Σκύλλα ή Χάρυβδη;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 | 6:57 μ.μ.


Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Η κυβέρνηση θέλει να μας σώσει από τους «ανόητους» του ΔΝΤ.

Ερώτηση 1η: Τον Γενάρη του 2013 ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την ηγεσία του ΔΝΤ στις ΗΠΑ και δήλωσε: «(...) Το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο (...) Εδώ (στις ΗΠΑ) μπορούμε να βρούμε συμμάχους για να αποτρέψουμε καταστροφικές πολιτικές».
Τότε που ο κ. Τσίπρας το είχε ανακηρύξει «σύμμαχο», το ΔΝΤ δεν ήταν «ανόητο»;

Ερώτηση 2η:«(...) Η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της στήριξης του ΔΝΤ (παρακολούθηση και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016».
Αυτά αναφέρονται στο τρίτο μνημόνιο. Οταν τα ψήφιζε αυτά ο κ. Τσίπρας, το ΔΝΤ δεν ήταν «ανόητο»;

Ερώτηση 3η: «Ο ESM θα συνεργάζεται πολύ στενά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (...). Ενα κράτος-μέλος της ευρωζώνης που ζητά οικονομική ενίσχυση από τον ESM αναμένεται να απευθύνει ένα παρόμοιο αίτημα προς το ΔΝΤ».
Αυτά αναφέρονται στις διατάξεις της συνθήκης σύστασης του ESM. Δεν είναι «ανόητο», επομένως, να εμφανίζεις τη Σκύλλα (ΔΝΤ) σαν κάτι διαφορετικό από τη Χάρυβδη (Ε.Ε.), όταν η ίδια η Ε.Ε. -με ή χωρίς Σόιμπλε- έχει ανακηρύξει το ΔΝΤ «πολύ στενό συνεργάτη» της;

Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε όψιμα ότι το ΔΝΤ είναι ένας «δράκος». Και ξαναθυμήθηκε να «αντισταθεί» στον Σόιμπλε. Ο λόγος απλός: θέλει να κρυφτεί πίσω τους παριστάνοντας ότι τους πολεμάει, τη στιγμή ακριβώς που σερβίρει ως «δώρο» στον λαό το δηλητήριο μιας λιτότητας μέχρι το 2060!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger