Home » , » Περιφερειάρχης του Σόιμπλε ο Κυριάκος. Η πιο "καλή γκαρσόνα" των Γερμανών

Περιφερειάρχης του Σόιμπλε ο Κυριάκος. Η πιο "καλή γκαρσόνα" των Γερμανών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 | 6:08 μ.μ.

Πηγή: "Πριν"

Η κυβέρνηση με την πρωτοβουλία για παροχή επιδόματος είχε στόχο -μεταξύ άλλων- να εκθέσει τη Νέα Δημοκρατία και το ρόλο της. Αυτό σε ένα βαθμό το κατάφερε.
Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίστηκε διχασμένη και αρχικά προσανατολιζόταν να υπερψηφίσει τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Συνεργάτες του Κυριάκου υπογράμμιζαν μάλιστα ότι η ΝΔ δεν κρατά μικροκομματική στάση - σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε καταψηφίσει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος Σαμαρά το 2014.

Όμως, στη συνέχεια, άλλαξε στάση και δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία, όταν έμαθε για τη διαφωνία του Eurogroup και της Γερμανίας. Σύμφωνα με διαρροές και δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής φέρεται να χαρακτήρισε «μέγα σφάλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη» την απόφαση για το «παρών», αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά του για την προαναφερόμενη κομματική απόφαση και τη στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κ. Καραμανλής επέλεξε την αποχή από την Βουλή τη στιγμή της ονομαστικής ψηφοφορίας και καταγράφηκε στους απόντες.
Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος σχολίασε ότι η ΝΔ ακόμα και αν διαφωνούσε είχε υποχρέωση να στηρίξει την απόφαση της εκλεγμένης κυβέρνησης απέναντι στην αντίδραση των δανειστών: «Είναι ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας», έγραψε χαρακτηριστικά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην κρατήσει καν τα προσχήματα. Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα δικαιώνει τα επιχειρήματα των Γερμανών και του Ντάισελμπλουμ καθώς υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να υπογράφει τέτοιες πρωτοβουλίες χωρίς την άδεια των δανειστών. Και σαν να μην έδωσε αρκετά διαπιστευτήρια ο Κυριάκος έσπευσε να χαρακτηρίσει από τις Βρυξέλλες το βοήθημα και την αναστολή του φόρου στα νησιά ως «μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».
Ο Κυριάκος στέλνει με αυτό τον τρόπο μήνυμα στη Γερμανία ότι μια άμεση αλλαγή ηγεσίας στην Ελλάδα είναι προς όφελος τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger