Home » , » Ο Τραμπ με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας "αντιμετωπίζουν" τον εξτρεμισμό με .. γυάλινη σφαίρα!

Ο Τραμπ με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας "αντιμετωπίζουν" τον εξτρεμισμό με .. γυάλινη σφαίρα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 | 4:40 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

“Ίσως είναι η φωτογραφία που σχολιάστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία: ο πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας βάζουν τα χέρια τους σε μια φωτεινή υδρόγειο σφαίρα σε μια διάσκεψη στο Ριάντ... Ο Τραμπ, ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ κι ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι πόζαραν χθες με τα χέρια τους πάνω στη φωτεινή υδρόγειο σφαίρα στα εγκαίνια του νέου «Παγκόσμιου Κέντρου Καταπολέμησης της Εξτρεμιστικής Ιδεολογίας» στο Ριάντ, πρώτο σταθμό της εννιαήμερης περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Το κέντρο αυτό είναι το αρχηγείο της Σαουδικής Αραβίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης των εξτρεμιστικών μηνυμάτων με πάνω από 200 αναλυτές δεδομένων να παρακολουθούν και να αναλύουν σε πραγματικό χρόνο τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο...» Πηγή

Κι άρχισε το γλέντι στα social media καθώς τους σύγκριναν με κακούς από βιβλία, ταινίες κλπ. «Ο παγκόσμιος εγκέφαλος» είπε κάποιος. Μάλλον παγκόσμιοι ανεγκέφαλοι. Τι εξωγήινους τους είπαν - ότι είναι «Ούφο» το πιστεύω κι εγώ, τι σούπερ κακούς (κι αυτό σωστό), έπεσε πολύ γέλιο.
Βέβαια το πιο γελοίο είναι ότι το κέντρο της αντιμετώπισης του εξτρεμισμού βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία! Τη χώρα με τη θρησκευτική αστυνομία, τη Σαρία, το θεοκρατικό αυταρχικό καθεστώς που παραβιάζει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι σαν να είχε εγκαινιάσει ο Χίτλερ «κέντρο καταπολέμησης του φασισμού» στο Βερολίνο! 

Κι αυτό ακριβώς μου θύμισαν. Το μεγάλο δικτάτορα, την πρώτη ομιλούσα ταινία του Τσάπλιν, που προβλήθηκε το 1940. Mια σάτιρα για την άνοδο του ναζισμού και του φασισμού. Σε μια σκηνή ο Τσάρλι Τσάπλιν υποδυόμενος το δικτάτορα παίζει με μια τεράστια υδρόγειο σφαίρα. Ένα μπαλόνι, που στο τέλος σκάει.

Ευσεβής πόθος κάθε δικτάτορα, κάθε ανισσόροπου που έχει εξουσία, είναι η παγκόσμια κυριαρχία. Αφού δεν μπορούν να βάλουν τα βρομοχέρα τους στη Συρία κι άλλες χώρες που αντιστέκονται στα σχέδια τους, ας το κάνουν μ’ αυτό τον γελοίο τρόπο.

Αλήθεια ζωγράφισαν κάποιο αιδοίο στο «πορτατίφ»; Να πιάσει τη Γη από το… νινί o νέος πλανητάρχης να την πηδήξει κι αυτός, όπως οι προηγούμενοι ηλίθιοι…
Όσο για το κέντρο μάλλον είναι για να ελέγχει καλύτερα τις επικοινωνίες των υπηκόων, παρά για καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αν ήθελαν να σταματήσουν τον ISIS απλά θα έπαυαν να τον εξοπλίζουν και να τον χρηματοδοτούν…

Ότι κι αν κάνουν όμως, όσα δις και να ξοδέψουν, άνθρωποι δεν γίνονται ενώ δύσκολα θα κρατήσουν δούλους τους ανθρώπους για πολύ. Θυμίζω ότι το Ιράν, που τώρα οι ΗΠΑ το θεωρούν Νο1 εχθρό, κάποτε, επί Σάχη, ήταν ο καλύτερος τους σύμμαχος και φυσικά πελάτης. Σύντομα θα ξυπνήσουν και οι Σαουδάραβες και τότε τα 110 δισεκατομμύρια εξοπλισμών που αγόρασε ο Σεΐχης θα χρησιμοποιηθούν για να υπερασπιστούν τη χώρα από τους πρώην συμμάχους και προμηθευτές της κι όχι για να σφάξουν αμάχους στην Υεμένη κι αλλού….
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger