Home » , » Απ' τον Λάσκαρη στην Ντόρα και έπεται συνέχεια

Απ' τον Λάσκαρη στην Ντόρα και έπεται συνέχεια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 | 2:46 μ.μ.

Εκτός από το αστικό κράτος και το κόμμα της δεξιάς έχει συνέχεια. Και στην προκειμένη περίπτωση εννοούμε ότι η συντηρητική παράταξη έχει κάποιες παγιωμένες απόψεις. Όπως π.χ ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πάλη των τάξεων.

Ηταν σαν σήμερα, 24 Μάη 1976 όταν ο υπουργός Εργασίας  Κ. Λάσκαρης, στην κυβέρνηση Καραμανλή κάνει την βαθυστόχαστη εκτίμηση ότι στην χώρα μας «Δεν υπάρχει πλέον εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» οπότε βγάζει ένα φιρμάνι,  για να επιβάλλει ένα από τα πιο αντεργατικά νομοθετήματα που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Τον περιβόητο «Νόμο 330 περί εργατικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ελευθεριών».
«Δεν θα επιτρέψομεν την πάλην των τάξεων», δηλώνει ο νεοδημοκράτης υπουργός και λίγο αργότερα η αστυνομία βάφει στο αίμα την απεργία των οικοδόμων που είχαν κινητοποιηθεί ενάντια σ’ αυτό το νομοθετικό τερατούργημα. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Την ίδια μπουρδολογία επανέλαβε και πέρσι, 27/5/2016, -σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι- και ένα τέκνο του Μητσοτάκη.
Είχαμε ακούσει λοιπόν την Ντόρα να μας λέει: «Η Ελλάδα δεν είχε τάξεις. Δεν είχε αριστοκρατία. Υπήρξαν άνθρωποι που ξεκίνησαν φτωχοί και έγιναν τρανοί ... Αυτό που καλλιεργείται σήμερα είναι ένας διχασμός …».

Τελικά στην Ν.Δ «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».
Λέτε να δούμε στο προσεχές μέλλον τον Μ. Βορίδη, σαν υπουργό, να χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να «εμπεδώσουμε» τις «ρήσεις» Λάσκαρη και Μπακογιάννη;
Κι αυτό γιατί σήμερα μπορεί να υπάρχει η αίσθηση ότι το εργατικό κίνημα είναι "ναρκωμένο", η παθητικότητα και η μοιρολατρία επικρατεί σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, η οργή όμως και η αγανάκτηση είναι έντονη στα λαϊκά στρώματα.
Θα υπάρξει λαϊκή "έκρηξη" σαν αντίσταση στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Το ζητούμενο είναι πότε θα γίνει αυτό και τι μορφή θα έχει.
Το δεδομένο είναι επίσης ότι θα αντιμετωπιστεί από το κράτος -και πιθανόν με κυβέρνηση Ν.Δ- με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Τώρα θα πείτε το «αριστερό» ξύλο που τρώνε οι διαδηλωτές από τους ένστολους υφιστάμενους του Τόσκα είναι λιγότερο; Ελα ντε …
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger