Home » , » Βαλκάνια: ο εθνικισμός απειλεί με πόλεμο

Βαλκάνια: ο εθνικισμός απειλεί με πόλεμο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 | 4:39 μ.μ.

Πηγή: Σπάρτακος

 Βαλκάνια: ο εθνικισμός απειλεί με πόλεμο και η ελληνική κυβέρνηση συμμαχεί με ΗΠΑ που επιδιώκουν ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ των συνόρων

Ο Καμμένος καλλιεργεί την πολεμοκαπηλεία και με τους λαούς των βόρειων συνόρων, ενώ ο Κοτζιάς ταυτίζεται με τις ΗΠΑ
Τα Βαλκάνια μαστίζονται από την καπιταλιστική κρίση. Μισθοί-συντάξεις-δικαιώματα εξαφανίζονται από την λαίλαπα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, ενώ ανθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, η διαπλοκή και η διαφθορά.

Οι αστικές τάξεις αναζητούν διέξοδο και δυνατότητα χειραγώγησης των εργαζομένων μέσω του εθνικισμού. Δεν περιορίζονται στην εσωτερική πολιτική κατανάλωση, αλλά διατυπώνουν αλυτρωτικούς στόχους και με όχημα τις μειονότητες παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή των γειτόνων τους.
Είναι μια αστική πολιτική που αιματοκύλησε τα Βαλκάνια την τελευταία δεκαετία του προηγούμενου αιώνα και απειλεί να επαναληφθεί χειρότερα καθώς αλληλοδιαπλέκεται με τον ανταγωνισμό των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και της Ρωσίας, αλλά και τη δράση περιφερειακών παικτών όπως η Ελλάδα και η Τουρκία.

Έτσι αν ο Εντογάν, πολιτικός ηγέτης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της χώρας του μιλά για τον Νεοοθωμανισμό και την παρέμβαση του τουρκικού νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού στις πρώην κτήσεις της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με στόχο  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger