Home » , » Οι Λαγοί θα μείνουν στις τρύπες τους.

Οι Λαγοί θα μείνουν στις τρύπες τους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 | 12:30 π.μ.

Της Ε.Χ 

Κάποιες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν παρακολουθώντας την ενημέρωση που αφορούσε στην υποδοχή 40 περίπου παιδιών από τη δομή προσφύγων του Σκαραμαγκά στο σχολείο της περιοχής μου, στο Χαϊδάρι.
Το συγκεκριμένο γυμνάσιο είναι ένα από τα σχολειά που επιλέχθηκαν αφού πληρεί συγκεκριμένα κριτήρια (πχ εγγύτητα) να δεχτεί και να καλωσορίσει προσφυγοπούλα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διευκρινιστικά αναφέρω ότι τα παιδιά θα έρχονται στο χώρο του σχολείου μετά την λήξη των μαθημάτων και θα ακολουθούν πρόγραμμα ένταξης που περιλαμβάνει τα μαθήματα της γλώσσας, των μαθηματικών, των αγγλικών, της γυμναστικής και της καλλιτεχνικής αγωγής στα ελληνικά. Θα καταφθάνουν στο σχολείο με πούλμαν και συνοδούς και θα χρησιμοποιούν μόνο δύο τάξεις του σχολικού συγκροτήματος. Κάθε παιδί έχει ήδη ατομικό δελτίο υγείας και διδάσκεται από την αρχή της σχολικής περιόδου την ελληνική γλώσσα μέσα στο camp.

Οι αντιδράσεις των γονέων μέσα σε διαχειρίσιμα για αρχή επίπεδα είχαν να κάνουν με τη μεταφορά ασθενειών και μικροβίων στο σχολείο.
Η αλήθεια είναι ότι καθαρό χρυσαυγίτικο λόγο δεν τόλμησε να εκφέρει κανείς. Ήταν βέβαια πολύ σαφείς στις απαντήσεις τους και η υπεύθυνη εκπαίδευσης του κέντρου φιλοξενίας αλλά και η εκπρόσωπος της δευτεροβάθμιας, καθώς και ο διευθυντής του σχολείου που πραγματικά έχει πολύ θετική στάση παρότι αυτός κατ' ουσίαν επωμίζεται όλη την ευθύνη.

Το συγκινητικό είναι ότι ενώ οι αντίθετοι προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο μονοπωλούσαν την συζήτηση ρωτώντας οποία σαχλαμάρα και απιθανότητα μπορεί να φανταστεί κανείς, παίρνει τον λόγο ένας νεαρός σχετικά άντρας και ρωτάει πως μπορεί να βοηθήσει αυτός σαν γονιός τα προσφυγοπούλα θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του σχολείου.
Φυσικά καταχειροκροτήθηκε από τους περισσότερους κάτι που κατέδειξε την μειονότητα των φασιστών και ξενοφοβικών γονιών στη συνέλευση.
Τελικά δεν είναι το φαινόμενο του Περάματος ή του Περιστερίου γενικευμένο. Το ζητούμενο είναι να μην επιτρέψουμε στα φασιστοειδή να δημιουργούν μέτωπο και να τραμπουκίζουν την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό. Είμαστε αλληλέγγυοι και στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και στο Χαϊδάρι και σε κάθε γειτονιά. Οι Λαγοί θα μείνουν στις τρύπες τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger