Home » , , » Με απεργία στις 25 Μάη απαντούν οι ντελιβεράδες στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν

Με απεργία στις 25 Μάη απαντούν οι ντελιβεράδες στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 | 3:33 μ.μ.


ΗΣυνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, μια ταξική και δυναμική συλλογικότητα, με βιντεάκι που ανάρτησαν στο youtube καθώς και με προκηρύξεις και αφίσες μας ενημερώνουν για την απεργία που πραγματοποιούν στις 25 Μάη.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση - μοτοπορεία στις 11 το πρωί με αφετηρία το Πεδίο του Αρεως, ενώ τα αιτήματα τους τα διαβάζουμε την αφίσα που παραθέτουμε.

Για τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν  οι ντελιβεράδες για 3-4 ευρώ την ώρα και οι περισσότεροι απ’ αυτούς ανασφάλιστοι, μας μιλάει περασμένη προκήρυξη της ίδιας συλλογικότητας που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο μας. 

… Όσον αφορά τους διανομείς φαγητού τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Οι αγγαρείες όπως π.χ. το γέμισμα των ψυγείων, το πέταγμα των σκουπιδιών, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, ενώ παράλληλα αμοιβόμενοι με 4 ευρώ την ώρα είναι επιφορτισμένοι με την υποχρέωση της συντήρησης του δικύκλου τους (σέρβις, λάστιχα κλπ), της κάλυψης των εξόδων για εξοπλισμό προστασίας, της βενζίνης όπως επίσης και της πληρωμής του φαγητού στο ήμισυ της αναγραφόμενης τιμής στον κατάλογο.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι δεν καταβάλλεται και η οικονομική προσαύξηση που ορίζει η νομοθεσία για τους εργαζόμενους που απασχολούνται κατά τις νυχτερινές ώρες αφού το κατάστημα μένει ανοιχτό όπως αναφέρθηκε και παραπάνω έως τις 3 τα ξημερώματα.

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα της σκληρής και αδυσώπητης επίθεσης των εργοδοτών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την υπάρχουσα οικονομική κρίση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας έχουν επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. 
Για κάθε εργαζόμενο σε κάθε κλάδο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συσπείρωση στο σωματείο και τον αγώνα. Τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, για τις συνθήκες δουλειάς, το μεροκάματο, για τη ζωή μας.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger