Home » , » Ελεύθερη διάθεση του ντοκιμαντέρ: "Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές!"

Ελεύθερη διάθεση του ντοκιμαντέρ: "Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές!"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 | 12:35 π.μ.

Από τον σκηνοθέτη Νίκο Νούλα πήραμε ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο με το οποίο μας ενημερώνει ότι η ταινία του "Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές" έχει ανέβει στο διαδίκτυο και είναι προσβάσιμη σε όλους.

Να αναφέρουμε ότι η ταινία αυτή εστιάζεται στη δράση του αντάρτη του ΔΣΕ, Ηλία Μεταλλίδη, στο Γράμμο, το 1949.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από παλαιότερη συνέντευξη του σκηνοθέτη:

Νομίζω ότι η Αριστερά πρέπει να έχει επίγνωση της Ιστορίας . Απλοί αγωνιστές κι αγωνίστριες βρέθηκαν μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας κυνηγημένοι, ως κοινοί εγκληματίες.

Ο Ηλίας Μεταλλίδης, κλείστηκε στις φυλακές του Παύλου Μελά και κατάφερε να δραπετεύσει. Στη συνέχεια σε εφαρμογή των αποφάσεων του κόμματός του, του ΚΚΕ, 19 χρονών παιδί, επιχείρησε να εκτελέσει τραμπούκο της περιοχής Κιλκίς , ο οποίος στη συνέχεια τον τραυμάτισε πυροβολώντας τον. Πολέμησε τους Έλληνες ταγματασφαλίτες της χώρας οι οποίοι υποχωρούσαν μαζί με τους Γερμανούς Ναζί το Νοέμβρη του 1944. Στο τέλος έζησε την εκδικητική μανία από τη ντόπια άρχουσα τάξη (που εκείνη την περίοδο «είδε το χάρο με τα μάτια της») και τους συμμάχους της και κατηγορήθηκε ως κοινός εγκληματίας.

Ένα δίδαγμα είναι ότι μόνο με σκληρούς λαϊκούς αγώνες μπορούν να υπάρξουν μεγάλες κοινωνικές ανατροπές και ό,τι φαντάζει αδύνατο για τα φτωχά λαϊκά στρώματα να γίνει δυνατό. Ωστόσο, όταν η Αριστερά συνθηκολογεί με τους ταξικούς εχθρούς της οδηγείται σε πανωλεθρίες κι κι οδηγεί το κίνημα στην ήττα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

15 Μαρτίου 2017 στις 12:44 π.μ.

Ενας ηρωικός αγώνας του λαού και των Κομμουνιστών που μπορούσε να είχε τελειώσει με τον λαό στην Εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 αν το ΚΚΕ είχε Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και είχε φτιάξει το ΕΑΜ σαν Κοινωνική Συμμαχία σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα Ζαχαριάδη για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οπως νικηφόρα μπορούσε να είχε τελειώσει και άν έπεφτε όλο το ΒΑΡΟΣ στον ΔΣΕ όπως πίεζε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ απο την 1η Μέρα που γύρισε απο την 9 χρονη απουσία του σε Κέρκυρα Νταχάου. Καθυστερούσανε οι αυταπάτες για ....λαοκρατία και ομαλότητα.... Τα Συμπεράσματα πολύτιμα. ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger