Home » , » Δυο αφιερώματα για τον Χαρίλαο Φλωράκη. Πέθανε σαν σήμερα πριν 12 χρόνια

Δυο αφιερώματα για τον Χαρίλαο Φλωράκη. Πέθανε σαν σήμερα πριν 12 χρόνια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 | 4:24 μ.μ.

Σαν σήμερα στις 22/05/2005 πεθαίνει ο Χαρίλαος Φλωράκης. Αν και στον ιστότοπο μας μπορείτε να βρείτε πολλές αναφορές για τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ, εμείς θα σας προτείναμε να διαβάσετε δυο σχετικά αφιερώματα που έχουμε δημοσιεύσει.
Το πρώτο είναι σε μορφή κειμένου το ένθετο που συνόδευε την «Εφημερίδα των Συντακτών» και είχε τίτλο «Χαρίλαος Φλωράκης. Επαναστάτης παντός καιρού». 

Τα πρώτα τέσσερα κεφάλαια του συγκεκριμένου πονήματος που φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Πετρόπουλου περιέχουν και την οπτική σκοπιά του συγγραφέα σε κάποια ζητήματα,ενώ τα υπόλοιπα πέντε κεφάλαια που υπογράφει ο Δημήτρης Ψαρράς αρκούνται μόνο στην καταγραφή γεγονότων.

Πρόκειται για πολύ προσεγμένη δουλειά και το φωτογραφικό υλικό που την συνοδεύει αρκετά σπάνιο. Με την ανάγνωση του γίνεται αντιληπτό γιατί ενοχλήθηκε το ΚΚΕ από την κυκλοφορία του. Εμείς πάντως δεν εντοπίσαμε καμιά ανακρίβεια ή κάποια διαστρέβλωση ιστορικών στοιχείων.

Ολο το βιβλίο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Το δεύτερο αφιέρωμα έχει τίτλο «Χαρίλαος Φλωράκης: Καπετάν Γιώτης, "κατάσκοπος", 20 φορές ισοβίτης και πολιτικός ηγέτης». Είναι μια μελέτη του ιστορικού  Παναγιώτη Μαυρέλη, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Hotdochistory. Υπάρχει εδώ. 


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

22 Μαΐου 2017 στις 5:38 μ.μ.

Τιμούνε τους πεθαμένους για να θάψουνε τους Ζωντανούς έλεγε πάντα ο Καπετάν Γιώτης και αυτό συμβαίνει και με τον Πετρόπουλο της Απογευματινής του Σύριζα. Οσο ζούσε τον Βρίζανε ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟ. Μπήκε μπροστά τις κρισιμότατες ώρες του 1991 όταν η Συμμορία του ....ΦΑΡΑΚΟΥ.... όρμησε να διαλύση το ΚΚΕ. Μπροστάρης και στην επίπονη προσπάθεια μελέτης της Ιστορίας εξαγωγής Συμπερασμάτων και αποκατάστασης των Επαναστατικών χαραχτηριστικών του κόμματος. Πρωτεργάτης στο 15ο Συνέδριο το 1996 όταν καταργήσδαμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και ΣΤΑΔΙΑ που καταστρέψανε το Δ.Κ.Κ. Πέθανε πιστός στο ΚΚΕ. Τώρα που δεν μπορεί να μιλήσει νομίζουνε οι διάφοροι Πετρόπουλοι οτι θα τον Σπιλώσουν και θα χτυπήσουν το ΚΚΕ. Ας αλλάξουν πλευρό. Ο Καθένας μπορεί να σκεφτεί τι θα είχε συμβεί αν το ΚΚΕ είχε ακούσει τους Διάφορους Πετρόπουλους το 2012 έσκιζε το πρόγραμμα του και έμπαινε σε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Μιλάμε για Απίστευτη τραγωδία. Ας σκούζουν όσο θέλουν οι Πετρόπουλοι. Καπετάν Γιώτης ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

22 Μαΐου 2017 στις 6:17 μ.μ.

Με την ανάγνωσή του του "πονηματος" Πετρόπουλου-Τρίμη, ενοχληθηκαμε εμείς που δεν είμαστε καν μέλη του ΚΚΕ, αλλά έχουμε το βίτσιο να διαβάζουμε κριτικα τις ιστορικές πηγές... Επομένως, δεν κάνει εντύπωση η αντίδραση του ΚΚΕ, που, σύμφωνα με την πολιτική διαθήκη του Φλωράκη, είναι και ο μοναδικός "κληρονόμος" του.

Το ότι συμφέρει κάποιους, η ανάγνωση της σύγχρονης ιστορίας κατά το δοκούν είναι σαφές. Αυτό δε σημαίνει ότι η ανάγνωσή τους έχει καποια σχέση με την ιστορική επιστήμη.

Άγνωστος Χ

22 Μαΐου 2017 στις 7:19 μ.μ.

``Ευτυχως``που υπαρχεται εσεις και μας θυμιζεται καθε χρονο αδιαλειπτα το φυγεμο του αρχιρεβιζιονιστη Φλωρακη που εισηγαγε θεμελιωσε και εφαρμοσε κατα γραμμα στο καποτε ηρωικο ΚΚΕ την αντεπαναστατικη αντιμαρξιστικη αντιλενινιστικη Χρουτσωφικη γραμμη του 20ου Συνεδριου του ΚΚΣΕ
Τα στερνα τιμουν τα πρωτα Να τον δοξαζεται παντοτεινα !!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger