Home » » 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚ/ΕΕ, δεν «γιορτάζουμε» την επέτειο.

60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚ/ΕΕ, δεν «γιορτάζουμε» την επέτειο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 | 6:26 μ.μ.

 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚ/ΕΕ, δεν «γιορτάζουμε» την επέτειο. 

Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, Τρίτη 28/3 18:00 Αγ. Βενιζέλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τα 60 χρόνια ΕΟΚ/Ευρωπαικής Ένωσης   Στις 25 Μάρτη συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚ, που μετεξέλιξή της είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, εργαλείο των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου της Ευρώπης για την προώθηση των συμφερόντων τους παγκόσμια, για το χτύπημα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

   Ιδιαίτερα μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ (1992), με όλες τις συμφωνίες και οδηγίες που ακολούθησαν (Σένγκεν, Λισαβόνα, Μπολκενστάιν κ.λπ.), με το Σύμφωνο Σταθερότητας και την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος (Ευρώ), η ΕΕ μετατράπηκε σ’ ένα πλήρως αντεργατικό, αντιλαϊκό εργαλείο, που επιβάλει στις εργατικές τάξεις και τους λαούς της Ευρώπης μόνιμη λιτότητα και φτωχοποίηση, κατεδάφιση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ρατσισμό, σύνορα–φρούρια, στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονημένους μετανάστες, εθνικισμό και φασισμό, μετατροπή χωρών σε αποικίες χρέους.

   Όλα αυτά έγιναν πολύ χειρότερα με το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης και ειδικότερα σε χώρες όπως η Ελλάδα, που μπήκαν άμεσα υπό το καθεστώς των Μνημονίων, επιτηρούμενων ασφυκτικά από το «διευθυντήριο» της Κομισιόν, του Γιούρογκρουπ, των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών δανειστών και συμμάχων/εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου

   Την ίδια στιγμή, το αντιδραστικό «οικοδόμημα» της ΕΕ τρίζει από πολλές πλευρές. Οι δυνάμεις  και τα κόμματα που το υποστηρίζουν ανοιχτά έχουν έρθει σε χάσμα από τις λαϊκές μάζες, έχουν ηττηθεί σε πάμπολλες εκλογικές αναμετρήσεις (π.χ. Brexit, ΟΧΙ στο ιταλικό δημοψήφισμα, ΟΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα κ.ά.). Ενώ σε όλες τις χώρες υπάρχουν αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, που αντικειμενικά αμφισβητούν και τις πολιτικές της ΕΕ. Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι είναι η ώρα και της δικής μας αντεπίθεσης.

   Στην Ελλάδα, όπου οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία ζούμε τη βαρβαρότητα των Μνημονίων, τώρα του 3ου και των επερχόμενων νέων βάρβαρων μέτρων του «4ου Μνημονίου» (όπως κι αν το ονομάσουν), πρέπει να συνδυάσουμε την άμεση κινητοποίηση για να μην περάσουν τα μέτρα, με την εναντίωση στην ΕΕ, τις πολιτικές της, τους υποστηρικτές της.

   Αυτό το αντιδραστικό, νεοφιλελεύθερο μόρφωμα της ΕΕ, δε μπορεί ούτε να αλλάξει, ούτε να μεταρρυθμιστεί, πρέπει να ανατραπεί.  Υπάρχει μόνο ως στρατηγείο οργάνωσης επιθέσεων ενάντια στην εργατική τάξη και τους λαούς. Γι’ αυτό, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία φιέστα των «Μένουμε Ευρώπη», όλων των παλιών και νέων υποστηρικτών των Μνημονίων και των κομμάτων τους στα 60χρονα της ίδρυσης της ΕΟΚ. Να δώσουμε αγωνιστική, ριζοσπαστική φωνή και διέξοδο στην αντιμνημονιακή διάθεση, στη διάθεση απαλλαγής απ’ τη σημερινή άθλια κατάσταση, στην αμφισβήτηση ή και απόρριψη του Ευρώ και της ΕΕ, η οποία μεγαλώνει και στη χώρα μας. Να ενωθούμε με την αμφισβήτηση του «τέρατος» του Ευρώ και της ΕΕ που απλώνεται στους λαούς – ώστε αυτή να μην μένει έρμαιο σε αντιδραστικές και ακροδεξιές δυνάμεις. Να παλέψουμε για την έξοδο της χώρας μας από τη βαρβαρότητα του Ευρώ και της ΕΕ – και για τη διάλυση αυτούς του αντιδραστικού μηχανισμού, για μια άλλη προοπτική, βασισμένη στους κοινούς, διεθνιστικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ευρώπη.

ΔΕΝ «ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ» ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΕ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ

Κάτω τα νέα βάρβαρα μέτρα, όλα τα παλιά και νέα Μνημόνια

Παύση πληρωμών και μονομερής διαγραφή του χρέους


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Τρίτη 28 ΜΑΡΤΗ – 6μμ Άγαλμα Βενιζέλου


ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Λαϊκή Ενότητα


ΟΚΔΕ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

20 Μαρτίου 2017 - 7:13 μ.μ.

Η ΕΟΚ απο την ίδρυση της το 1957 είναι Ενωση Ιμπεριαλιστικών κρατών στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα απο το 1980. Ητανε η άμυνα όλου του Καπιταλιστικού κόσμου απέναντι στην ΕΣΣΔ και στο Σοσιαλιστικό Στρατόπεδο στον Αντικομμουνιστικό αγώνα. Μετά την Ολοκλήρωση των Ανατροπών το 1991 έγινε Ε.Ε συνεχίζοντας να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Καπιταλιστών σε όλες τις χώρες. Ολα τα Αντεργατικά μέτρα είναι Συνειδητές επιλογές των Αστικών Τάξεων στα πλαίσια των Ανταγωνισμών μεταξύ τους και με άλλα Ιμπεριαλιστικά κέντρα Ρωσία Κίνα ΙΡΑΝ κ.α. ΟΙ Κομμουνιστές έχουμε ξεκάθαρο πρόγραμα. Η Εξοδος απο την Ε.Ε για να είναι σε όφελος του λαού πρέπει να είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Με αυτό τον Στόχο παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού ανεξάρτητα που ανήκει χωρίς να είναι Κομμουνιστής. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η Ιδεολογική διαπάλη και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Μόνο έτσι δεν μπάινει κάποιος κάτω απο την Σημαία Εφοπλιστών Ξενοδόχων Φαρμακοβιομηχάνων Εθνικιστών Φασιστών που επιδιώκουνε την Εξοδο απο την Ε.Ε με τον Καπιταλισμό ιδιοκτήτη στα μέσα παραγωγής. Καλούμε κάθε Εγκλωβισμένο στην ανταρσύα κ.α να ενισχύσει παντού την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Είναι η μόνη διέξοδος για τον λαό που τον σφάζει καθημερινά η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ο καλύτερος υπηρέτης του Καπιταλισμού. Ολά είναι πλέον πεντακάθαρα.

20 Μαρτίου 2017 - 8:19 μ.μ.

Η ανταρσύα απο την αρχή ήτανε ουρά του Συνασπισμού Σύριζα παντού. Οταν ο Τσίπρας έβγαλε την Εντολή βόλτα ο Χάγιος έτρεξε να βγάλει φωτογραφίες με Τσίπρα Γλέζο το 2012. Στήριξε τον Σύριζα και 25 Γενάρη του 2015 μαζί πανηγυρίζανε την νίκη της Αριστεράς. Μαζί ήτανε και στο Δημοψήφισμα όταν ψηφίσανε ΝΑΙ στο Μνημόνιο Τσίπρα. Σήμερα με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να έχει γίνει ξεφτίλα πάνε αγκαλιά με την ΛΑΕ τους Υπουργούς του Σύριζα που ψηφίσανε παράταση του 2ου Μνημονίου στις 20 Φλεβάρη του 2015 αδειάσανε τα Ασφαλιστικά ταμεία με π.ν.π αρνηθήκανε να φέρουνε στην Βουλή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων με ένα νόμο και φύγανε όταν παραιτήθηκε η Κυβέρνηση....

21 Μαρτίου 2017 - 9:51 π.μ.

Η δικτύωση για την ριζοσπαστική αριστερά είναι κατά της Ε.Ε ; από πότε;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger