Home » » Τελικά τι θα γίνει, θα αγοράσουν Τσίπρας και Καμμένος F35;

Τελικά τι θα γίνει, θα αγοράσουν Τσίπρας και Καμμένος F35;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 | 5:27 μ.μ.

Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος

Μπορεί ο λαός μας να δυστυχεί, μπορεί με πρόσχημα τη δόση του 1 δις ευρώ να επιχειρούν μια κολοσσιαία ταξική επίθεση επιδιώκοντας να φτάσουν στα τάρταρα μισθούς και συντάξεις, αλλά η προβολή των «εθνικών κινδύνων» είναι ο τρόπος που επιλέγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να προχωρήσει σε ένα νέο γύρο πολεμικών εξοπλισμών. Οι θεωρίες περί εξάρτησης και κατοχής αδυνατούν να παρακολουθήσουν την στροφή στην  αμερικανική πολεμική βιομηχανία για την προμήθεια από τη Lockheed Martin δεκάδων πολεμικών αεροσκαφών F35, ανεξάρτητα του χρόνου υλοποίησης. Μάλιστα, γυρνώντας την πλάτη στην Ε.Ε., σε μια εποχή που κυρίως ο γαλλογερμανικός άξονας προωθεί την ενοποίηση των τομέων Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, συνακόλουθα και των ευρωπαϊκών πολεμικών βιομηχανιών.

Προκλητικό δεν είναι μόνο το γιγαντιαίο κόστος, αφού η αγορά ενός F35 υπολογίζεται στα 85-100 εκατ. δολ. (χωρίς να εκτιμάται το κόστος εκπαίδευσης, συντήρησης και εξοπλισμού), αλλά και τα επιχειρήματα που προβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το λέμε ξεκάθαρα, η προμήθεια του συγκεκριμένου πολεμικού αεροσκάφους ή οποιουδήποτε άλλου 5ης γενιάς δεν αποτελεί απάντηση στην «τουρκική προκλητικότητα και τον αναθεωρητισμό», δεν αποτελεί απάντηση στους τουρκικούς εξοπλισμούς, αλλά  στρατηγική επιλογή της ελληνικής άρχουσας τάξης προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του οξυμένου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού  της ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της Νατοϊκής συμμαχίας και να δώσει ώθηση στην πολεμική της βιομηχανία, ιδίων την ιδιωτική! Είναι μια κοινή επιλογή της πτωχευμένης Ελλάδας, όπως αντίστοιχα της ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger