Home » , » Σαν σήμερα πεθαίνει ο Ι. Στάλιν - Το ΚΚΕ για τον Ι.Β.Σ (Βίντεο)

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Ι. Στάλιν - Το ΚΚΕ για τον Ι.Β.Σ (Βίντεο)

Από giorgis , Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 | 2:29 π.μ.

Του Γ.Γ.

Σαν σήμερα το 1953 αφήνει την τελευταία του πνοή  ο Ιωσήφ Στάλιν (Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι), Γ.Γ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκων) και ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης.

Προσωπικά έχω θετική άποψη για το θεωρητικό και πρακτικό έργο αυτού του κομμουνιστή ηγέτη και στην εποχή στην οποία .ΔΟΛ και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται ποιος θα φωνάξει ποιο δυνατά «Απεταξάμην Στάλιν» δεν θα το θεωρούσα πολυτέλεια να ανοίγαμε μια σχετική συζήτηση κάποια στιγμή.  (Εχουμε εδώ στο μπλοκ μας ένα πολύ καλό σύντροφο, τον Ανδρέα, που είναι σφόδρα ενάντια στον Στάλιν, οπότε καλό είναι κάποια στιγμή να έχουμε μια δημόσια αντιπαράθεση απόψεων. Και με την ευκαιρία ακούστε την τελευταία ραδιοφωνική εκπομπή του που παρουσιάζει κάθε Παρασκευή μαζί με την σ. Μαρία Παπαγεωργίου από την συχνότητα της ertopen)

Παρακάτω παραθέτω ένα βίντεο με τις απόψεις του ΚΚΕ για τον Στάλιν όπως και κάποιες σχετικές αναρτήσεις μαζί με θεωρητικά κείμενα του Ι,Β.Σ.

«Μεγαλοφυής, ακλόνητος στρατηλάτης, η πιο επιφανής, επιβεβλημένη, αξιοσέβαστη προσωπικότητα, άνθρωπος ασυνήθιστης ενέργειας, πολύ μορφωμένος, πριν απ’ όλα κατείχε σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα του χιούμορ και του σαρκασμού, η επιρροή του στους ανθρώπους ήταν ακαταμάχητη, διακατεχόταν από βαθιά, απαλλαγμένης από κάθε πανικό, λογικής και συνετής σοφίας. Ηταν ο άνθρωπος ο οποίος εκμηδένισε τον εχθρό του με την βοήθεια του εχθρού του. Μάλιστα ανάγκασε κι εμάς, που μας ονόμαζε ιμπεριαλιστές, να πολεμήσουμε εναντίον των ιμπεριαλιστών. Οχι, ό,τι και να λένε γι’ αυτόν η ιστορία και οι λαοί τέτοιους ανθρώπους δεν τους ξεχνούν».

Τα παραπάνω λόγια τα είπε για τον Ιωσήφ Στάλιν, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, πατέρας του «Σιδηρού παραπετάσματος» και της αντικομμουνιστικής υστερίας στην ομιλία του στην Βουλή των Λόρδων στις 28 Δεκεμβρίου του 1959.

Διαβάστε επίσης:

Η άποψη των Ρώσων σήμερα για το έργο του Στάλιν

Ο Άγιος Ιωσήφ Στάλιν

Ι.Β. Στάλιν: Αναρχισμός ή σοσιαλισμός;

Οργανώνετε τη μαζική κριτική από τα κάτω ...

Η εμπορευματική παραγωγή στο σοσιαλισμό

Λενινισμός στη θεωρία και την πράξη

Ομιλία για την Οκτωβριανή επανάσταση 1941

Ο Μεγάλος Πόλεμος για την Πατρίδα. Ραδιοφωνικό διάγγελμα του Στάλιν προς το σοβιετικό λαό

Από τον Στάλιν στον Ραφαηλίδη και στη μέση το "θρησκευτικό συναίσθημα"

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

5 Μαρτίου 2017 στις 7:17 π.μ.

O προωρος θανατος του Ιωσηφ Σταλιν ηταν απ τις πιο μεγαλες απωλειες για
τους μπολσεβικους και το διεθνες κομμουνιστικο κινημα Αν η φυση του ειχε
δωσει μερικα ακομα χρονια ζωης αυτος ο κομμουνιστης θα μπορουσε να ειχε αλ
λαξει τον κοσμο.Μενει ομως στη μνημη και τις καρδιες ολων των πραγματικων
κομμουνιστων ολου του κοσμου

5 Μαρτίου 2017 στις 10:21 π.μ.

7.17 Θα μου επιτρέψεις κάτι σχετικά με το Θέμα χωρίς να αμφισβητώ σε τίποτα τον ΣΤΑΛΙΝ. Το Κόμμα των Μπολσεβίκων στον Πόλεμο είχε 3000000 νεκρούς μέλη και Στελέχη. Μετά το 1945 ήτανε εμφανές και έδωσε την Δυνατότητα στον Οπορτουνισμό να σηκώσει κεφάλι. Η Δολοφονία του Ζντάνοφ το 1948 το ξήλωμα όλου του Μηχανισμού προστασίας η Συνομωσία με τις Ασπρες μπλούζες που αποκαλύφθηκε τον Γενάρη του 1953 και ο ..θάνατος... του ΣΤΑΛΙΝ είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Απο εκεί και μετά με τους Οπορτουνιστές στην ηγεσία της ΕΣΣΔ ξεκίνησε η Αντίστροφη μέτρηση που στο υπόλοιπο Κ.Κ είχε ξεκινήσει το 1935 στην Κ.Δ με την αλλαγή του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ και την διάλυση της το 1943. Στην Αν.Ευρώπη η παρουσία του Κόκκινου Στρατού έκανε τους Οπορτουνιστές να λουφάξουνε και να σηκώσουνε πάλι κεφάλι το 1953. Παράδειγμα Ο ..ΙΜΡΕ ΝΑΓΚΙ...Ουγγαρία Ιούνης 1953. Πριν ήτανε στην φυλακή για Αντεπαναστατική δράση.

5 Μαρτίου 2017 στις 11:17 π.μ.

Eνας μεγάλος Μπολσεβίκος ηγέτης ο Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ αφιέρωσε όλη του την ζωή στην υπόθεση του Σοσιαλισμού και της Επανάστασης. Απο νεαρή ηλικία πήρε μέρος σε παράνομους ομίλους και στην ίδρυση του Κόμματος τον Μπολσεβίκων το 1903 πέρασε όλες τις διώξεις του Τσαρικού καθεστώτος και μετά τον Φλεβάρη του 1917 συνέχισε μαζί με τον ΛΕΝΙΝ για την ανατροπή της Αριστερής Κυβέρνησης Κερένσκι και του Καπιταλισμού στην Ρωσία. Ηγήθηκε του κόμματος των Μπολσεβίκων και της ΕΣΣΔ απο το 1922. Απο 150 χρόνια πίσω η Ρωσία το 1917 έφτασε 2 δύναμη παγκόσμια και οικοδόμησε Σοσιαλισμό με επιτυχία. Απο τους Συντελεστές της νίκης στον 2ο Π.Ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τους 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ Μολότοφ Ρίμπεντροπ και Αντιφασιστική Συμμαχία διέσπασε τους Καπιταλιστές και τους νίκησε. Η Νικη αυτή απέσπασε και 9 χώρες απο τον Καπιταλισμό το 1945. Η Θεωριτικοποίηση του ενός απο τους δυο ΕΛΙΓΜΟΥΣ βαραίνει αποκλειστικά τον Οπορτουνισμό στην Κ.Δ μετά το 1935 που οι Μπολσεβίκοι πλέον ήτανε ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Ετσι καταστράφηκε απο εκει και μετά η Κ.Δ και το 1943 διαλύθηκε λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

5 Μαρτίου 2017 στις 1:51 μ.μ.

ιωσηφ σταλιν ενα ιστορικο προσωπο και οι ερμηνειες
οι νεοφιλελευθεροι στον σταλιν προσωποποιουν καθε μορφης αριστερα, απο τα κομμουνιστικα κομματα εως τον ...προ της μνημονιακης μεταλλαξης συριζα
για τους αριστερους , ενα σημαντικο ποσοστο τους, η θετικη αναμνηση του σταλιν ερμηνευεται με την συνειδητη η υποσυνειδητη νοσταλγια της εποχης της ισχυρης σοβιετικης ενωσης (σταλινγκραντ, υπερδυναμη κλπ)
και στις δυο περιπτωσεις δηλαδη μοιαζει το ονομα σταλιν να αποτελει μια συντομευση για μια ιδεολογια ,μια εποχη αντιστοιχα
μην παραβλεψουμε τελος την μοιρα που ακολουθει καθε επανασταση: γραφειοκρατια, νομενκλατουρα,διαφθορα...

5 Μαρτίου 2017 στις 3:18 μ.μ.

καλά ρε φίλε... εσύ χθες αποθέωνες τον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ... σήμερα μας γράφεις υπέρ του Στάλιν;;... είσαι τελικά ικανός για όλα και εσύ... από την μία θα αποθεώνεις τους ναύτες της Κρονστάνδη, από την άλλη θα γράφεις υπέρ του Λένιν....

5 Μαρτίου 2017 στις 7:40 μ.μ.

3.18 Μη δίνεις σημασία. Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο σε όλα ατά. Είπαμε....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger