Home » , , » Έγγραφα για “μυστική επιστράτευση στην Τουρκία”!

Έγγραφα για “μυστική επιστράτευση στην Τουρκία”!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 | 8:03 μ.μ.

Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος

Σε γενικευμένο εμφύλιο πόλεμο εναντίον του Κουρδικού λαού πάει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν;

Οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι πολύ ανησυχητικές. Σύμφωνα με ανάρτηση της Λιάνας Μυστακίδου στο militaire.gr "στην Ιστοσελίδα odaTV δημοσιεύτηκε μια περίεργη είδηση. Αστυνομικοί επέδωσαν σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Άγκυρα δελτίο με το οποίο τον ενημερώνουν ότι το κτήριο θα επιταχθεί σε περίπτωση επιστράτευσης! Η Επιτροπή που καθορίζει τις υποχρεώσεις των πολιτών στις περιπτώσεις παλλαϊκής άμυνας αποφάσισε την επίταξη του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Το 4ο Σώμα Στρατού και το Φρουραρχείο της Άγκυρας ζήτησαν από την Επιτροπή Υποχρεώσεων Παλλαϊκής Άμυνας της Νομαρχίας να προβεί στις δέουσες ενέργειες , ώστε να προσδιοριστούν τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση επιστράτευσης.

Πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος μιλώντας στην 32η σύνοδο των κοινοταρχών κάλεσε τους πολίτες σε επιστράτευση, επικαλούμενος το άρθρο 104 του Συντάγματος. Το συγκεκριμένο άρθρο ορίζει τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την κήρυξης επιστράτευσης τους προσδιορίζει το άρθρο 122 του Συντάγματος. Βάσει των διατάξεων του άρθρου αυτού ο Πρόεδρος προτείνει στην κυβέρνηση την κήρυξη επιστράτευσης, η οποία αποφασίζει, αφού πρώτα λάβει υπόψη του τις απόψεις του Συμβουλίου εθνικής Ασφάλειας. Με λίγα λόγια δεν μπορεί, με το παρόν Σύνταγμα να κηρύξει μόνος του επιστράτευση. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει αφού ελέγχει τους πάντες και τα πάντα.

Η επιστράτευση νομικά κηρύσσεται στις περιπτώσεις πολέμου και όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επανάστασης. Τι συμβαίνει λοιπόν, τι απειλή την Τουρκία για να ζητάει ο Πρόεδρος την παλλαϊκή επιστράτευση; ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger