Home » , » Νόμος σήμερα είναι το δίκιο του κηφήνα

Νόμος σήμερα είναι το δίκιο του κηφήνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 | 1:07 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

"Λογικά ερωτηματικά δημιουργούν τα κριτήρια ειδικοτήτων που προβλέπει η προκήρυξη 1Κ/2017 και εξέδωσε το ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις στα δικαστήρια της χώρας και αφορούν ειδικότητες γραμματέων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες αυτής χώρας να διεκδικήσουν μία θέση Γραμματέα Π.Ε. στα Δικαστήρια της χώρας δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 23/01/2017.

Μετά από διαμαρτυρίες κάποιων ειδικοτήτων ανακλήθηκε και δημοσιεύτηκε ξανά στις 03/03/2017 με νέες προσθήκες διάφορων ειδικοτήτων όπως φιλόλογοι, θεατρολόγοι, μουσικοί κλπ. Στην συγκεκριμένη προκήρυξη όμως αποκλείονται συγκεκριμένες ειδικότητες δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα αφού για παράδειγμα αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί ενώ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα άλλες όχι και τόσο σχετικές ειδικότητες.

Οι θέσεις αυτές είναι θέσεις που παραπέμπουν σε εργασία γραφείου η οποία δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και μπορούν να υποστηριχθούν από όλες τις ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην λίστα των απαιτούμενων πτυχίων. Αυτό που δεν δημιουργεί ερωτηματικά είναι τα κριτήρια με τα οποία κάποιες ειδικότητες συμπεριλήφθηκαν και κάποιες αποκλείστηκαν και για παράδειγμα πως είναι σε θέση να διεκπεραιώσει μία δουλειά γραφείου ένας θεατρολόγος και ένας μουσικός και δεν μπορεί ένας δάσκαλος. Έγγραφες διαμαρτυρίες για το θέμα έχει αποστείλει τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας όσο και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου και δεν λήφθηκαν υπόψιν αφού η προκήρυξη εκδόθηκε χωρίς εν τέλει να συμπεριλαμβάνει τις συγκεκριμένες ειδικότητες.
Το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να ελέγξει αν παραβιάζονται οι αρχές της ισονομίας και να επανεξεταστούν οι αποδεκτές ειδικότητες αν και η προκήρυξη ήδη έχει εκδοθεί και οι αιτήσεις ξεκίνησαν μόλις χθες." Πηγή

Όπου αρχίζει η Ελλάδα, τελειώνει η λογική. Στην μπανανία μας όλα γίνονται και τίποτε δεν γίνεται, ανάλογα πάντα με το συμφέρον του βουλευτή. Νόμος σήμερα είναι το δίκιο του κηφήνα. Αν ήταν του εργάτη, θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Δεν θα αθωώνονταν τα πλούσια λαμόγια, ούτε θα έβρισκαν το μπελά τους οι φτωχοί.

Ένας κυβερνά αυτόν τον τόπο, εκτός φυσικά από τους τοκογλύφους: Το ρουσφέτι. Γιατί μην μου πείτε, πως υπάρχει αξιοκρατία; Εδώ δεν υπάρχει κράτος. Ρε σεις πολιτικοί, πείτε μας από την αρχή "Αυτά τα άτομα να έρθουν από τα γραφεία μας,να τους διορίσουμε, οι υπόλοιποι μην κάνετε τον κόπο". Παιδευόμαστε να φτιάξουμε χαρτιά κλπ...

Γιατί όχι; Μήπως είσαι υπέρ της αξιοκρατίας ψηφοφόρε; Το βλέπω! Κάθε φορά από τα πρόσωπα που ψηφίζεις. Πρώτα έβγαζες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες, έπειτα ψήφισες τον Αλέξη. Α! Έβαλες και τους ναζί στη Βουλή. Μαζί με τα δεκανίκια του Μνημονίου! Αξιοκρατικά όλα αυτά; Βλέπεις από που βρωμά το ψάρι; Από το κεφάλι. Άμα είναι και ξεροκέφαλο; Ζέχνει!

Όταν βάζεις άχρηστους, βλάκες, κλέφτες και ψεύτες, τι περιμένεις; Να διορίζουν τους ικανούς; Τους δικούς τους θα βάλουν, για να μπορούν να κάνουν τις "μπίζνες" ανενόχλητοι.

Κάτσε στον καναπέ, ψήφισε στην κάλπη και περίμενε να έρθουν να σε σώσουν αυτοί που καταστρέφουν τη χώρα. Έχεις πρωθυπουργό τον Αλέξη. Ακόμα χειρότερος ο Κούλης! Που, αν δεν ήταν γιος του Επίτιμου, όχι αρχηγός, ούτε για θελήματα δεν θα τον στέλνανε, θα τα έκανε θάλασσα. Να αριθμήσω έναν - έναν τους βολεμένους του κοινοβουλίου;

Κατά τα άλλα... ΑΣΕΠ. Για όσους ΔΕΝ θα διοριστούν υπάρχει "αξιοκρατία". Κάτι σαν τον έλεγχο ντόπινγκ στους αγώνες. Μόνο που στο "Μαραθώνιο" οι πολλοί τρέχουν κανονικά, αλλά κάποιοι τρέχουν με βουλευτικές μερσεντές... Μάντεψε ποιοι θα κερδίσουν.

Επαναστάτησε, καλέ μου, σε δουλεύουν, δεν θα σε διορίσουν, θα σε πηδήξουν μαζί με μας τους υπόλοιπους. Οι θέσεις λιγοστεύουν κι οι άνεργοι αυξάνουν...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger