Home » , » ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ: 5 Απρίλη. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασία για να διεκδικήσουμε έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους. τις ημέρες του Πάσχα.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ: 5 Απρίλη. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασία για να διεκδικήσουμε έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους. τις ημέρες του Πάσχα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 | 6:43 μ.μ.

 ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Όλα στην χώρα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η στασιμότητα και η καταστροφή σε πολλούς κλάδους της οικονομίας συνεχίζεται. Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συμβαίνει στις τάξεις των ανέργων και των ημι-απασχολούμενων.

Η καταστροφή έμψυχου δυναμικού σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς και τελειωμό δεν έχει. Εκατοντάδες ανθρώπων συνωστίζονται με νεύρα τεντωμένα σε ΟΑΕΔ, ΚΕΠ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό είτε να πάρουν επίδομα, είτε να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας, είτε να κάνουν κάποια αίτηση για κάποιο από τα προγράμματα-εκμετάλλευση του ΟΑΕΔ.

Ένας φαύλος κύκλος που πλέον, ακόμα και οι πιο αφελής πολίτες, καταλαβαίνουν ότι δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και απλώς διαιωνίζει την ψευδαίσθηση όλων έστω και για ένα προσωρινό καλύτερο αύριο το οποίο δεν έρχεται δυστυχώς.
Η ανεργία φαίνεται ότι θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα, με ελάχιστα ως καθόλου δικαιώματα για τους άνεργους αλλά και για μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια και ελαστική εργασία για όσους δουλεύουν.

Δεκάδες άρθρα στις εφημερίδες και στο ιντερνέτ έχουν γραφτεί για το θέμα της ανεργίας , όμως το ζήτημα επί της ουσίας παραμένει το ίδιο. Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΗΜΙ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική απέναντι στην ανεργία. Αρνείται να πάρει μέτρα ανακούφισης για τους άνεργους (επίδομα για όλους κλπ) αλλά κυρίως μέτρα για να δημιουργηθούν νέες σταθερές σχέσεις εργασίας αφού επιμένει σαν λύση τα 8μηνα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας για μερικούς χιλιάδες.

Το ζήτημα της ανεργίας δεν μπορεί πλέον να χάνεται μέσα στα χιλιάδες άρθρα και ανούσιες συζητήσεις. Χρειάζεται οι άνεργοι να οργανωθούμε και μαζί και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να διεκδικήσει μέτρα προσωρινής ανακούφισης των ανέργων και σταθερή δουλειά για όλους.
 
Απέναντι σαν ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ καλούμε όλους τους ανέργους στις 5 ΑΠΡΙΛΗ 2017, ώρα 12 μ.μ έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) να διεκδικήσουμε έκτακτο επίδομα για ,όλους τους ανέργους. τις ημέρες του Πάσχα.  
Όπως με τις κινητοποιήσεις όλοι άνεργοι κερδίσαμε τις δωρεάν μετακινήσεις έτσι και τώρα μπορούμε να κερδίσουμε μια έκτακτη επιδότηση γία όλους τους ανέργους. Λεφτά υπάρχουν, να δοθούν στους άνεργους και όχι στην εργοδοσία.

5 ΑΠΡΙΛΗ 2017 , ΩΡΑ 12 Μ.Μ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29)

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger