Home » , , » Οταν οι δημοσιοκάφροι ξεπερνούν σε αθλιότητα λεγομένων τον Υπουργό Μπάτσων και καταστολής

Οταν οι δημοσιοκάφροι ξεπερνούν σε αθλιότητα λεγομένων τον Υπουργό Μπάτσων και καταστολής

Από giorgis , Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 | 11:44 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Θα ήταν κανείς συνωμοσιολόγος αν ισχυριζόταν ότι υπάρχει κάποιος μαέστρος που συντονίζει την ορχήστρα η οποία στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων μας παιανίζει ακριβώς το ίδιο άσμα που έχει θέμα την «καταστροφολογία και τις αντικοινωνικές ενέργειες» των αναρχικών – αντιεξουσιαστών που γίνονται με ορμητήρια τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους;
Αν εννοούσε ότι υπάρχει κάποιο κέντρο που κατευθύνει τους δημοσιογράφους για το πώς θα παρουσιάσουν το συγκεκριμένο θέμα πιθανόν ναι. Αν όμως έκανε την εκτίμηση ότι τα αστικά ΜΜΕ γνωρίζουν πολύ καλά το πώς θα προβάλλουν την είδηση με τρόπο που συμφέρει στο πολιτικό σύστημα και αυτή η ομοφωνία δείχνει την εικόνα του συντονισμού θα έχει απόλυτο δίκιο.

Παρακολουθήσαμε σήμερα πώς μεταδόθηκε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ απ’ τα δελτία ειδήσεων του Αντένα και του Αλφα.
«Αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες απ’ τους ρημαγμένους χώρους», όπου υπήρχαν οι καταλήψεις στις οποίες μπουκάρισαν οι μπάτσοι μας λέει ο Ν. Χατζηνικολάου, ενώ στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για «εικόνες ντροπής και απόλυτης καταστροφής» σε χώρους «όπου στρατολογούνται νεαροί οι οποίοι συμμετέχουν σε επεισόδια».

Καπάκι παρακολουθούμε και τον Καμίνη να μιλάει σαν κοινώς φασίστας για το «πρόβλημα των καταλήψεων», ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η ανακοίνωση των μπατσοσυνδικαλιστών, σύμφωνα με την οποία η εκκένωση των καταλήψεων «αποτελεί πράξη κράτους δικαίου», αφού αντιμετωπίστηκε το «απαράδεκτο γεγονός των καταλήψεων που χρόνια τώρα γιγαντώνεται με την άνευ προηγουμένου ανοχή της πολιτείας έχει ως αποτέλεσμα τη γέννηση ανομίας, βίας και είναι χώροι στους οποίους παρασκευάζονται κάθε είδους όπλα που φυσικά θα στραφούν εναντίον Αστυνομικών και όχι μόνο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο της μπατσοανακοίνωσης που γράφει ότι η πολιτική τους ηγεσία δεν τους «αφήνει» να «εφαρμόσουν τους νόμους»!
Ξέρετε, τώρα πώς εφαρμόζουν του νόμους οι μπάτσοι όταν εισβάλλουν σε τέτοιους χώρους. Είτε λειτουργούν σαν εγκληματίες – τραμπούκοι όπως συνέβη όταν εισέβαλαν στο Στέκι Μεταναστών, επί της οδού Τσαμαδού, τραυματίζοντας ανθρώπους και σπάζοντας τα πάντα, είτε τα ένστολα τομάρια γίνονται κοινά κλεφτρόνια όπως έγινε χτες όταν εισέβαλαν σε  αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι στο Αγρίνιο.,

Στην παραπληροφόρηση και στα εύσημα προς τον υπουργό προστασία του συστήματος επιδόθηκε και το δελτίο ειδήσεων του Αλφα απ’ το οποίο μάθαμε ότι «ο Τόσκας έκανε το αυτονόητο», και «επιτέλους η αστυνομία έδρασε κανονικά», εκκενώνοντας τις καταλήψεις που είχαν κάνει άτομα τα οποία «καπηλευόταν ξένη περιουσία». Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σ’ αυτά η δημοσιολόγος του Αλφα. Ισχυρίστηκε ότι στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους που εισέβαλαν οι μπάτσοι βρέθηκαν «κλοπιμαία αντικείμενα» κάτι που ούτε η ίδια αστυνομία αναφέρει σε κάποια ανακοίνωση της! 


Ανακοίνωση του συντονιστικού προσφυγικών καταλήψεων, σχετικά με την εκκένωση των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων

«Εκκενώστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και όχι τις καταλήψεις»

"Τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Μαρτίου οι κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις εισέβαλαν στον κοινωνικό χώρο της Βίλας Ζωγράφου και συνέλαβαν οκτώ άτομα. Ταυτόχρονα πραγματοποίησαν βίαιη εκκένωση της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων στο Νοσοκομείο τους οδού Αλκιβιάδου, συλλαμβάνοντας 120 περίπου πρόσφυγες, τους οποίους μετέφεραν στο Τμήμα Αλλοδαπών, αγνοώντας προκλητικά τη φρίκη της προσφυγικής τραγωδίας που είχαν ήδη βιώσει. Το κράτος, αποκαλύπτοντας το πλέον ολοκληρωτικό του πρόσωπο, προχωρεί, όπως και στην περίπτωση των εισβολών στις καταλήψεις της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι, σε μια επίδειξη κατασταλτικής ισχύος.

Η κυβέρνηση δε, αποκηρύσσει –ως αναμενόμενο- το όποιο αριστερό παρελθόν της, εφαρμόζοντας το γνωστό δόγμα περί «ασφάλειας και τάξης», στο δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοί της, είτε αυτός είναι μνημονιακός είτε είναι ανοιχτά κατασταλτικός. Και όλο αυτό το θεάρεστο έργο το παίζουν με φτηνή και ποταπή σοβαροφάνεια πάνω στις ζωές και τις ψυχές αυτών που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να αποφύγουν τη βαρβαρότητα και τον πόλεμο με την ελπίδα για μια ζωή με νόημα, άξια να ζει κανείς.

«Πρώτη φορά Αριστερά», λοιπόν, και πρώτη φορά μια Ιθάκη τόσο δύσοσμη από ρατσισμό, αποκλεισμό και πλήρη εξαίρεση δικαιωμάτων. Τελικά, αν αυτή είναι η Ευρώπη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί όλοι αυτοί οι κυνηγημένοι εγκατέλειψαν την κόλαση που ζούσαν;

Εμείς είμαστε στο πλευρό αυτού του νομαδικού προλεταριάτου, των ανέστιων και των πλανήτων που αναζητούν μια θέση στον ήλιο. Γι’ αυτό και όλη αυτή η επίδειξη βαρβαρότητας για εμάς αποτελεί casus belli. Το κίνημα, ενάντια στην κρατική καταστολή και την κυβερνητική - μιντιακή χυδαιότητα, θα σταθεί αλληλέγγυο με όλους τους τρόπους τόσο στους πρόσφυγες όσο και σε κάθε εγχείρημα αυτοοργάνωσης. Γιατί ακριβώς αυτά τα εγχειρήματα αποδεικνύουν έμπρακτα ότι οι άνθρωποι θέλουν και μπορούν να συμβιώσουν δημιουργικά, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις, μέσα από αμεσοδημοκρατικές και αντιιεραρχικές δομές.

Εντέλει, ο κ. Τόσκας, ο κ. Καμίνης και κάθε ομοϊδεάτης τους ας μην ξεχνούν ότι οι επιχειρήσεις-αρετή έχουν συνδεθεί με τις πιο σκοτεινές περιόδους καταστολής και ας αντιληφθούν ότι η Ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, αποδεικνύεται φάρσα…

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ"

ΥΓ1
Έχει ενδιαφέρον ο Ερυθρός Σταυρός που κόπτεται για την αξιοποίηση του κτιρίου της οδού Αλκιβιάδου, ως χώρου στέγασης ανηλίκων, να εξηγήσει τι έχει συμβεί με τον 19χρονο Σύρο Σάμπρι Μπελχάτ, που αγνοείται επί επτά μήνες ενώ βρισκόταν υπό την φροντίδα του ευαγούς αυτού ιδρύματος.

ΥΓ2
Το κράτος πέταξε έξω από την κατάληψη της Αλκιβιάδου 120 πρόσφυγες, υλοποιώντας το κατασταλτικό του καθήκον,τους κράτησε για περίπου 17 ώρες στο Αλλοδαπών και στη συνέχεια υλοποιώντας και το αντιπροσφυγικό του καθήκον, τους εγκατέλειψε στην Ομόνοια τα μεσάνυχτα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Νοταρά 26
‘Ονειρο
City Plaza
Σπύρου Τρικούπη
Αραχώβης
Κάννιγος
5ο Λύκειο
2ο Φιλοξενείο
Jasmin school
Υπουργείο Αχαρνών 22 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger