στην ψοφοδεή συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων), αυτό δε θα άλλαζε την προγραμματισμένη λήψη νέων αντεργατικών μέτρων, που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Μάλιστα, όσο πιο σαφές γίνει το πλαίσιο ρύθμισης της αποπληρωμής του χρέους για την περίοδο μετά το 2021, τόσο πιο σκληρά θα είναι τα αντεργατικά μέτρα, γιατί θα έχουμε μια λύση-πακέτο έμπνευσης του ΔΝΤ.

Τα πράγματα είναι δρομολογημένα και δεν αλλάζουν. Πρώτο Μνημόνιο, δεύτερο, τρίτο, ένα αβάσταχτο φορτίο φορομπηξίας, μια εφιαλτική κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με προοπτική παραπέρα χειροτέρευσης. Περισσότεροι φόροι, νέα αντεργατικά μέτρα, καμιά επιστροφή σε όσα ίσχυαν προ κρίσης. Και η αστυνομική καταστολή με τα γκλομπ  παραπόδα, έτοιμη να χτυπήσει κάθε αντίσταση που θα ξεφύγει -έστω και λίγο- από τα όρια της ανώδυνης για το σύστημα διαμαρτυρίας.

Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει «από τα πάνω».
Το παραμύθι τελείωσε. Οσοι το καταλάβαμε δεν έχουμε παρά ν' αρχίσουμε να ψάχνουμε τρόπους για ν' αντιδράσουμε μαχητικά. Στα δικά μας χέρια βρίσκεται το μέλλον μας.

Διαβάστε από την ίδια εφημερίδα:

 Το Ιερατείο νίκησε (πάλι) κατά κράτος την ψοφοδεή αστική πολιτική
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger