Home » , » Δεκαέξη νέοι δολοφονημένοι πρόσφυγες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Δεκαέξη νέοι δολοφονημένοι πρόσφυγες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 | 1:48 μ.μ.

Τέλος δεν έχουν οι τραγωδίες –τα εγκλήματα ουσιαστικά- με θύματα συνανθρώπους μας, που κυνηγημένοι  από τις σφαίρες του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού βρίσκονται αναγκαστικά ξεριζωμένοι από τις πατρίδες του αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην «πολιτισμένη» Δύση.

Όπως διαβάζουμε σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας της Λέσβου «Εμπρός» άλλοι δέκα πρόσφυγες νεκροί εντοπίστηκαν στην περιοχή της Εφταλούς, ανοιχτά του Μολύβου.

Μιλάμε για ξεριζωμένους ανθρώπους που αναγκαστικά έφυγαν απ’ τις πατρίδες τους, αφού δεν έχουν άλλη επιλογή, όταν στις χώρες τους κάθε τρία δευτερόλεπτα (!), πεθαίνει κι ένα παιδί από την πείνα, όταν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δημιουργούν  εκατόμβες νεκρών, στους «ανθρωπιστικούς πολέμους», όταν η στυγνή εκμετάλλευση και οι δικτατορίες που βίωναν τους καθιστούσε μονόδρομο να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Το έχουμε ξαναγράψει. Εδώ και καιρό παρακολουθούμε ένα συνεχιζόμενο έγκλημα που έχει μόνο θύματα ενώ απουσιάζουν εντελώς οι θύτες. Και ανάμεσα στους τελευταίους και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης  με προεξάρχουσες εκείνες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας αφού και με τις «ευλογίες» τους έγιναν οι πόλεμοι που προκάλεσαν τη διάλυση της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ, της Υεμένης, κ.α δημιουργώντας τις απελπισμένες καραβιές των προσφύγων.
Οσο για την άθλια μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση και την συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς που την καθιστούν συνένοχη στο διαρκές αυτό έγκλημα τα έχουμε γράψει πολλές φορές και θα ήταν πλεονασμός να τα επαναλάβουμε.

Υ.Γ: Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι πρόσφυγες επέβαιναν στο σαπιοκάραβο που ναυάγησε, ούτε τι εθνικότητας είναι,

Υ.Γ Νεώτερο τηλεγράφημα του ΑΠΕ αναφέρει: Σε τραγωδία εξελίσσεται το σημερινό ναυάγιο, ανοικτά της Μήθυμνας (Μόλυβου), όταν νωρίς το πρωί ανατράπηκε πλαστική βάρκα με περίπου 25 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί ζωvτανές δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Επίσης, έχουν περισυλλεγεί, από τις ελληνικές λιμενικές Αρχές και σκάφη της Frontex, εννέα σοροί. Άλλοι επτά σοροί έχουν περισυλλεγεί από την τουρκική ακτοφυλακή.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

24 Απριλίου 2017 στις 2:23 μ.μ.

Ολα αυτά τα Εγκλήματα είναι το Αποτέλεσμα του Ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Συρία ανάμεσα σε ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ μζί με την Αστική Τάξη της Συρίας που σφάζουνε τον λαό για την λεια. Ο Αγώνας ενάντια στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ είναι αποτελεσματικός όταν έχει στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτή είναι η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ που οι Κομμουνιστές βάζουμε για Ζύμωση στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και μέσα απο την Ιδεολογική Αντιπαράθεση την οποία επιδιώκουμε η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger