Home » , » Αλαβάνος για ομιλία Τσίπρα για διαπλοκή

Αλαβάνος για ομιλία Τσίπρα για διαπλοκή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 | 7:13 μ.μ.

Παρακολουθούμε την συζήτηση για την διαπλοκή που συνεχίζεται στην βουλή. (Εδώ οι πρωτολογίες Τσίπρα και Κουτσούμπα). Μέχρι στιγμής δεν ακούσαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε ή κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο.

Παραθέτουμε προς το παρόν το σχόλιο που μας έστειλε το Σχέδιο Β και ίσως κάποια στιγμή κάνουμε αναλυτικό σχολιασμό γι' αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Αλαβάνος για ομιλία Τσίπρα για διαπλοκή

«Ο Τσίπρας μοίρασε τέσσερις τηλεοπτικές άδεις σε έξι άτομα: τρεις εφοπλιστές και τρεις προέδρους ΠΑΕ»

«Ομερτά Τσίπρα Στουρνάρα λόγω Σπίρτζη»

H σημερινή συζήτηση στη Βουλή δίνει την εντύπωση ανάγνωσης πρακτικών της Κόζα Νόστρα – κι αυτό αφορά και στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη. Είναι κρίμα, το σημερινό είναι το πιο εξαθλιωμένο κοινοβούλιο μετά το κοινοβούλιο της αποστασίας το 1965, που απομακρύνει την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά από τον κοινοβουλευτισμό.

Εν πάση περιπτώσει κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτόν χρειάζονται δύο σύντομες απαντήσεις. Η πρώτη αφορά στις τηλεοράσεις. Απάντηση στο καθεστώς της διαπλοκής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση δίνει με το να στήσει το καθεστώς της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας μαζί με τον Παπά κατάφεραν αυτό που δεν μπορούν να κάνουν ούτε παπατζήδες. Μοίρασαν τέσσερις μόλις τηλεοπτικές άδειες σε έξι άτομα: τρεις εφοπλιστές και τρεις προέδρους ΠΑΕ.

Το δεύτερο αφορά στην Τράπεζα Αττικής. Κι εδώ ο πρωθυπουργός είναι εντελώς έκθετος. Η τελευταία φάση στην τραγωδία αυτής της Τράπεζας είναι η άρνηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να εγκρίνει το νέο Δ.Σ. της Τράπεζας και η έφοδος του οικονομικού εισαγγελέα στα γραφεία της συζύγου του Διοικητή. Όλη η κοινωνία απέκτησε τη δικαιολογημένη αίσθηση για ένα παιχνίδι εκβιασμών μεταξύ πρωθυπουργού και κεντρικού τραπεζίτη. Αυτό τελείωσε με την πλήρη επικράτηση του Διοικητή.

Γιατί ο σκληρός Τσίπρας δέχτηκε νέα διοίκηση για την Τράπεζα Αττικής, όπως ακριβώς απαιτούσε ο Στουρνάρας; Γιατί στη σημερινή του ομιλία για την διαπλοκή ανάφερε την Τράπεζα Αττικής και τσιμουδιά για τον Στουρνάρα;  Γιατί αυτή η επίμονη κατά κράτος υποχώρηση; Γιατί αυτή η ομερτά Τσίπρα Στουρνάρα; Γιατί αυτή η σιωπή του γνωστού και από άλλες παρόμοιες υποθέσεις πασοκογενούς υπουργού Σπίρτζη, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ, πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής, πρόεδρος του ΤΕΕ κι έλυνε κι έδενε ως εκπρόσωπος του διαπλεκομένου ΠΑΣΟΚ επί χρόνια όπως λύνει και δένει επί διαπλεκομένου ΣΥΡΙΖΑ;

Η Ελλάδα αξίζει να φύγει το συντομότερο από αυτόν τον δυσώδη βάλτο και να βάλει τις βάσεις μιας δημοκρατίας χωρίς διαπλοκή που θα στηρίζεται στη δημοκρατία, τη διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Οκτωβρίου 2016 στις 7:36 μ.μ.

Αντί επικήδειου.
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/413474,O-Pattakos-kai-to-mystri.html
Ένα ενδιαφέρον άρθρο έχει ο Ν. Μπογιόπουλος για τον Παττακό. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να αναφέρομαι σε πεθαμένους. Ο συγκεκριμένος χουντικός όμως μαζί με τους άλλους πραξικοπηματίες έκαναν τεράστια ζημιά, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων που ήταν πίσω τους, όσους υποκίνησαν και στήριξαν τη δικτατορία.
Για τα σκάνδαλα, τις διώξεις, τις εξορίες, τα βασανιστήρια, τους θανάτους και τελικά τη διχοτόμηση της Κύπρου, όσοι τα ζήσαμε, τα ξέρουμε πολύ καλά, επομένως κάθε προσπάθεια ξεπλύματος εγκλημάτων από νοσταλγούς του φασισμού, δεν αποτυγχάνει απλά, αλλά προκαλεί.
Θα αναφερθώ μόνο σε μερικά πράγματα τα οποία έχουν κωμική και συνάμα τραγική πλευρά. Γράφουν ακροδεξιά site ότι ο χουντικός πέθανε επειδή του έκλεψαν τα μεταλλεία ανδρείας! Ότι ήταν 104 δεν είχε σχέση, αν είχε τα μετάλλια θα έφτανε τα διακόσια, καθώς είναι γνωστό ότι το μετάλλιο έχει σίδηρο, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία, ίσως και βιταμίνες, που βέβαια κάνουν καλό στον οργανισμό. Αν εννοούν ότι "στενοχωρήθηκε" τους απαντώ, ας στενοχωρήθηκε. Τόσοι και τόσοι στενοχωρηθήκαμε από αυτόν την επταετία 1967-1974.
Ποιά ανδρεία έδειξε; Δεν μπορώ να καταλάβω. Κομμουνιστές σκότωνε και τον παρασημοφόρησαν. Αλλά η ανδρεία των δικτατόρων φάνηκε ολοκάθαρα, όταν κυβερνούσαν. Όταν διέταζαν να βασανίζουν δεμένους ανθρώπους ακόμα και γυναικόπαιδα. Θέλει πράγματι "βραβείο" να δέρνεις μέχρι να πεθάνουν ή να μείνουν ανάπηροι άοπλοι άνθρωποι, ανήμποροι να αντιδράσουν. Μεγαλύτερο "βραβείο" δε, όταν διατάζεις κάτι τόσο άνανδρο και αισχρό. Όπως τότε με το Ρίτσο, που του είπε κατάμουτρα πως στην Ελλάδα υπάρχει μια στυγνή στρατιωτική δικτατορία, πληρώνοντας το τίμημα της αλήθειας. Εκεί ποιός ήταν ο γενναίος και ποιός ο δειλός; http://www.huffingtonpost.gr/2016/10/10/life-viral-h-istoria-ths-korhs-tou-ritsou-gia-ton-pattako_n_12425992.html?1476092891
Την είδαμε "τη γενναιότητα" τους και στην Κύπρο, γιατί μόλις είδαν τα σκούρα κι αφού τα έκαναν σαν τα μούτρα τους, κάλεσαν άρον - άρον τον Καραμανλή ελπίζοντας να τη γλυτώσουν φθηνά για όσα κακουργήματα έκαναν.
Η επόμενη παρατήρηση αφορά την οικογένεια Μητσοτάκη. Το 1990 ο Επίτιμος τον άφησε ελεύθερο "λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του". Πέθανε το 2016 "μόλις" 26 χρόνια μετά στα 104 "στο άνθος της ηλικίας του". Τόσο βαριά ήταν άρρωστος! Είχε αλλεργία στη φυλακή, αν κι ο ίδιος μαζί με τους άλλους φυλάκισαν έναν ολόκληρο λαό. Φυσικά έμεινε αμετανόητος ως το τέλος.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82
Λοιπόν Κούλη, "πολιτικέ κρατούμενε" της καλοπέρασης, "εξόριστε" του Παρισιού, την επόμενη φορά που η κομπλεξική ΝΔ, διαμαρτυρηθεί, ώστε να μη δοθεί άδεια σε φυλακισμένο, που δεν είναι της αρεσκείας της, να έχεις μαζί μια φωτογραφία των χουντικών με τον Κοκό, το "αμόρε" του μπαμπά σου με τους παλιούς του φίλους. Να θυμάσαι ότι αυτοί που εικονίζονται στη συγκεκριμένη φωτογραφία έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα. Κι εσείς τους αφήσατε. Αλλά τον ίδιο δρόμο ακολουθείτε... mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger