Home » » 30/3 Εκτέλεση Ν. Μπελογιάννη – Τιμητική προβολή στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ – Είσοδος Δωρεάν

30/3 Εκτέλεση Ν. Μπελογιάννη – Τιμητική προβολή στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ – Είσοδος Δωρεάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 | 5:24 μ.μ.

Μας στάλθηκε από ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema

Με αφορμή τα 65 χρόνια από την εκτέλεση του ήρωα του λαϊκού κινήματος, Νίκου Μπελογιάννη, η NEW STAR προβάλει τη θρυλική ταινία του Νίκου Τζίμα, «Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο», την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στις 18:45, στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema.

Η ιστορία και η θυσία ενός κομμουνιστή που ύψωσε το πολιτικό-ηθικό του ανάστημα και ξεμπρόστιασε τη βία της εξουσίας.

 Μια οικουμενική μορφή, που καθόρισε με τη σκέψη, την πράξη και το γενικότερο παράδειγμά του, τους πολυετείς αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

 Μια πολιτική δολοφονία, στην εποχή της αντικομμουνιστικής υστερίας, που οδήγησε έναν αληθινό πατριώτη και διεθνιστή, στην αθανασία. 

 Μια ταινία που συγκινεί και εξεγείρει.

 «O Μπελογιάννης ζει μες στις καρδιές μας,/ ο Μπελογιάννης ζει μες στις κορφές,/ ο Μπελογιάννης ζει κι είναι κοντά μας,/ στων τραγουδιών τις λεύτερες στροφές…» τραγούδι «Ο Μπελογιάννης ζει», σε στίχους Δημήτρη Ραβάνη – Ρεντή

Το πολιτικό δράμα του Νίκου Τζίμα, καταπιάνεται με τα γεγονότα που οδήγησαν στην εκτέλεση του κομμουνιστή αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, την περίοδο του ψυχρού πολέμου και του εκδικητικού μετεμφυλιακού καθεστώτος.

Η ταινία ακολουθεί πιστά τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη, την καταδίκη και τελικά στην εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, παρά τη διεθνή κατακραυγή και την παγκόσμια κινητοποίηση για την απονομή χάριτος σε μια από τις πιο φωτεινές προσωπικότητες του ελληνικού-και όχι μόνο-κομμουνιστικού κινήματος. Ανάμεσα στις προσωπικότητες που υπερασπίστηκαν τον Μπελογιάννη ήταν και ο Πικάσο, που ζωγράφισε το διάσημο σκίτσο του «ανθρώπου με το γαρύφαλλο», όπως έμεινε γνωστός ο Μπελογιάννης χάρη στο κόκκινο γαρύφαλλο που κρατούσε στο δικαστήριο. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger