Home » , » Αρχιφύλακας εκπροσωπεί τη ΧΑ με τη στολή της ΕΛΑΣ, κηρύττει το μίσος στους πρόσφυγες και στοχοποιεί αριστερούς πολίτες!

Αρχιφύλακας εκπροσωπεί τη ΧΑ με τη στολή της ΕΛΑΣ, κηρύττει το μίσος στους πρόσφυγες και στοχοποιεί αριστερούς πολίτες!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 | 4:49 μ.μ.

Το ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μπάτσοι που είναι μέλη και στελέχη της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου, δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν. Οσο για το πού καταλήγουν οι ΕΔΕ και  οι έρευνες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της  ΕΛΑΣ, αναφορικά με τις σχέσεις Ελληνικής Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής, μπορεί να το διαπιστώσουμε και από αυτό το δημοσίευμα.

Τα όσα αποκαλύπτει ιστοσελίδα της Κρήτης σε ανάρτηση της που τιτλοφορεί «Ηράκλειο: Αρχιφύλακας εκπροσωπεί τη ΧΑ με τη στολή της ΕΛΑΣ, κηρύττει το μίσος στους πρόσφυγες και στοχοποιεί αριστερούς πολίτες! είναι χαρακτηριστικά και μας δίνουν μια εικόνα για τις στενές επαφές που υπάρχουν ανάμεσα σε μπάτσους και Χ.Α.

Εδώ να θυμίσουμε το πόρισμα των «αδιάφθορων» που δόθηκε στην δημοσιότητα τέλη του Οκτώβρη του 2013 και το οποίο διαπίστωνε, μετά από τις έρευνες της οποίες υποτίθεται έκανε ότι δεν υπάρχουν πυρήνες ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην ΕΛΑΣ και μόνο 10 αστυνομικοί έπρεπε να ελεγχθούν -ούτε γι' αυτούς ξέρουμε τι έγινε" για "στενές σχέσεις" με την Χρυσή Αυγή".
(Διαβάστε αυτό το αποκαλυπτικό δημοσίευμα)

 Γράφει, λοιπόν η ιστοσελίδα που αναφέραμε:

Είναι περιφερειακός σύμβουλος της ΧΑ στην Κρήτη, αλλά και παράλληλα αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ.
Είναι εκείνος που προκάλεσε την περασμένη Κυριακή στην εκδήλωση στις Ποταμιές, στην τελετή μεταφοράς των οστών του Κρητικού ήρωα Μανούσου Τριανταφυλλίδη, που ήταν αγνοούμενος στην Κύπρο από το 1974.

Ο Γιώργος Σπυρόπουλος, οδηγώντας ένα περιπολικό και φορώντας τη στολή της ΕΛΑΣ, εμφανίστηκε στις Ποταμιές ως εκπρόσωπος της ΧΑ και κατέθεσε ανθοδέσμη!

Δείτε: Ιδού η απόδειξη της πρόκλησης των νεοναζί στις Ποταμιές (φωτο)- Ο εκπρόσωπός της ΧΑ εμφανίστηκε με περιπολικό και τη στολή της ΕΛΑΣ!

Φυσικά δεν είναι το πρώτο και το μόνο αυτό. Ο ίδιος, αν και ένστολος, δεν παραλείπει να κάνει μέσα από το facebook- στο οποίο ποζάρει με τη στολή του- να κηρύττει το μίσος στους πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντάς τους "ισλαμοτζιχαντιστές", να στοχοποιεί αριστερούς πολίτες και να απειλεί με την "αντεπίθεση" της ΧΑ!




_________

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σημερινό ρεπορτάζ της Ειρήνης Προμπονά από την σημερινή ακροαματική διαδικασία των ηγετικών στελεχών του ναζιστικό μορφώματος, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα "στο κόκκινο". (Οι υπογραμμίσεις δικές μας)

ΔΙΚΗ ΧΑ - Γ. Καρδαράς: «Μας είπαν ότι υπάρχουν φαινόμενα αστυνομικών που δεν υπακούν στις εντολές και είναι μέλη της ΧΑ»

Οι ευθύνες  και η  προκλητική στάση της αστυνομίας που έκανε "τα στραβά μάτια" στην επίθεση τάγματος εφόδου χρυσαυγιτών,  ανήμερα των εκλογών του Ιουνίου του 2012 αναδείχθηκαν με την κατάθεσή του ο δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρδαράς.

Στην κατάθεση του μάρτυρα που ακολούθησε, αμέσως μετά από εκείνη του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, η Αστυνομία είχε την... «τιμητική» της.
Η ανοχή της στις χρυσαυγίτικες πρακτικές και η κάλυψη των εγκληματικών ενεργειών της με την μέθοδο «Στραβά μάτια», ενάντια σε πολίτες, έτσι όπως αυτές αναδείχθηκαν από την κατάθεση του Γιάννη Καρδαρά, δικηγόρου και πρώην δημοτικού συμβούλου Πειραιά, άφησε άναυδη ακόμα και την Πρόεδρο του δικαστηρίου που αναρωτήθηκε «αν  αυτοί είναι ακόμα στις θέσεις τους».

Τ' αποτελέσματα των εκλογών της 12ης Ιουνίου 2012 μόλις ξεκινούσαν και οι ψηφοφόροι είχαν συγκεντρωθεί στα ανά την επικράτεια εκλογικά περίπτερα για να τα παρακολουθήσουν. Όπως ακριβώς και στην πλατεία του Πειραιά που φιλοξενούσε δυο εκλογικά περίπτερα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ
«Η ΝΔ προηγούνταν και 2ο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέθεσε ο μάρτυς. «Το κλίμα ήταν ήρεμο, δεν υπήρχαν εντάσεις».

Πρόεδρος: Υπάρχει ορατότητα προς τα περίπτερα από το κτίριο των γραφείων της ΧΑ;

Μάρτυρας: Ναι από το μπαλκόνι του ρετιρέ που είναι τα γραφεία, υπάρχει. Είχαν ανάψει δαυλούς και ακούγονταν συνθήματα. Έριχναν προκηρύξεις από το μπαλκόνι.

Πρόεδρος: Στη συνέχεια;

Μάρτυρας: Κάτω από τα γραφεία της ΧΑ ακούγονταν μαρσαρίσματα και θόρυβος μηχανών. Εντοπίσαμε ότι έφευγε μια ομάδα με τουλάχιστον 15 μηχανές.

Η  μοτοπορεία και η…συνοδεία…

Το τάγμα εφόδου των 15 χρυσαυγιτών που ξεκίνησε έχοντας ήδη πολεμική διάθεση από την έναρξη της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, έφτασε από τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης συνοδευόμενο από 2-3 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίες  στάθμευσαν στην Σωτήρος, κοντά στα εκλογικά περίπτερα της πλατείας. Οι αστυνομικοί σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα δεν κατέβηκαν από τις μηχανές.

Η μοτοπορεία των νεοναζί  έφτασε απέναντι από το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, παρατάχθηκε στις δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και άρχισε τις βιαιοπραγίες και τις ύβρεις εναντίον των συγκεντρωμένων στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως κατέθεσε ο Γ. Καρδαράς φορούσαν μπλουζάκια της ΧΑ και μαύρα παντελόνια, ενώ κάποιοι κρατούσαν γκλοπς και όλοι φορούσαν κρανη.. Ένας απ’ αυτούς ξεχώρισε όπως είπε ο μάρτυρας,  φορούσε full-face μάσκα, όπως αυτές της Αντιτρομοκρατικής, έδινε παραγγέλματα, ποιον θα κυνηγήσουν, ποιον θα χτυπήσουν και τι ζημιά θα προκαλέσουν. Μάλιστα κυνήγησαν έναν άνθρωπο με κάμερα, με εντολή του αρχηγού του τάγματος, αλλά τελικά δεν τον έπιασαν και επέστρεψαν πίσω. «Τον έβλεπα σαν αρχηγό» είπε ο μάρτυρας στο δικαστήριο, «έδινε τα παραγγέλματα τι να κάνουν οι άλλοι και ήταν αυτός που φώναξε «απεμπλοκή» στο τέλος και αποχώρησαν.

«Φώναζαν “Κουμούνια θα πεθάνετε, ήρθε η ώρα σας!”». Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έβλεπε τι γινόταν, είχε οπτικό πεδίο, αλλά δεν ασχολήθηκε, δεν επενέβη. Μετά ήρθαν τα ΜΑΤ από την πλατεία Θεάτρου και παρατάχθηκαν στο περίπτερο της ΝΔ και σχετικά κοντά στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ. Έβλεπαν τα γεγονότα στο ένα μέτρο, πάνω στο πεζοδρόμιο, αλλά δεν έκαναν ούτε μια σύσταση στους επιτιθέμενους, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σε τι απόσταση ήταν (σ.σ τα ΜΑΤ) από τα άτομα της ΧΑ που περιγράφετε;

Μάρτυρας: Ένα μέτρο από το πεζοδρόμιο ήταν τα ΜΑΤ. Στο πεζοδρόμιο εκτυλίσσονταν τα γεγονότα.

Πρόεδρος: Τους έκαναν κάποια σύσταση;

Μάρτυρας: Όχι, κατηγορηματικά. Δεν έκαναν τίποτα, ενώ οι άλλοι χτυπούσαν με τα χέρια, έσπρωχναν όπως τα περιέγραψα. Μέχρι που έγινε αυτό που συνέβη σε εμένα. Πήγα να μιλήσω σε έναν.

Όταν οι… «προστάτες του Πολίτη» έχουν διαλέξει πλευρά

Ο Γιάννης Καρδαράς κατόπιν ερώτησης της Προέδρου είπε πως δεν διάλεξε τυχαία ν’ απευθυνθεί σ’ έναν από του χρυσαυγίτες της επίθεσης:

«Πήγα να μιλήσω σε έναν. Αυτόν που φορούσε την μάσκα την fullface και ήταν αυτός που έδινε παραγγέλματα. Τον είχα ακούσει χαρακτηριστικά που είπε «Κυνηγήστε αυτόν», για τον άνθρωπο με την κάμερα που είπα πριν. Έλεγε «Σπρώξτε το τραπέζι» και είναι αυτός που είπε μετά «Απεμπλοκή» και σταμάτησαν. Εγώ τον θεωρούσα αρχηγό.  «Αυτό που κάνετε μπορεί να προκαλέσει δυστύχημα, είστε υπεύθυνοι» του είπα.  Αμέσως με χτύπησε δυο φορές. Για δευτερόλεπτα χάθηκα. Το ένα χτύπημα στον σβέρκο με το πίσω μέρος της παλάμης και το δεύτερο ήταν χτύπημα απώθησης, με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και να πέσω με το σβέρκο στα τραπεζοκαθίσματα. Εκεί έχασα τις αισθήσεις μου».

Ο τραυματισμός του μάρτυρα, ευτυχώς δεν ήταν σοβαρός, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.
«Όταν συνήλθα τον άκουσα που είπε «Απεμπλοκή». Ο κος Βλαχάκος ο οποίος είναι ιατρός, μου παρείχε τις πρώτες βοήθειες και μου συνέστησε να πάω στο νοσοκομείο. Έμεινα λίγο, μέχρι τις 23:30 ασχολήθηκε κάποιος να βρει εφημερεύον. Σε εκείνη τη φάση άκουσα κάποιον να λέει, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς «Γιατί δεν μας προστατεύετε;» και κάποιος αστυνομικός απάντησε «Να πάτε να σας προστατέψει ο Τσίπρας». Στο τέλος, μετά που φύγανε οι αστυνομικοί, ακολούθησαν τη μοτοπορεία».

Φαινόμενο: Αστυνομικοί, μέλη της ΧΑ, δεν υπακούουν σε εντολές, αλλά στην ΧΑ!

Ο Γιάννης Καρδαράς πριν πάει στο νοσοκομείο, το ίδιο βράδυ της επίθεσης πήγε στο Τμήμα: «Μίλησα μάλλον με τον διοικητή. Πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε. Επιπλέον ήθελα να καταθέσω προφορικά μια μήνυση. Εν συνεχεία, τελικά δεν κατέθεσα τη μήνυση και πήγα στο νοσοκομείο» θα πει.

Πρόεδρος: Λάβατε κάποιες απαντήσεις στη διαμαρτυρία σας;

Μάρτυρας: Στη δεύτερη παρουσία μου, με τον κο Δρίτσα, που πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε πάλι, μας είπαν να λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν φαινόμενα αστυνομικών που δεν υπακούν στις εντολές και είναι μέλη της ΧΑ.

Πρόεδρος: Σας είπαν έτσι; Και είναι στη θέση τους; (εννοεί οι αστυνομικοί)

Μάρτυρας: Τι να σας πω; Αυτό μας είπαν.…

Κανείς από τους αστυνομικούς, αν και μπορούσε δεν πήρε τον αριθμό από τις πινακίδες των μοτοσυκλετών των χρυσαυγιτών. Κατά τον ίδιο τον μάρτυρα η ηγεσία της ΧΑ γνώριζε για τις επιθέσεις: «Η δομή είναι εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις, υπάρχει ένα ενδιάμεσο που επεξεργάζεται τις αποφάσεις, και εν τέλη υπάρχει η υλοποίηση. Εγώ βγάζω το συμπέρασμα ότι γνώριζε» είπε χαρακτηριστικά.

Ομάδα οργανωμένη στρατιωτικά

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε σχετικά με την ομάδα των χρυσαυγιτών που πραγματοποίησαν την επίθεση. «Ήταν οργανωμένη ομάδα, στεκόταν σε διάταξη ανά δυάδες και εφορμούσαν ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από τα παραγγέλματα «εμπλοκή», «μη εμπλοκή» που είναι στρατιωτικά. Φορούσαν ενιαία στολή, μαύρο πάνω, μαύρο κάτω, ζώνες που κρεμόταν το γκλομπ, μπότες. Ήταν ενιαία η αμφίεση τους».

Πρόεδρος: Λέτε επίσης ότι υπάκουαν....

Μάρτυρας: Όταν δόθηκε το παράγγελμα να κυνηγήσουν τον άνθρωπο με την κάμερα, τον κυνήγησαν, επέστρεψαν και λογοδότησαν.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κατέθεσε πως υπήρχε φορέας στο δήμο για μετανάστες. Τον Φεβρουάριο του 2012 έγινε επίθεση σε ένα υπόγειο κατά μεταναστών, προερχόμενη από τη Χρυσή Αυγή. Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μια ομάδα δικηγόρων να παρίστανται σε αυτές τις υποθέσεις.

«Ήταν χρυσαυγίτες αυτοί που έκαναν τις επιθέσεις. Φορούσαν μπλούζες. Ο Δικηγορικός Σύλλογος είχε δώσει εντολή στην κα Μελλά, έστω, να συνδράμει τους μετανάστες, να τους συνοδεύει στο ΑΤ ώστε να καταθέτουν μηνύσεις κατ' αγνώστων». Η πορεία των μηνύσεων που κατατέθηκαν όμως δεν έγινε ποτέ γνωστή.

Η εξέταση του μάρτυρα από πολιτική αγωγή και υπεράσπιση αναμένεται αύριο στις 9 το πρωί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger