Home » , » Πέρασε ένας χρόνος απ’ την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Πέρασε ένας χρόνος απ’ την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 | 7:28 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογάν

Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος απ’ την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα. Την ημέρα αυτή δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές είχαν μαζευτεί μπροστά στις σιδηροδρομικές γραμμές της Άγκυρας για να διαμαρτυρηθούν για τις φασιστικές επιθέσεις, τον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά και να υψώσουν τη φωνή τους για την ειρήνη και αδελφοσύνη μεταξύ των λαών.

Όμως, μέλη παρακρατικών οργανώσεων παρακρατικές επιτέθηκαν με καμικάζι με αποτέλεσμα πάνω από 100 αγωνιστές να χάσουν τη ζωή τους.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες και αποδείχτηκε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και οι υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες γνώριζαν για την επίθεση όμως δεν πήραν κανένα απολύτως μέτρο.

(Στην ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε "Σεϊτ Αλντογκάν και Ντίνα Ρέππα για την δολοφονική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική - Ηχητικό-" υπάρχει αναλυτική αναφορά σ' αυτή την δολοφονική επίθεση. Επίσης και στην ανάρτησή μας "Ο Ερντογκαν έβαψε πάλι τα χέρια του με αίμα. - Επικεφαλής HDP: «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνο»" υπάρχουν σχετικές πληροφορίες γ' αυτό το γεγονός).


Σήμερα σε Κων/πολη, Άγκυρα, Σμύρνη και πολλές άλλες πόλεις πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις.



Χιλιάδες κόσμου σε διάφορα σημεία της Άγκυρας ήθελαν να πάνε στο συγκεκριμένο σημείο για να τιμήσουν τους νεκρούς όμως η κυβέρνηση με αφορμή το νόμο «έκτακτης ειδικής ανάγκης» δήλωσε ότι απαγορεύονται όλες οι διαδηλώσεις.


Παρόλα αυτά σε διάφορα σημεία έγιναν μικρές και μεγάλες διαδηλώσεις με πάρα πολλούς τραυματίες και πάνω από 100 συλλήψεις.


Στην Άγκυρα η πρόεδρος του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ) Σελμά Γκιουρκάν τόνισε ότι: «έχουμε δώσει λόγο στους συντρόφους μας. Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί. Σήμερα δεν είναι επέτειος της δολοφονίας των συντρόφων αλλά μέρα αγώνα. Η κυβέρνηση φοβάται γι’ αυτό επιτίθεται παντού».


Αξιοσημείωτο είναι ότι η αγωνίστρια Γκιουνάι Καράκους που έχασε στην επίθεση το ένα της πόδι ζωγράφισε τον εαυτό της και κάλεσε τις μάζες να αγωνιστούν ενάντια στην αδικία και τις φασιστικές επιθέσεις. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger