Home » , » Όλοι/ες την Πρωτομαγιά στο Μουσείο, ώρα 11.00 πμ || Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι

Όλοι/ες την Πρωτομαγιά στο Μουσείο, ώρα 11.00 πμ || Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 | 1:02 μ.μ.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον λαό αλυσοδεμένο στη φυλακή της ΕΕ, του ΔΝΤ και των δανειστών - ληστών. Δούλο του 21ου αιώνα, με στρατιές ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, προσωρινά εργαζόμενων, με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί - χωρίς δικαιώματα. Με εκ περιτροπής εργασία των 3-4 μεροκάματων το μήνα, με τον «υποκατώτατο» μισθό των 300 ευρώ, με 12ωρα-14ωρα συνεχούς δουλειάς. Με κυβερνήσεις και πολιτικό σύστημα υποτακτικό στο κεφάλαιο και τις επιλογές του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλη η συστημική αντιπολίτευση μας καλούν να γίνουμε ξανά θυσία για την "ανάπτυξη" των κερδών του κεφαλαίου, για τα αιματηρά πλεονάσματα, στήριγμα του ευρωμνημονιακού καθεστώτος διαρκείας. Μας καλούν να πληρώσουμε το λογαριασμό των μέτρων της 2ης αξιολόγησης για να «έρθουν οι επενδύσεις». Ο λογαριασμός των 3,6 δις που προβλέπει η συμφωνία της Μάλτας θα πέσουν πάνω στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα: μειώσεις των συντάξεων κατά 1,8 δις και των μισθών του πιο χαμηλόμισθου κομματιού της εργατικής τάξης μέσα από τη πρωτοφανή μείωση του αφορολόγητου, ενώ η απελευθέρωση των απολύσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις αποτελεί πάγιο αίτημα του κεφαλαίου. Τα περί επαναφοράς των ΣΣΕ είναι παραμύθια της Χαλιμάς, ενώ στα «αντίμετρα» περιέχεται η μείωση των φόρων των επιχειρηματικών κερδών!

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά έρχεται επίσης σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πυκνώνουν και απειλούν με νέο αιματοκύλισμα τους λαούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει απόλυτα την πολεμική εκστρατεία στη Μ. Ανατολή, παραμένει το "καλό παιδί" του ΝΑΤΟ και της Δύσης, παραχωρεί χωρίς δισταγμό τη Σούδα και άλλες βάσεις στους "φονιάδες των λαών", οικοδομεί στρατηγικό άξονα με το Ισραήλ, ενώ αυξάνει και τις πολεμικές δαπάνες.

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αντιστρατεύεται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Όχι μόνο δεν προτείνουν κανένα αγωνιστικό σχέδιο, αλλά έχουν σημάνει απεργοσπασία και παράδοση.

Η εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την ταξική - αγωνιστική ανασυγκρότηση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που δρα από τη σκοπιά της υπεράσπισης της εργατικής τάξης και της συνολικής της χειραφέτησης. Ενάντια στη νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας που φέρνει κι αυτή η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική όλων των προηγούμενων. Για την αποτροπή του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Για να διεκδικήσουμε ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις παντού με μείωση του εργάσιμου χρόνου. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα. Να φωνάξουμε «κάτω τα χέρια» από τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα λαϊκά σπίτια, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς. Να επιβάλλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, απέναντι στον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή. Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους λαούς, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις τους! Για να βγούμε από τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, να διαγράψουμε το ληστρικό χρέος και να πληρώσει το κεφάλαιο για την κρίση.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα, που θέλει να παλέψει για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, στην ταξική συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Μουσείο. Καλούμε σε συσπείρωση στους χώρους δουλειάς, με συνελεύσεις και ταξική ενότητα, με συντονισμό των ταξικών και αγωνιστικών σωματείων και συλλογικοτήτων, με αιτήματα και δράση που εμπνέουν τους εργαζόμενους και σπάνε το κλίμα των «κινήσεων διαμαρτυρίας» και τις άσφαιρες ντουφεκιές. ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ 2η αξιολόγηση. Κόντρα στην υποταγή, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ήττας, αλλά και τις κομματικοκεντρικές λογικές που είναι αναποτελεσματικές στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

·         Ζήτω η εργατική 1η Μάη - Μόνος δρόμος, ο δρόμος των αγώνων μας
·         Να μην περάσει η νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας
·         Κάτω τα νέα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - εργοδοσίας
·         Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
·         Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

24 Απριλίου 2017 στις 2:44 μ.μ.

[...]Μα θα σκεφτεί κανείς, οι ταξικές δυνάμεις για ολόκληρες δεκαετίες καταγγέλλουν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και δεν έχουν καμία σχέση μαζί του! Τώρα βέβαια μπερδέψαμε λίγο τις ταξικές δυνάμεις γιατί οι ταξικές δυνάμεις στις οποίες αναφερθήκαμε στην αρχή αυτής της γραφής είναι άλλες ταξικές δυνάμεις! Είναι εκείνες οι ταξικές δυνάμεις που βαρούσαν τους τεντζερέδες στις πλατείες μαζί με τους επαναστάτες αριστερούς που τελικά έγιναν κυβέρνηση! Είναι εκείνες οι ταξικές δυνάμεις που κατήγγελλαν το ΚΚΕ γιατί δεν έκανε κυβέρνηση με τον Τσίπρα! Είναι εκείνες οι ταξικές δυνάμεις που χοροπηδούσαν στις συγκεντρώσεις του Τσίπρα υπέρ του «ΟΧΙ» κοροϊδεύοντας τον λαό! Είναι εκείνες οι ταξικές δυνάμεις που διαδήλωναν μαζί με τους Συριζαίους υπέρ της διαπραγμάτευσης του Τσίπρα! Είναι εκείνες οι ταξικές δυνάμεις της «επαναστατικής» Αριστεράς, που αν έδινε ο λαός και έμπαιναν στη Βουλή τώρα θα ήταν συνεταίροι του Τσίπρα ή του Λαφαζάνη! Είναι εκείνες οι ταξικές δυνάμεις που για δεκαετίες ολόκληρες καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ ως διασπαστικό γιατί δεν γίνεται ουρά του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού! Είναι εκείνες οι ταξικές δυνάμεις που έγιναν ουρά μέχρι και του Τσίπρα, γιατί είναι τόσο ταξικές δυνάμεις όσο επαναστάτης είναι κι ο Τσίπρας![...]
http://agkidapress.gr/2017/04/23/%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC/

24 Απριλίου 2017 στις 2:49 μ.μ.

Ολα πλέον αποκαλύφθηκαν και είναι ξεκάθαρα στον λαό. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σύριζα που στηρίχθηκε με χέρια και πόδια απ ΛΑΕ ανταρσύα υπόγραψε 3ο Μνημόνιο και ετοιμάζεται για 4ο. Η Σφαγή του λαού γίνεται με Απίστευτη Αγριότητα. Νεα μέτρα έρχονται απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στην ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς Ευρώ.... και Ε.Ε.... Εδώ και 19 χρόνια. Η Αστική τάξη στην Χλιδή και ο λαός στα Σκουπίδια. Ηδη υπάρχουνε οι Πρώτοι νεκροί εξαθλιωμένοι εργάτες απο της Αυταπάτες και τα Φούμαρα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΑΒΕΣ....ΜΑΔΟΥΡΟ. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά οτι δεν υπάρχει καμμία Κυβέρνηση που να μπορεί να κάνει το παραμικρό για τον λαό όσο τα μέσα παραγωγής είναι στους Καπιταλιστές. Η Δικαίωση για το ΚΚΕ είναι 100%. Η Μοναδική λύση για τον λαό είναι η πρόταση Εξουσίας του ΚΚΕ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτό βάζουμε για ζύμωση οι Κομμουνιστές στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Ολοι στην Συγκεντρωση στο Σύνταγμα του ΠΑΜΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ την 1η ΜΑΗ. Ολοι κάτω απο την Σημαία της Τάξης μας. Απομονώνουμε παντού τους Διασπαστές της Τάξης μας Αβανταδόρους του Εθνικού Καπιταλισμού και Ρωσσίας Κίνας μαζί με Εφοπλιστές Ξενοδόχους Φαρμακοβιομήχανους ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

24 Απριλίου 2017 στις 3:08 μ.μ.

Και για να μη ξεχνιόμαστε η της ΛΑΕ ήτανε Βουλευτές και Υπουργοί της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ υπογράψανε την παράταση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ στις 20 Φλεβάρη του 2015 υπογράψανε τις Π.Ν.Π που αδειάσανε τα Ασφαλιστικά Ταμεία συμετείχανε στο Δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ με τα δυο ΝΑΙ και ψηφίσανε ΝΑΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ. Η Βαλαβάνη Στέλεχος της ΛΑΕ και Ιδρυτικό Στέλεχος του ΝΑΡ μας καλούσε να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ απο πατριωτικό καθήκον. Το ΝΑΡ Ουρά του Συνασπισμού Σύριζα για δεκαετίες πανηγύριζε για την νίκη της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ τον Γενάρη του 2015 ψήφισε ΝΑΙ στο μνημόνιο Τσίπρα και καλούσανε όλοι μαζί την Αστυνομία να πιάσει τους Κομμουνιστές που μοιράζμε το Μοναδικό ψηφοδέλτιο με το ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Και το 2012 όταν ο Σύριζα έβγαλε την εντολή βολτα ο Χάγιος έτρεξε να βγάλει Φωτογραφίες με ....ΤΣΙΠΡΑ ΓΛΕΖΟ..... Είχε απόλυτο δίκιο ο σ.ΚΑΠΠΟΣ που τους πήρε Χαμπάρι απο το 1992 και τους Αποκάλεσε Ντροπαλούς Αντικομμουνιστές. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger